Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

dtb

Én csak azt nem értem, ha ennyire odavagytok az e-autokért, miért nem kértek ennek egy külön topicot?
[#nezze][#ejnye1]

svejk

Csak kérdezem, mert nem ismerem a technikát:
A GPS magasság adatokat is értelmezi a villanyautó kalkulátora, vagyis tudja hogy hol van emelkedő, lejtő?

PSoft

Úgy látszik, napelemet, napkollektort, szélgenerátort...nem épít senki.
Igaz, -ma már- villanyautót se épít senki, de valamiről azért...dumálni kell. [#kacsint]

re8jzm80a

Sajnos azzal is van, illetve egy 530e-vel ami tudom hogy nem tiszta elektromos. Egyenlőre nekem nem alternatíva.
Szeretném megkérdezni hogy az EV6-tal 130-as autópálya tempóval mennyi a hatótáv. Klíma,fűtés most nem érdekel.

re8jzm80a

Én most vettem még 15kwH Lifepo akkut. CSak hogy téma is legyen.

keri

Nem kell külön topik.
Szorosan idevág a téma, és nem is lenne gond ha nem trollkodnák szét mindig. Persze az bezzeg nem zavart.

keri

Igen. Sőt az időjárást, hőmérsékletet és a szelet is számításba veszi.
Az ABRP nyilvános tervezőnél ez fizetős funkció, ott csak a domborzatot veszi figyelembe és beállíthatod kézzel az időjárást az ingyenesben.
De a régiek amik nem számoltak ezekkel, azzal sem volt gond, az is nagyon jól használható volt, mert az átlag fogyasztást az is tudta.

keri

Amikor azt csináltam, abba is belekötöttek hogy mekkora marhaság.

keri

dtb

Amíg csak egy-egy nem oda való beírás van, afelett elsiklik az ember...
..de mikor oldalakon keresztül megy a farokméregetés, hogy az enyém bezzeg elment, meg nem ment el... Kezditek elérni kedvenc fórumtárs színvonalát, aki oldalakon keresztül képes ragozni a semmit.
"Persze az bezzeg nem zavart."
Szóval nem az a baj, hogy teleszórjátok irreleváns tartalommal a topicot, hanem az, hogy valaki erre figyelmeztet. Értem. Kérek engedélyt meghunyászkodni. Ja, mégsem.

OlyFlyer

Van amelyik tudja, van amelyik nem. Ha az autóban tervezed az utadat akkor a térkép ami be van építve az tudja a magasságokat is és tud azzal is számolni. Ha viszont Android Auto vagy Carplay használattal tervezed utadat akkor az kimarad. De autó márka és modelltől is függ. Viszont egyik sem 100%, azért a neve GOM (Guess-O-Meter) "Található műszer".

afjybsise

Nem tudom, mennyire ennek a topicnak a tartalma, amiről értekeznek, de akár el is férhet itt, hiszen ez is technológia.
Az már kínosabb, hogy ha a halandó is hozzászól, akkor elküldenek a picsába [#kacsint]

dtb

Az már maximum a válaszoló szellemi szinvonalát tükrözi :-) :-) :-)   .de túl fogom élni.
A bosszantóbb az, hogy a napelemes téma egy valóban sok újdonságot tartalmazó iparág, amiről sok érdekes dolgot lehet(ne) megtudni itt, akár technikai oldalról, akár anyagi, megtérülési oldalról.
Ugyan így, az e-autó is érdekes lehet bizonyos embereknek, de csak azért ide cibálni a témát, mert mindkettőben aksi van... Ilyen alapon akár az elektromos fogkeféről is értekezhetnénk.