Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

hostya

Eredetileg kender spárgát használtak erre a célra, amit szárazon húztak be a furatokba.
A spárga az olajtól később "megdagadt", és ezzel megfelelően csökkentette az olaj lefolyását.
A cipőfűző is jó lehet, de gondolom az valami műszálas anyagból van, ezért nemigen fog megdagadni, ezért ki kell húzni a "belét" és a megmaradó "harisnyát" kell bejuttatni a furatba, lehetőleg úgy hogy minél jobban összegyűrődjön a harisnya a furatban.

j3rx6bsjd

Némely gazdaboltban még beszerezhető hagyományos kender alapú spárga,szét kell nézni.
Szereléskor én is szösznek néztem a benne lévő spárgadarabot,persze kihúztam egy mozdulattal,utána jött a káromkodás visrosszakáskor.Én egy nagyon vékony acéldrótra tekertem körbe és úgy dugtam vissza a csőbe.Valószínűleg több olajat kap,mint eredetileg,de arra jó,hogy pont nem szalad el az összes olaj azon a lyukon.

3m9kaxws5

Üdv mindenkinek . Igy jártam a hasitó kúp hegyével, 10méter akác után letört a hegye igy már nem kap bele a fába.
http://kepfeltoltes.hu/101017/10510657571_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
http://kepfeltoltes.hu/101017/10510657571_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

3m9kaxws5

http://kepfeltoltes.hu/101017/8122646972_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

s7manbs8

Milyen anyagból van ez ? Szörnyű . [#rinya]

3m9kaxws5

C MO 5 valami ijesmi . Baján edzették egy edzö műhelybe. valahogy gyönge az eleje.

35kpazcgr

Túl keményre volt edzve!
Próbáld meg hegyesre köszörülni a csúcsát!
Az utolsó 1-2 menetet el is hagyhatnád.

000000000

Nekem is letört az eleje, de köszörű+flex és azóta is működik.

3m9kaxws5

Kola. Vélemény ?????

Szalai György

Nem készíteném tűhegyesre. Kis belépő élt reszelnék az elejére, félkerek simító reszelővel. Mint egy cigányfúró eleje.

3m9kaxws5

KoLa

Szia ! ezt nem én csináltam!!!
Nekem kétbekezdésűek és rádiuszosak a menetárkok, ezért aztán nem ilyen mélyek! nincs is rá szükség inkább a vágóélek kellenek mint a mélység!az ilyen fűrészfogú menetprofilnál edzéskor a menetároknál keletkeznek feszülltségek és repedések is mivel a kis átmérő hamar lehűl, itt a legridegebb az anyag!
Ha valakinek ilyen van, akkor ha kifényesedett a fától könnyű megoldani a visszaeresztést akár a konyhába a gáztűzhelyen! a fémes felületre kopott vagy csiszolt hegyet apránként a gázlángba tartva majd kivéve és kicsit várva a hő tovább terjedésére, finoman addig melegítgetünk amíg színe nem kezd lenni! akkor jó a melegítésünk ha ezt hosszú percek alatt érjük el , először felismerjük hogy sárgul ( szalmasárga) utána elkezd barnulni (őzbarna)aztán hirtelen kékülni kezd de ide már nem kellene eljutni mert nekünk az 'őzbarna' kell ha ez megvan akkor olajba hűteni és csak akkor kivenni amikor már nem 'főzi' az olajat, de nem kell teljesen kihűteni az olajban, amikor kiveszed és intenzíven füstöl az olajtól akkor hamar vetted ki, azonnal vissza!
Én C45-ből készítettem azt nehéz olajban törékenyre edzeni.

3m9kaxws5

mailra válasz?[#wow3][#worship]

KoLa

3m9kaxws5