Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Robika37

Ugye-ugye az iskola, de azért nem egy évfolyamba jártatok ugye?[#eplus2][#wave]

000000000

Integrál számítással jött ki, mint általában minden picit is komolyabb műszaki dolog.
Ez speciál másként nem is oldható meg, 0 és 10 fordulat között elvégzed ezt a differenciál számítást a megfelelő P függvényel.

A végeredmény a fontos, ebből már sokan tanulhattak, ha megjegyzik, még majd nem kis műszerész padon is megy a dolog, ezért csináltam ezt a példát is.  
Mivel itt semmilyen elmélet, számszerű példa  nem érték, ez a szemlélet alakult ki sajnos a Fórumon, elégedj meg a konkrét végeredménnyel, hiszen kinek magyarázzak én itt bármit is, amikor két egész szám összeadása is manapság egy netes csicsa kalkulátor alapján megy már csak egyeseknél, ha egy általán kell azzal is foglalkozniuk. De ahogyan írtad, Te is mérnök vagy, így se perc alatt ha akarsz megküzdesz ezzel a problémával magadban papíron, cerkával, mert ez csak így megy sajnos.  

Elég szomorú, hogy egy hétig senki semmilyen megoldást nem nyögött ki erre a példára, csak a meseduma ment körülötte, az aztán ezerrel, lásd most is az ostoba reakciót a #11271-ben.

000000000

Tibor levezetnéd, hogy jött ki a teljesítmény még ma. Engem érdekel, de komolyan!

35kpazcgr

Nem, nem!
(Nekem a legjobb iskola az öreg szakik voltak, tudod, a Feri bá', az ideges Pista bá', az M. Jani bá', és a többiek,)
[#eljen]

Robika37

Na akkor erre iszunk...meg arra is:-D

000000000

Írtam az előbb, hogy látom a dolgokat itt.
Csak nem képzeled, hogy pl. #11274 után bármit is írok még. Majd ha valaki kiszámol, kimér valami egetverően más P értéket erre az esetre, akkor azt megvitathatjuk.

000000000

Nem kell itt vedd fel velem a kapcsolatot e-mailbe köszönöm !

hostya

"Integrál számítással jött ki, mint általában minden picit is komolyabb műszaki dolog."

Ebből a levezetésből nem sokat lehet tanulni...

"De ahogyan írtad, Te is mérnök vagy"

Én ilyet soha nem írtam, csupán annyit hogy néhány évig koptattam a miskolci egyetem padjait...  (nincs diplomám, ha ez számít... )

"Elég szomorú, hogy egy hétig senki semmilyen megoldást nem nyögött ki erre a példára, csak a meseduma ment körülötte"

És ez most...?

4um5b65d

De nagy f@sz vagy...[#nyes][#nyes][#taps]

4um5b65d

Ha megkérlek pontoznád 1-10-ig a válaszát...
Ez esetben a nullát is elfogadom... :)

MoparMan

srácok, hagyjátok már, ez nem unja meg soha...
tele van már fosva minden az integrálközéppel, ha eddig érdekelt volna már akkor is herótom lenne tőle...

svejk

Akkor most kérdezném a gyakorló esztergályosoktól, hogy a 450 W-os motorral szerelt barkácsesztergámmal nyugodtan nekiállhatok a kérdéses paraméterekkel drehálni??
Azt hiszem aligha, már csak azért is mert a számításban levő integrálást a gyakorlatban a 80-as tokmány aligha integrálja ki a gyakorlatban.

s7manbs8

Tegyél rá egy malomkövet a főorsó tengelyre, majd annak a tehetetlensége kiintegrálja. :)

svejk

Bármilyen vicces de sok esetben hasznos lenne.
Tipikus melléfogás szokott lenni a gyakorlatban az 1 hengeres kompresszor hajtása villanymotorral.
Általában 1:1,5-2 körüli lassítóáttétellel.
Itt ha megfelelő a kompresszoron a szíjtárcsa lendkerékhatása fele akkora motor elég mint pl. alu vagy bakelit szíjtárcsánál.

000000000

Köszönöm Kola és Kulcsár Zoli a válaszotokat, nem könnyű megtalálni ebben a szóviharban, de remélem tüzetesen elolvastam, és átgondoltam mindent. Való igaz, megcsinálom ahogy azt kitalálták, meghántolom egyenesre és helyes geometriájúra, had menjen már végre...  
Érdekes mód nincsen az EAN1000-res szánján zsírzószem, de majd teszek rá.  
Köszönöm a segítséget!