Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

keri

Igen, elismerem, ez így van ahogy mondod.
De ettől miért átverés, nem értem?
A töltő reklámja nyilván marketing bullshit, rózsaszín pillangókkal díszítve, de ettől még jó dolog ha a villanyautó töltés mögé annyi napelemet is biztosítanak.

Aztán persze én sem lepődnék meg ha egyszer lebukna valamelyik cég, hogy a zöld áramnak mondott villanyt (ami amúgy drágább ha így veszed a szolgáltatótól) több helyre is eladnák, mert az ember gyarló és a pénzért mindent megtesz, de ettől nem lesz az egész dolog kamu, szerintem.

remrendes

Ott pont vannak, csak en nem vagyok mindig ott, az asztali szamitogep kornyeken.

PSoft

IdézAz elektromos autók csak vezetés közbe, ha már kész akkor zőőőd.

Bámulatos technika ez hallod... :)
Mire elkészül, úgy kizőőődül mint a rét eső után.
Illetve, nem is igaz!
A rét kizöldül, a villanyautó meg csak úgy hipp-hopp..."zőőőd" lesz valamitől. [#hehe]

keri

Ezt sehol nem írtam. Sőt ha jól emlékszem azt viszont már írtam is hogy bármilyen emberi tevékenységnek van környezetkárosító hatása, viszont nem mindegy mennyi.
Villanyautóknak töredéke a lábnyoma mint a fossziliseknek.
https://villanyautosok.hu/2021/08/12/ennyit-szennyez-a-tesla-model-3/

Motoros

Nem hagy nyugodni a beszólásod a tájékozatlanságomról.
Írtam valakinek arról, hogy annyi az űrszemét hogy nem lát ki a csillagász.
Erre Te leugattál demagógnak neveztél és még másnak is.
De nem lehet az, hogy buborékban élsz és csak a Neked tetsző emberekről és hírekről értesülsz, és a Téged hitedben erősítő infókat veszed.
Űrszemét a kedvencedtől
Űrszemét másoktól
Persze ha mégis Neked van igazad akkor elfogadom, csak ne minősítsük egymást durván mert annyit nem ér ez az egész téma.

000000000

Gyártás semmi autónak "zöld". Csak az elektromos autó akkor is ZÖLDEBB. Na meg hogy "zöld" azt minden értelmes ember gyártásáról haláláig számítja. Hogy zöld az nem azt jelenti hogy semmit nem használ, nyoma nincs.

remrendes

Az, hogy elegetik es abbol allitanak elo aramot, vagy eladjak (hogy majd mas egesse el) es abbol vasarolnak az aram eloallitasara alkalmas eszkozoket, az csak latszati kulonbseg. Tehat ha a folyamat elejetol indulunk, akkor ott is koolajjal megy az auto.

000000000

Ezt a választ meg egy tab-on írom, mégis vannak vesszők meg pontok.

msas

Iróniának szántam, lassan egy hete küzdötök itt ebben a témában, nem tudjátok abbahagyni!
Hasonló hiteles pro és kontra érveket láttam, gondoltam én is bedobok valamit.
Uff!

000000000

Természetesen lehet más véleményed, nem baj ha nem értesz egyet velem, az engem sohasem zavart. Én viszont nem vagyok panaszkodós, ha valami nem tetszik, megyek tovább.

Igazad van, ne mondjam hogy menj innen, nyugodtan maradj még nincs is jogom téged innen elküldeni, de te se mond hogy miről vitatkozzunk és mikor elég. [#nevetes1]

000000000

Én sem vagyok mindig az asztali gépnél. Most sem. De mindegy, mert ha nem megy akkor nem megy. Fejezzük be a témát mert nem ide tartozik.

keri

Ha tényleg kíváncsi vagy rá, tudok neked hitelesnek tűnő ilyen forrásokat linkelni, és persze a cáfolatukról is, szóval én nem hibáztatom aki ezeket találja meg és mivel egybe vág az elképzelésével, hisz is nekik, de vitatkozni mindig fogok ezekkel [#vigyor]

keri

A hozzászólásod tájékozatlanságról tanúskodott. Örülök hogy felbosszantottalak és ezért vetted a fáradságot és utána járj. Kár hogy csak ilyen bulváros gyűlölködésig jutottál egy ilyen érdekes tudományos témában és nem hiteles forrásokat találtad meg.

Nekem csak annyi volt a bajom, hogy durván leegyszerűsítettétek a magatok kis vélemény buborékából a problémát és hallomás alapján hőbörögtetek, csak úgy mint a villanyautós témában, sok tévedéssel fűszerezve, és mindezt az aktuális témától függetlenül csak azért hogy azt bizonygassátok, hogy a villanyautó hülyeség mert Elon Musk teli szemeteli az űrt.

Tessék ez egy StarLink ellenérdekelt, de objektív, hiteles forrás a témában:
https://www.csillagaszat.hu/?s=starlink

Na meg ez is elég jó tájékozódási forrás:
https://www.urvilag.hu

Illetve ez is jól összeszedi a híreket, bár ők SpaceX és Musk rajongók.

https://spacejunkie.hu/

Én ezeket az oldalakat követem.

msas

Iróniának szántam, lassan egy hete küzdötök itt ebben a témában, nem tudjátok abbahagyni.

keri

Én javaslom engedjük el ezt a témát. Elmondtuk, de nincs fogadókészség, legyenek boldogok a véleményükkel, az idő minket igaz és akkor mondhatjuk azt hogy "mi megmondtuk" [#nyes]