Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

VighLajos

Üdv mindenkinek!
Köszönöm a válaszokat!
- EON: igen, tervezett áramszünetnél felajánlják az áramfejlesztőt. Írják is, hogy más megoldás tilos.
- Napelem van-nincs: a konkrét esetben nincs napelem, az agyam indult be, hogy mi volna, ha volna... Ha volna, azt is le kell választani.
- IBC-tartály: jó megoldás, télen fagymentes helyen kell tárolni, nyáron gyakran kellene  cserélni a vizet
- automatika: mivel ez nem kórházi műtő, hogy áramszünet esetén azonnal induljon az aggregátor, elfelejthető. Kétségkívül, ez a legkorrektebb megoldás.

A jelenlegi kivitelezés: hosszabbítók, elosztók.

Üdvözlettel:
Lajos

Rabb Ferenc

jani300

No meglomiztam egy samsung klímát ,távirányító nélkül ..
Ránézésre hűtő - fűtő .
Megírtan a klímás havernak ,biztos megáll ,ránéz ha jár erre .
Nem akarom én feltétlenül beüzemelni ,de a kíváncsiság , és hát ingyé tanulhatok .
Jó volt , csak a gáz megszökött belőle ,azt mondta a volt gazdája .

wtwpbr0re

Keresek szakembert, aki ÉRT* a víz-víz hőszivattyúkhoz.
Talajkollektort (csőkígyó kb 1,5m a felszín alatt) telepítenék, van helyem hozzá. De érdekelne a méretezés. Hátha más is okulna a tanácsokból.

*=tervezett, kivitelezett és még életben van :)

remrendes

En meg egy par asonyomot lejjebb mennek. 2-2.5m-t mondtak nekem es a haz alapteruletenek a haromszorosat.

keri

Hát ja, csak az unirak árokásója 1.5 méterre ér le, ha jól sejtem [#vigyor]

borvendeg

Van egy minikotrom amit akartam ajanlani de az is csak 1650mm-re megy adatlap szerint...
Kellene valami okos kanal/gem toldatit csinálni...

keri

Csak azért tudom mert én is ilyenben gondolkodtam és nekem Unirak600-asom volt. [#vigyor] 2méter lenne minimum az optimális, de igazából a levegős hőszivattyúk is egészen jók manapság. Nem biztos hogy megéri a ráfordítást.

remrendes

PSoft

Ne rosszakodjatok... [#vigyor]
Itt a megoldás, [#heureka] akár...2,5 m mélyen is hasíthat!

[yt]78hFJMP4rEo[/yt]

AlbertR

Tisztelt Urak!
Ha érdekel valakit egy solar optimalizáló belsejében mi van
akkor itt látható. Jól be volt öntve kemény szilikon gumival, megküzdöttem vele mire kikapartam a házból.
3db optimalizáló elfüstölt kíváncsi voltam mi halt meg benne.
Ami tönkre ment zárlatos lett az két darab 100V/130A N-Channel Advanced Power MOSFET ez kapcsolgatja az áramot típus: VSP004N10HS-G tokozása: PDFN5060X mindössze 5mm x 6mm a mérete. Hűtése csak amennyit a nyák elvisz.  Szerintem a túlmelegedéstől ment tönkre.
Olyan meleg volt, hogy szinte lehetetlen volt leforrasztani a panelról mert oda heggedt mikor megsült.
A vezérlő egy cél áramkör kifejezetten a solar panelek optimalizálásához lett fejlesztve a kimeneti áram növelése és a feszültség csökkentése a célja.
Javítani lehetne de a mosfeteket csak Kínából jó drága szállítással lehetne beszerezni.
Ezért megy a elektronikai hulladékba.
Ha van kérdés vele kapcsolatban írj ide.
Valaki szedett már szét más típust például Solar-Edge vagy Tigo az engem is érdekelne.

vadember

Itt van visrosszajzolva a te optimalizálód. 10:30- tól.

[yt]3ZV5PsNMV00[/yt]

AlbertR

Szia!
Igen ez pont olyan belül mint az enyém.
Üdv: Albert

keri

És minek raknál bele kínai fetet?
Egy kapcsoló elemnél tök mindegy. Nem kell ragaszkodni a konkrét típushoz, elég a közelítő paraméter.

Ezek között nincs szimpatikus?