Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Akkor nagyon vedd vissza a fordulatot, mert kinyírja a fúród "élszalagját".
Ne várd meg míg kúposra kopik a fúród palástja, mert akkor már oltári nagy szopás lesz. Minden egyes újabb újfúrós próbálkozásod halálra van ítélve.
Amennyire tudod nagyon tompa szögűre köszörüld a fúró csúcsát.

Farkas Ádám

na jó holnap jelentem az eredményt

4um5b65d

Ha nem válik be akkor a KoLa-t szidd.... [#nevetes1]

000000000

3 korongot nyomtam el délután + egy hasztnáltat próbaképp. Érdekes, hogy csak az első pár másodpercben pattog.
Lehet, hogy kiegyensúlyozó anya lenne?

4um5b65d

Nem lehet, hogy túl finoman nyomod neki az anyagnak ?

000000000

Nem azért annyit már köszörülgettem vagdaltam.

KoLa

Csak még annyit hogy ha fúrod akkor hűtsed!és ha beremeg azonnal köszörülni! és kisebb fordulaton folytatni
Beremeg = csúnya hang fúrás közben
Hűtés = hogy nehogy kiolvadjon a lapka,  spray is jó kezdetben, míg áttöröd a külső keményebb részt!
Ha nem illesztett furat hanem csak kell a hely:)
akkor nagyobb fúróval kezd el, és akkor van rá esély hogy egy kisebbel tudod folytatni!Vídiafúróból lehet kisebbet köszörülni, 8-ból 6.5-t és azzal kezdeni, ha recseg akkor nem jó , köszörülni kell!
Csináltam már néhány hasonló munkát, és nem sikerül mindíg, ilyenkor egy K1-es furatkéssel lehet az újrakezdést 'kitsztítani' és ha jó a geometria, vagyis a kés kitámaszkodik a furat belsejében mikor kézzel benyomod akkor apránként tovább tudsz haladni! De már most túl sok változót adtam meg:)a többit ott kell eldönteni közben[#nevetes1][#nevetes2][#nezze]

KoLa

Ja bocsi! nem neked akartam írni hanem az Ádámnak![#wave]

KoLa

Most meg Neked írom hogy az előbb meg magamnak írtam hogy nem Neked akartam írni[#nezze][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes2]Ki érti ezt[#nemtudom]

ra8nsmk6w

Én a tengely végéből köszörülnék le 0.5mm és úgy kezdenék hozzá az alant leirtak szerint

4um5b65d

Nincs több póló, hiába hajtasz rá....[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

8uup9xs82

Dehogynem:)

Van BALEK feliratu polom is elado 38.700.- forintert:) Minden meretben!!

D

D.Laci

10db felett menyivel drágább? :)

ra8nsmk6w

Az összes teniszező ilyen pólókat hord csak nem tudják, igaz kicsit drágábban veszik

000000000

A következő a helyzet.
Nem lett igazunk!
A BOSC rengeteget pereskedett ez ügyben a fogy. védelemmel.
Mire véglegesen úgy lett megállapítva a dolog" náluk, hogy  mindenképp oda kell visszavinni a PROFI gépeket ahol vesszük, 3 napon belül akkor kötelesek cserélni ha megállapítható, hogy a nekik történő bosch általi leszállításnál ment tönkre a gép.
Ha olyan bibi van pl. mint nálam, akkor elviszik szervízbe és a szervíz dönti el, hogy mi is fog történni.
Ez azért is van így, mert sokan vásárolták a régi jól bevált gépeket a meghibásodott helyett és átpakolták a cuccokat, megpróbálva kicseréltetni, hogy így legyen kettő új gépük.