Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Dahlander motor van rajta ?
Elég kevés lesz a fordulatod....

Révész Richárd

Egy 2Kw-os motor hajtja 1 fázisú.De ez csak a mostani állapot.
Ez még változhat.

Révész Richárd

Na megyek aludni mert már két üveg bort lenyomtam
és nehéz már az írás.
Holnap közlök még infót róla és jól kivesézzük.

4um5b65d

Ha szépen rendbe hozod akkor beküldheted a "megfejtést" http://www.lathes.co.uk/page21.html" TARGET=_fnew>erre az oldalra. Hátha még nincs ilyen gép az archívumban.

000000000

Köszönöm. Az állítást is megnéztem a könyvben, ott leírták, hogy a kúp 1:12 arányű a z anya menetemelkedése 2 mm tehát e fodulat befele átm 0,167 ezreddel csökkenti a hézagot. Még nem állítottam rajta, hidegen is könnyen forgatható kézzel és melegen sem érzek semmi kottyanást, csak az óra mutatta, hogy ennyit tudok rajta deformálni. A főorsó szépen fut, a nagy peremén tapintható ütés 1 századon belül van de ez is inkáb csak a felületi sérülésekből adódhat.
Ideiglenesen egy nemtudom hány KW-os (ősrégi nyitott) villanymotor van rajta kupplung nélkül hajtja.  Az 1500-as fordulatot is felveszi 5-6 mp alatt, meglepően kicsi a belső súrlódás.

7vpav5d32

Ez egy E sorozatú Schlesinger, de nem az elsőkből mert azok nem voltak prizmásak. Dlacinál is és nálam is van egy nagytestvér.

D.Laci

Az enyémet kasztrálták... :( Valami vadbarom ezres gépet csináltbelőle...
De kipofoztam és már CNC let belőle:)

4um5b65d

KoLa !

Láttam a zsibin lépcsős patronokat amiket gondoltál volt tőlem elorozni. :)
Külső, belső készlet + a hozzá tartozó hüvelyek.
20-20 at kér a készletekért.
Ha kell átküldöm a számát.
Zsír újak.

KoLa

Most vettem abból amit küldtem régebben, még 30 db-ot, pénz elköltve!elég jó kis sorozat lett 55db patron 1-32 ig, igaz használtak , de Svájcban gyártották.
Köszi hogy gondoltál rám, de most nem akarok több patront venni már[#wave]

4um5b65d

Na, csak nem vérszemet kaptál a pofáimtól ?
[#eplus2]

s7manbs8

Tényleg, te csináltál már CNC-t ? Csak belegondoltam, hogy néha el el akarunk innen zavarni eladós embereket... [#violent][#violent]

4um5b65d

Egy darabot sem... :(
Tudtam, hogy egyszer lebukom...
Bár esténként szoktam tologatni a lin vezetékeimet, az számít valamit ?
Nemrég kezdtem egy 4D célgép gyártásába.
Dolgoztam rajta 4 órát, de akkor WC-re kellett mennem és abbamaradt :) , majd folytatom.
kb 120Kg-os , taliképes mérettel, de sajnos titkos a projekt, így aki meglátja annak meg kell halnia.
Már akartam is kérdezni:  megnézed ?
[#nyes]

s7manbs8

Előbb egy jó filmet megnézek, aztán jöhet a géped, másra már nem is vágyom ebben az életben. :):)

3m9kaxws5

Sziasztok . Szeretnék kérdezni, most előbb mielőtt nekiálnék. Eg félgömböt kellene késziteni 0,5-ös rézlemezből,140mm átmérő, gondoltam esztergával egy fa sablonra ráhajtanám egy csapágy segitségével vagy elég egy fa is ? A rezet előtte kilágyítanám. Középen lehet egy furat a felfogatáshoz. ?????????????
http://kepfeltoltes.hu/101011/cats-crop_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

s7manbs8

Indiában az ilyet kikalapálnák simán.