Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Néztünk olyat is de az nem fért be a konyhapult alá. Minden milli számított. [#nyes]

re8jzm80a

Szerintem egy energiatároló nagymértékben megkönnyíti a felhasználhatóságot.És nem igényel okosítást.
Ha van áram ott eltárolódik amikor kell elhasználom.
Nekem pl nem jött be az akku nélküli üzemmód. Mindíg nézni hogy mikor mit indíthatok el...
15kw lithium akku és megvan a kényelem is. Nálunk ez elég  kényelmesen egy napra.
Decembertől Februárig meg úgy is off.

simarex

Egy ilyen üzemmódnál mennyire jön ki egy KWh áram?

keri

Ha kellően nagy méretű akkumulátor van, akkor igazad van, de az akku drága, ezért érdemes okosítani, így sok, és drága kapacitást meg lehet spórolni, illetve csökkenteni a rendszer terhelését. Ez leghatékonyabban úgy működne ha egész hálózat szintjére emelnék, de ahhoz korrektebb szolgáltató kéne, aki nem akarja zsebre tenni azt a hasznot is, amit a mi berendezéseink termelnek ki. Szóval marad a lehető legnagyobb függetlenedés amíg megjön az eszük.

remrendes

Miert akarna zsebre tenni? Ha havi bontasu lesz a szaldo, akkor az mindket fel iranyaban igazsagos megoldas.

re8jzm80a

Egész pontosan mire gondolsz?
Akku bekerülés vagy össz bekerülés vagy.. ?

re8jzm80a

Nem feltétlen drága egy akku főleg hogy tele vagyunk elektromos autókkal....
Bár az hordoz némi kockázatot a li-ion technológia miatt. De ha lifepo4-et nézünk
ma már az sem egy ökör ára és az már házon belül is elhelyezhető.
Persze jó az optimalizálás de én pl nem szeretnék időre mosni meg mosogatni.
Bár lehet ez lenne a környezetkímélőbb.
A szaldó rendszert érdemes a másik szemszögből is megnézni. Ahhoz hogy az én áramom eljusson Pirinénihez sokat mellé kell tegyen a szolgáltató már csak a veszteségek miatt is. És ez neki is pénzbe kerül.
Alapvetően jelenleg a függetlenség lehetősége ami vonzó lehet szigetüzemnél. Számtanilag majd 10 év múlva kiderül.

simarex

PSoft

IdézA szaldó rendszert érdemes a másik szemszögből is megnézni. Ahhoz hogy az én áramom eljusson Pirinénihez sokat mellé kell tegyen a szolgáltató már csak a veszteségek miatt is. És ez neki is pénzbe kerül.

Végre valaki, aki reálisan lát a témában! [#eljen]

Kidwick

Csinálj hozzá egy utánfutót egy nagyobb akkunak.:)
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

jani300

A szolgáltatónak addig jó ,amíg a trafókörzeten belül felhasználja a többi fogyasztó a termelést .
A házi kis erőművek szaporodásával ez már nem fog menni , ezért okoz gondot ,szerintem .

jani300

Nem ide való téma , de azért megnéztem mi a bánat is ez ,és mennyi .
Itt fejeztem be :)

Csuhás

Csakhogy ez előre látható volt. Szvsz tisztességtelen dolog egy nagyságrendileg tízéves megtérüléssel tervezhető, eddig reklámozott beruházás szabályait nem előrelátható módon egy két évente megváltoztatni a kisberuházók számára kedvezőtlen irányba, úgy hogy az új szabályok a meglévő rendszerekre is vonatkoznak.

simarex

Sajnos a szolgáltató hálózatai igen rossz állapotban vannak, vékony keretmetszet, kidőlő félben lévő oszlopok, sajnos eddig csak kivettek a rendszerből, és felújításra nem igen költöttek
Mint mindig most igaz könnyű szolgáltatni ha én megcsinálom a beruházást, lsd viz villany gáz telefon stb

TBS-TEAM

Rosszúl látod, a transzformátor egyszerü és nagyszerű oda vissza működik.[#kacsint]
József