Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

robroy007

Tibor!

várom a számítási megoldás levezetését mert addig nem tudom ellenőrizni, hogy a #11274 a helyes válsz vagy sem

ha tényleg mérnöknek tartod magad és fontosnak az elméleti dolgok jelentőségét és valóban neked van igazad egy bescannelt papíron is elfogadható a levezetés mivel nehéz itt a fórumon integrált képleteket beírni(bár valaki már linkelt valahol képleteket használható módon)

amúgy meg nekem pont kettővel több jön ki ha kiszámolnám csak azt nem tudom miért!

Svejknek is igaza van! mert egy mini gépen megvan a teljesítmény de mégse alkalmas a feladatra

ha megkapjuk Tőled az eredményt akkor minden nem ide vonatkozó hozzászólást amit csak feszültséget generált valakivel kitöröltetek kivéve ami hasznos vagy jót mulathatunk rajta

kérnélek, hogy pontos anyagjellemzővel, fordulattal mutasd be a példát, hogy tudjunk tanulni belőle és ne az legyen, hogy bedobsz valamit amit senki se tud vagy akar megoldani, de szinte mindenki megcsinálja a saját gépén néhány perc alatt!

Ha mérnök vagy és annak is tartod magad, és a fórum szelleméhez illő módon megvan benned a segítő szándékakkor ezeket mindenfajta ellen kommentál nélkül emberségből, emberként megteszed !!!!!!!!!!!!!!!

ha ezeket nem így gondolod akkor nem értem miért olvasod egyáltalán a hozzászólásokat, és miért van megint egy újabb vita arról, hogy mit hogyan

mert megint oda lyukadtunk ki, hogy nem született kielégítő megoldás részedről mint a szervó topicban is vagy ki tudja még, hány témába kötöttél bele az elmúlt 4 évben és 3425 hozzászólásodban!

kérem ezúton valamelyik moderátort vagy bárkit akinek joga van hozzá, hogy ha ez itt lezárult tegyen rendbe a kialakult helyzetet, topicot és embert, hogy legközelebb szakmai előre menet legyen belőle

Javaslat: ha valaki példát dob be akkor azt legkésőbb 3 napon belül oldja is meg! aztán ha hiba van benne akkor azt közösen javítsuk ki, és ne szegjük senki kedvét a feladat megoldásokban, hogy megint F@sz voltál és b€na ennyit sem tudsz megcsinálni

Köszönettel előre is neked Tibor és mindenkinek!

Csörsz Róbert

D.Laci

Érdemes itt: http://www.uni-miskolc.hu/~wwwfemsz/forg1.htm" TARGET=_fnew>http://www.uni-miskolc.hu/~wwwfemsz/forg1.htm szétnézni.
Korekciós tényezőket is megemliti:

szerszám homlokszöge miatti helyesbítő tényező

a forgácsoló sebesség miatti helyesbítő tényező

a szerszám anyagától függő helyesbítő tényező

a szerszámkopás miatti helyesbítés

000000000

Róbert!
"nekem pont kettővel több jön ki"
Gratulálok, Te 400W-ot számoltál, én 398-at, ez fél %-os egyezés, a feladat kipipálva, csak tudnám, eddig miért nem írtad be az eredményedet.
Svejk és te is a tokmány példáját illetően többszörösen tévedtek, hiszen a mai napig nem érti a szervóknák sem az integrál közép számítás elvét, itt is ugyanazt a hibát vétette. Alaposan becsapta a gyakorlati érzéke.
Inkább számolt volna erre az esetre is valamit.
Egy kompresszort összekeverni a folyamatos átmérő esztergálással, hát mit mondjak ....:)

ANTAL GÁBOR

sziasztok Leírok ide egy egyszerű számítást ami burkoltan tartalmazza az integrálszámítást is  
 Helyettesitsük a 20 * 20 as négyszöget egy olyan körrel aminek a területe pont a négyzet területe. (20*20=D négyzet * pi/4)
ebből d = 22.57 mm . Ezt fogjuk forgácsolni. egy fogással. A sugárirányú fogás tehát (22.57-16)/2= 3.285 mm
Számitsuk ki a közepes sugarat is : R= (22.57+16)/4 = 9.64 mm  
Számítsuk ki a szögsebességet Omega =( N/60)*2*pi=  62.81/s
A főforgácsoló erő a forgácskeresztmetszet * a fajlagos erővel    A forgácskeresztmetszet = a sugárirányú fogás *előtolás   vagyis 3.285*0.2=0.657 mm2  az erő tehát (1000 newtonnal ) 657 N  a nyomaték az átlag sugáron 657N*9.64 mm = 6.33 Nm   a teljesitmény P = M*omega vagyis 6.33Nm *62.8 1/s = 397 watt  

