Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

keri

Ez nem politika.
Tudományban van.
Akkor is ha valaki nem képes felismerni.

keri

Még jó hiszen úgy kezdődött hogy felsírtam a születés után, és már akkor sem tudtam befogni a számat [#zavart2][#hehe]

keri

Elmondjam? [#hehe]
Najó inkább nem. [#love11]
Elfogadom hogy nincs alapvető véleménykülönbségünk ebben.

Musk egyértelműen üzletember (ezt Kopirnyák róta fel neki ennek a vitának az elején). Szerintem jó dolgokat csinál, de nyilván ha nem lenne haszna ezeken, akkor nem csinálná, és nem is lenne miből csinálni.

Az űrszemét szerintem is rossz, de nem a SpaceX szemeteli teli az űrt.

StarLink műholdsereg okoz fényszennyezést, de tesznek ellene a csillagászokkal együtt működve.

Motoros

elírtad: a "de tesznek ellene" helyett helyesen:
"tesznek rá" [#kuss]

keri

Addig látszanak ezek amíg el nem érik a kijelölt pályát.
Van rajtuk árnyékoló ernyő, és a napelemeket is úgy fordítják hogy ne látszódjanak, de a pályára állás 1-2 hónapos manőver ionhajtóművel.

vadember

" Elon Musk az első cinikus válaszok (miszerint amúgy is az űrtávcsöveké a jövő...) után ígéretet tett a probléma megoldására, néhány ötletet leszámítva (sötét festés, módosított napelem-szögek) azonban a további konkrétumok nem ismertek."

keri

keri

Bizonyíték?
Ne fáradj. Nincs mert nem igaz.

https://www.urvilag.hu/spacex/20200503_napellenzos_starlink_muholdak_jonnek

Jobb vagy te ennél. Ha nem ismernélek régről azt hinném a rosszindulatú alapot nélkülöző megjegyzéseid alapján, hogy csak trollkodni akarsz.

keri

Még jó hiszen úgy kezdődött hogy felsírtam a születés után, és már akkor sem tudtam befogni a számat [#zavart2][#hehe]

PSoft

Akkor, én is hadd "trollkodjak" kicsit. [#vigyor]

Idéz...az ígértek szerint új megoldás körvonalazódik.
Idéz...másik módszert próbálnak ki, amely a remények szerint akár még hatékonyabb is lehet...
Idéz...azt egyelőre nem tudni, de állítólag...
Idéz...Ami pedig a már pályán levő műholdakat illeti, azok zavaró hatásán már semmi sem segít.

Ígéretek szerint...remények szerint...nem tudni, de állítólag...

Te ebből a cikkből azt olvasod ki, hogy...minden fasza, [#eljen] minden jó, [#eljen] csak így tovább???

Motoros

elírtad: a "de tesznek ellene" helyett helyesen:
"tesznek rá" [#kuss]

keri

Májusban küldték fel az első adagot azóta meg az összes amit indítanak ilyen.

vadember

" Elon Musk az első cinikus válaszok (miszerint amúgy is az űrtávcsöveké a jövő...) után ígéretet tett a probléma megoldására, néhány ötletet leszámítva (sötét festés, módosított napelem-szögek) azonban a további konkrétumok nem ismertek."

keri

És igen. Te sem tudod mikor kéne abbahagyni a kötözködést, főleg miután pont a te általad is kiemelt részek is ellentmondanak annak az állításnak hogy "tesznek rá"

keri

Bizonyíték?
Ne fáradj. Nincs mert nem igaz.

https://www.urvilag.hu/spacex/20200503_napellenzos_starlink_muholdak_jonnek

Jobb vagy te ennél. Ha nem ismernélek régről azt hinném a rosszindulatú alapot nélkülöző megjegyzéseid alapján, hogy csak trollkodni akarsz.