Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Evodiron

(feltéve, ha bírja a gépem az 50-es acél leszúrását. :D)

3m9kaxws5

Sziasztok. Ez lett első próbára.
http://kepfeltoltes.hu/101015/12548725664_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

4um5b65d

Tipikus első kinézet. :)
Figyeld meg jól a vidókat.
A "simogató" szerszám nem csak jobbról balra dolgozik, hanem visszafelé is valamennyit.
Használj lapos szerszámot ami hosszabban ér hozzá az anyaghoz és tartsd kissé lefelé munka közben.

ra8nsmk6w

Ez már igy is alkalmas virágkaspónak. Nem vagyok hozzáértő de úgy gondolom, hogy amikor a ráncosodás beindul akkor ki kell lágyitani. A környezetemben van egy ötvös aki minden munkafolyamatnál kilágyitja a vrezet, van úgy, hogy többször is

4um5b65d

Milyen leszúró késsel csinálnád ?
- Gyorsacél
- Forrasztott lapkás
- Váltólapkás

És akkor még az anyagminőséget nem is tetted a képletbe.

3m9kaxws5

Söprünyéllel csináltam.

4um5b65d

Most milyen lapkáról is beszélünk ?
Neked csak a bal élen van forgácstörő ?

3m9kaxws5

kilágyitottam az egészet előre.

robroy007

ha elég nagy akkor máris van egy lámpa ernyőd otthonra az íróasztalra
ha továbbra sem sikerül akkor egy egész csillárra való is kijöhet belőle

nem értek hozzá csak bele vauvau
a közepétől indultál és csak végig mentél rajta a szélét meg nem bántottad közben vagy a szélét is terelgetted végig?

http://www.youtube.com/watch?v=DGszBVy3cgU" TARGET=_fnew>youtube

Evodiron

Mondjuk gyorsacél kés, 3mm széles leszúró, C45 acél. Vagy te mivel csinálnád?
De ha a váltólapkásra is mondasz egy adatot, nem fogok megharagudni. [#rolleyes]
(mondjuk mondasz egy-két példát, bár ez ugye kis gép, itt nem fogom "ezerrel" nekitolni a leszúrást :D)

3m9kaxws5

Terelgettem mindenhol a szélét is kicsit, na majd holnap még 1 próba. De a deflegmátor tetejének igy is jó lessz.[#nyes]

4um5b65d

Milyen géped is van ?

KoLa

A söprűnyéllel nem tudod nyújtani az anyagot megfelelő mértékben , acél szerszámot próbálj meg kenéssel! az oda vissza mozgatás a nyújtást segíti mint ahogy Laslie is írta!  
Az anyagot nyújtással kell 'lopni' a még érintetlen részből, és amíg nics rajta a formán ne menj tovább mert a levegőbe nem lehet kalanderezni!Ha feszültséget hagysz a hátralévő részben akkor egy pillanat alatt beráncosodik!
Hoszz irányban ( z ) több utat kell megtenned mint kereszt ( x ) irányban ! ez csak úgy lehetséges ha nyújtod a rendelkezésre álló anyagot.

4um5b65d

Váltólapkásnál http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/video/004_koracel_leszuras.wmv" TARGET=_fnew>ennyi.

C45-öt mindenképp lapkással érdemes, elég jól viszi.
Gyorsacélnál 400-as fordulat már sok lehet.
Forrasztott lapkással elmehetsz 700-ig kb
Váltólapkással 1400-ig ha jó a hűtés.
Értelemszerűen ha revés az anyag akkor óvatosabban a bekezdéssel.
De igazából olyan sok mindentől függ, hogy tuti biztos adatokat nem lehet erre felállítani.

3m9kaxws5

És a 0,5mm rézlemezt nem szedi szét az acél szerszám?