Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Hossz esztergálásnál nem azonos a vágási sebesség a kés minden pontján. A kés csúcsa közelebb van a középponthoz , így ott kisebb.
Esetleg a kés azonos pontján mért vágási sebesség lehet azonos minden esetben.
Előtolástól pedig független a dolog.

robroy007

igazad van nem fogalmaztam meg pontosan amit akartam a kés hegyén akkor is annyi a sebesség ha lapközpnél jár vagy csúcsnál van az anyagban
viszont a kés tövében hol anyagban van és dolgozik hol meg csak levegőben vár a rézre, hogy ismét oda érjen a forgás tengelytől számítva minél messzebb vagyunk annál nagyobb a kerületi sebesség és a vágó sebesség is

egyre gondoltunk csak nem jól fogalmaztam

4um5b65d

Hátra lesz ám kötve a sarkad...
Tudod hogy itt nem lehet megengedni semmiféle pontatlanságot, mert "apánk" beleköt azonnal....
[#nyes][#integet2]

robroy007

még szerencse, hogy nincs megfelelő végzettségem a bele vau-vauhoz így nyugodtan írok bármit, bár jelenleg kicsi hazánkban egyedülálló dolgot művelek és a nemzetközi piacon is méregetik a tudásunkat (azért nem csak az enyémet mert többen is bele tettük a kis ötleteinket, bár én kezdtem és nekem van benne a legnagyobb teljesítményem mai napig is) amivel most igen erős konkurenciája lettünk az egyeduralkodó cégnek
 amit az angol Ipex kiállítás is igazolt számunkra

4um5b65d

Ki tudja, milyen szerszám ez ?
M26x1,5 Bal, de van ilyen méret is, hogy M11,9x1 , M13,4x1
Menet átmérő +0,05-al nagyobb a névleges méretnél.

http://kepfeltoltes.hu/100719/000_1890_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

MoparMan

valami colos illetve hidraulika menetek
13,4 = 17/32
11,9 = 15/32
26 = 1 1/32

4um5b65d

Azt nem hinném, hogy collosak lennének...
A 26-os menet pedig balos, azt nem használják hidraulikánál.
Itt a szerszám kiképzése az ami érdekes...
Na meg a méretek sem semmik...

000000000

Ezt most rosszkor írtad...:)), ugyanis láthatod, akik csinálják, nem tudják, nem értik, hiszen semmi P adat továbbra sem.
Mellesleg szakmai hozzászólást várnék Tőled is, inkább segíts a többieknek a számolásban, gondolkozásban, mert bölcselkedni (ráadásul hamisan) a legkönnyebb dolog a világon. Tele van vele a fórum mostanában valós műszaki érv helyett.

000000000

Látom, akkor azt már beláttad, hogy bizony ebben az esetben a vágósebesség is erősen változgat állandó főorsó fordulat mellett is.

hostya

Menetjavító!

Sorozatgyártásban szereldében használatos szerszám.
Tulajdonképpen egy "gagyi menetfúró" amivel menetet fúrni ugyan nem lehet, de a meglévő sérült menetet ki lehet javítani...

4um5b65d

4um5b65d

Ne basszki, hát csak találtál rá alkalmazást ???
:)

4um5b65d

Robroy, mondd neki azt, hogy P adat tényleg nincs meg és nem is lesz meg, de a meló már rég kész van és ki is fizették, és most elmész a pénzen sörözni.
Ja és azt se felejtsd el mondani, hogy a vágási sebesség nem változik attól, mert kifut a kés egyes része az anyagból, mivel a vágási sebességet a kés élének egyetlen egy pontjához határozzák meg és ez a pont az alkatrész forgástengelyéhez mérve állandó.
Persze gondolom ebből is majd egy végeláthatatlan vita lesz, de ekkor visszaszaladunk Kozmaj #11229-es hozzászólásához és ismételten csak bólogatni fogunk, hogy milyen igaza is volt.

000000000

Te csak esztergálgassál, és keressed a sörre valót, mert ha elkezdesz azon gondolkodni, mit is csinálsz, milyen műszaki, forgácsolási paraméterek változnak közben, akkor sajnos olyan sületlenségeket írsz, mint most...:))))
[#nyes][#wow1]