Hát ennyi és nem integráltam csak józan paraszti ésszel átlagoltam

ANTAL GÁBOR

Ha gondoljátok utánaszámolok mégegyszer mert piszkálja a csőrömet az az 1 watt eltérés ( csak két tizedessel számoltam )

robroy007

az a röhej, hogy a sebesség gyorsulás is ha jól emlékszem integrál kapcsolati viszonyban áll egymással, vagy a terhelő erő a nyomatékkal más egyáltalán nem emlékszem és mindenképpen integrál számítás nélkül számítható a feladat!

szóval az én véleményem jó az ha valaki tud integrálni, de nem kell minden feladatot túl bonyolítani, mert könnyen belebukhatunk egy kitevő vagy prefixum rossz helyre való áthelyezésével

Köszönöm Gábor a levezetést
Tibor erről e köszönömről lemaradtál most, sajnálom pedig te is megkaphattad volna, ha nem mellé beszélsz ismét

000000000

Remek, nekem is van 2-3 féle jó megoldásom az integrál mellett még, egy a lényeg, Neked is annyi jött ki, mint nekem. Így minden kételkedő és nagydumás emberke lassan szégyelheti magát alaposan, mivel megint ok nélkül írogattak velem kapcsolatban, és a semmiről beszéltek szakmailag.
Egyébként csak halkan jegyzem meg, Te is "integráltál", mert olyan végképleteket használtál, amit bizonyos egyszerűsített körülmények között, peremfeltételek mellett kapunk az integrál egyenlet megoldásaként.
Így pl. a kör területe, stb.... mind mind így származtatható. Csak ezt is kevesen tudják, mert az emberek mint tudjuk manapság "csicsázkodni", klikkelgetni szeretnek a nagy virtuális marhaság vadászmezőkön, az ésszwerű, logikus gondolkodás kihalófélben van.:) Értem én ezt, csak azonosulni nem tudok vele...:))[#felkialtas][#ejnye1][#vigyor2]

000000000

A Te köszönötedre nem vágyom, inkább elolvasnám, és megérteném csak az előző 11297 bejegyzésemet is. Ezután így máris átértékelném a helyedben a szakmai és emberi motívumait az eddigi mondókáidnak.

Na szép napot Mindenkinek, a matemetika hála a jó égnek megint rendet teremtett a sületlenség és emberi viselkedések mezején....:))

ANTAL GÁBOR

En rábíztam az integrálást az esztergagépre.  (leírtam  hogy burkoltan integrálok) így viszont mindenki megérti

000000000

Én például nem sértegetlek én csak a számításra lettem volna kíváncsi. Köszönet Antal úr!

4um5b65d

Hajladozzunk úgy ahogy a szél fúj.....

T45 #11277 "Integrál számítással jött ki, mint általában minden picit is komolyabb műszaki dolog. Ez speciál másként nem is oldható meg..."

T45 #11297 "Remek, nekem is van 2-3 féle jó megoldásom az integrál mellett még"

-------------------------
Ezen két mondat kb úgy hangzott egymás mellett mint a következő:

Légvonalban 100 Km-re van egymástól két pont, de én tudok egy rövidebb utat is.

robroy007

Tibor a kört te se integráltan levezetve számolod számolod ugye? hanem 2r*pi vagy r2*pi attól függ kerület vagy terület nem veszed elő a matekot és hosszú perceken keresztül integrálsz-deriválsz  

valami dereng, hogy vannak egyszerű számítások között a mechanikában amik egymás integráljai de nem emlékszem már rá bocsánat 8-9 év alatt elfelejtettem mert a kutyának se kellett elővennem

lássunk már végre tőled is egy emberi megoldást a 2-3 lehetőségből a folyamatos vagdalkozás és fölényeskedés helyett!

000000000

És mivel a többi is az integrál számítás egy szerűsített végképleteire épül, így megint csak dumálsz, dumálsz a semmiről szokásod szerint.
Ahelyett, hogy talán kinyögnéd: sorry...

000000000

Zárjad már le ezt a témát magadban, légy tudáséhes, szerény és alázatos mint én a műszaki tudományokkal, matematikával szemben.
A reális emberi viselkedés első lépése a helyes önismeret, tudásszint, képesség felmérése minden embernél.
Már aki persze képes ezt is felfogni...., és így élni az életét...:)))

4um5b65d

"A reális emberi viselkedés első lépése a helyes önismeret..."

Miért oktatsz olyanra amit saját magad nem tudsz véghezvinni ?

Neked aztán van arcod....
Bár ez már nem is arc, hanem kudarc...