Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

afjybsise

Ráadásul a hosszú tengelytáv miatt igazi terepre sem jó. Helyette viszont például egy kis Samurai elmegy árkon-bokron. Nekem volt egy pickupom, én nagyon szerettem. Lehet vele parkolni, például mélygarázsban csak 5 parkolót foglalt el. [#nyes]
Az asszonyt viszonylagos biztonságban tudtam vele, egy kis híján egy két tonnás "szörny" volt. Mármint a kocsi, nem az asszony. Ordenáré ballonos, 4 évszakos gumikkal, a fekvő rendőrt meg sem érezted benne. Szerintem 10-12 litert ehetett. Nálam semmi nem evett soha 10 liter alatt.
Amúgy nem éreztem nagyobbnak tőle magamat...

OlyFlyer

Húsvétkor repültünk oda 10 napra, de most a fiamat kell hazahozni mert ott az egyetemen tanult, és itt fogja ideiglenesen folytatni, befejezni az utolsó szemesztert. Tehát sok a csomag is. Na persze a kocsit is ki akarom próbálni... [#kacsint]

OlyFlyer

Milyen számokról beszélsz...? A kerékzajról...? [#nemtudom]

Én bent ülök, csukott ablakokkal nem mellette szaladok, és előttem sincs egy zajos motor.

afjybsise

Nem pofátlankodnék bele túlzottan a vitátokba, de te az elektromos autód előtt egy KrAZzal jártál? Én egy A4-et használok, semmilyen zavaró motorzajról nem tudok beszámolni az utastérben.

OlyFlyer

Az A4 az nagyon zajos... [#kacsint] Engem sem zavar a jelelegi autóm (BMW 330e) motorja, alig lehet hallani ha a benzin motor elindul, de azért az i4 csöndesebb.

simarex

remrendes

Szerinted ezeket az ertekeket kivul merik? 120-nal mar boven nem a motor a zaj forrasa.

OlyFlyer

Ha akarod és ha találkozunk elviszlek 120-al, mérjük utána te elviszel és azt ismérjük... Már régóta van elektromos autóm úgyhogy tapasztalat is van...[#kacsint] De mindegy, mert az átlagos sebesség az nem 120, sokkal kevesebb.

remrendes

Nalam azert nem ritka, hogy megvan a 120-as atlag :)

re8jzm80a

Én pl nem szeretek 2 óránként megállni egy hosszabb úton, illetve nekem még mindig az autópályás 110-120km/h sebességgel van a bajom. E fölött lényegesen lecsökken a hatótáv. E mellet a kb 500 km-es hatótáv már egészen kompromiszzum mentes. Én is nagyon gondolkozom rajta. Egyébként azt biztosan tudom mondani hogy egy V8 biturbó is nagyon csendes, de talán még csendesebb mint az i4.

OlyFlyer

[#nyes] Ilyen rövid távolságon Autobahn vezetés közben nekem is, de én hosszabb időről és távolságról beszélek, ne pillanatnyi. Ha nem tudod mi a különbség és nem hiszed azoktól akinek tapasztalatuk van erről is arról is az nekem mindegy. Minden rendbe van, nyertél. Fejezzük be mert nem ide tartozik.

OlyFlyer

[#nevetes1] Gondolom sok tapasztalatod van ezzel a témával neked is. Én elismerem, semmi fajta V8 kocsit soha nem vezettem. De ha én turbom elindul akkor már az a modern BMW is hangos. Ne is beszéljünk arról amikor a szomszédok indulnak reggelenkent...

A megállás 2-óránként nem kell ha nem akarod. Én szeretek megállás néhánypercre két óránként, kicsit nyújtózkodni, kávézni és utána tovább menni.

De jó lenne ezt a témát itt befejezni mert nem ide tartozik.

re8jzm80a

Van tapasztalat ugyan ebböl a márkából és egyenlőre visszatértem a benzineshez.De mint említettem a mostani hatótávok már egészen meggyőzőek.
Nem arról beszélgetünk hogy melyik a jobb vagy rosszabb.De azt el lehet fogadni hogy van aki egyenlőre nem akar elektromost és attól még nem ösember.

remrendes

Nekem ebben a tempoban ennyi eleg lenne, de egyelore ezt sem nagyon tudjak megoldani. En nem annyira tapasztalatbol szolo velemenyt latok, mint inkabb hitkerdest.