Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

Nekem csak egy hőcserélős szellőztetőm van amiben ban egy elektromos fűtés is, de azt nem nagyon használom... a hőszivattyú a padlót meg a mennyezetet fűti illetve nyáron az utóbbit hűti is.

Több szintes a ház így egy helyiségben a befúvás és az elszíváshoz rengeteg cső kellett volna ezt nem akartam illetve nem is volt hozzá hely mivel padlástér az gyakorlatilag nincs.

Valójában elég egyszerű holmi, a vezérlését lehet bonyolítani...

Kidwick

[yt]N0Wn34VLECE[/yt]

Na már csak valami töltésvezérlőt kell beszerezni..:)
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

Kidwick

Mi van akkor ha egy csőbe teszek mondjuk 10 ventilátort egymás után?
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

Szalai György

Ellátja a házadat árammal.
Egy kevés árammal. [#vigyor2]

remrendes

Motoros

Csak 45 köbméter vízzel lehetett eloltani EZT a kis tüzet.[#csodalk]
Fő a biztonság alapon legalább ennyit kellene magukkal hordani baj esetére.[#eplus2]

Rabb Ferenc

Szerinted eloltották? Locsolták, aztán amikor az utolsó éghető molekula is füstté vált akkor büszkén kijelentették - ezt is megoldottuk.

Kidwick

Ezekből a kis mini "szélturbinákból" lehet több darabot sorosan kötni ,hogy magasabb feszültséget állítson elő?

jani300

Egyszerűbb ha direktbe rákötsz a központi szellőző motor betápjára , nem ? :)

Motoros

Valahol olvastam a neten, hogy az emlékbe elrakott 10...20 éves mobilok spontán akár ki is gyúladhatnak, ha benne hagyjuk az aksit, mert valami reakció lejátszódik az öregedéssel.
megijedtem mert nekem is megvannak a régi mobilok, és mindből kiszedtem az akksit. Aztán kicsit lenyugodtam mert talán mégsem eszik ilyen forrón, hiszen idővel biztos van valami önkisülése és nulla feszültségnél nem sok energiája maradhat begyulladni.
De fene tudja ...vegyi reakciók is okozhatnak meglepetést.
Remélem kacsa a cikk mert ha nem akkor sok kis időzített tűzfészket tárolhatunk a lomtárainkban[#conf]

gorbi

Szerintem kötelezni kéne a gyártókat az akkupakk oltóviz csatlakozó beépitésére, vagy kar mehúzása esetén ledobná az aksit és vizbe lehetne fojtani az akkut...

d30xhrezp

Üdv!
Napelem tesztelés! :) 4db. 405W-os panel . Borús időben 160V,0.95A ad le. Inverter nélkül így is ellát 7db. LED. csövet. Ami délután 4-ig ment.

ywathzay

Kötelezniiii? Még az áramtalanítási lehetőség elhelyezése sincs egységesítve, oda teszik a gyártók, ahová akarják. Namármost pl tűzoltói beavatkozást nem lehet végezni, amíg áram alatt a jármű (ugye több száz voltok cikáznak). Úgyhogy imádkozzon mindnki mielőtt egy villanyos autóba beül. Azt pedig érdmes tundni, hogy többnyire az utascellán belül, jól elrejtve vannak ezek a főkapcsolók.

remrendes

Azert ennyire nem tragikus a helyzet. Szerintem aranyaiban veve is joval kevesebb elektromos auto tuz van, mint belso egesu. Mondjuk ez valtozhat, ha azoknak a karbantartasat is ugy vegzik majd el, mint a mostani 15-20 eves leharcolt kozep es felsokategorias autoket.

gorbi

Hát az USB-s telefontöltőkhöz is sok év kellett mig szabványosították. De itt is elkelne valami egységesítés.