Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

MA felhívtam pár gépjavítót, hogy milyen anyagból csináljam a perselyt. Egyőrtelmőan az volt a véleményük, hogy nem lehet edzett acél persely, mert az koptatja a vezérorsót. Márpedig a kézikönv edztett acél perselyt írt. Kivettem, megfúrtam, tényleg nem acél, hanem öntöttvas volt. Ez azért elég durva elírás egy géyrtó által készített gépkönyvben. Még jó, hogy nem csináltam meg az acél perselyekt.

4um5b65d

Naná, hogy nem lehet acél.
Vannak anyagpárosítások amit be kell tartani.
Amúgy bronzból csináld, ne öntvényből.
Bzö12-es vagy ekvivalens jelzésű tökéletesen jó.

Robika37

Vbmt160404 van rajta hátul is , menetkifutás alászurásnál jó mert nem "nyom"

yuagaci9g

Igy nez ki a lemezhuzo ketkaru szerszam:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Lampas/Kepek/Lemezhuzo.jpg" border=0>

A mellette levo gorgo valo a feladatra.

A gorgok mejhornyu csapagybol vannak koszorulve.

A fordulatszam nem kell nagyobb, mint 400, mert minden fordulatnal a lemez hajlik es farad.

3m9kaxws5

Köszi a képet. A késtartó hejére lehet rakni?

000000000

Deflegmátorrol itt is beszélgethetünk    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9007484]A nedű lapja

3m9kaxws5

Olvasom a fórumot,De főzőt csak készitek nem használok. De sokat lehet tanulni tőlük,azért olvasom.

yuagaci9g

Igen, a lyuksoros alap, az a kestarto helyett van felcsavarozva, a forgastengellyel parhuzamosan.
A ket nyel kozze kell allni, az egyik pozicionalja gorgot, a masikkal ellenorzotten lehet nyomast kifejteni.
Probalkozzal alu lemezzel, eloszor, de csakis lagy, otvozetlen, 1-1.5mmes jo.
A kemeny lemezekhez, (savallo, otvozott alu)  
sokkal nagyobb erok kellenek, a fa sablon sem eleg mar. kezdetben mindenkepp lagy lemezzel probalkozzal.
A rezlemezt is ki lehet lagyitani huzas elott,
csak ne feledd a jo kenest aztan.
Erre a lejobban a birka faggyu valt be, nem tudom miert, de ez tenleg mukodik es nem frocskol.

3m9kaxws5

Rúdban lévő polir paszta nem jó ? Vagy vegyek egy birkát?

3m9kaxws5

Ott milyen néven vagy?

yuagaci9g

A polirpaszta nem kenoanyag, epp az ellenkezoje!

3m9kaxws5

Hát marad a birka.[#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes]

000000000

Köszönöm. A gépjavító azt mondta, hogy a persely 2 tizeddel legyen nagyobb az orsónál. Mivel a bent lévő persely 4 tizeddel nagyobb, úgy gondolom még nem érdemes cserélni, ezért maradt a régi, csak elfordítottam 180 fokkal, mivel csak az egyik oldala kopik elvileg.

Ujabb kérdés, hogy a vezér/vonoosrsó csapágyházában (kép job oldala) lávő két rézcsőbe kell-e kanóc, vagy csurig kell töltenem a kis olajtartályt és a csaövön lefollyik?http://img8.indafoto.hu/6/7/36577_f37ef71e570a8c693cac4cfca7654f8e/9677251_fb7558597aa5a1e78628b8d2be599986_m.jpg" border=0>

hostya

Igen kell bele kanóc, egyébként hamar lefolyna az olaj.

000000000

Köszönöm. A hosszánon is van két ilyen olajzási hely, akkor oda is kell nyilván. Mit javasolsz kanócnak? Hitelejnében cipőfűzőt találtam, ami beleférne a csőbe, az megfelelő?