Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

keri

Szerintem az olajkitermelést nem kell leállítani, de pazarlás és felelőtlenség üzemanyagnak használni ezt az értékes és egyre nehezebben hozzáférhető ipari alapanyagot, ha ki lehet mással váltani.

jani300

Aki éjjel tölti a villanyautóját az rosszabb hatásfokkal használja a kőolajszármazékot mint aki egyből a vacak belsőégésű autójának a tankjába tölti .
Télen pedig nagyjából mindig .
Az egyszerű nép nagyrészét meg lehet szédíteni .

PSoft

Motoros

Jó akkor nézzük a te tájékozódási pontjaidat:
cillagászat.hu
Ürvilág.hu
spacejunkie.hu
Tudod ezt úgy kell csinálni, hogy az adott oldal keresőjébe beírod, hogy "űrszemét"
Ezeken kivűl is, a Te általad kedvelt  oldalak rengeteg találatot adnak, és egyik sem arról szól hogy milyen remek dologról van szó.
Vagy pedig Ők is búlváros gyűlölködők?

000000000

IdézMondjuk az is igaz hogy halászó, vadászó, gyűjtögető életmód bár nagyon zöld, de nem lehet a föld jelenlegi lakosságát életben tartani.

Az nem ilyen egyszerű. Mert például a Rómaiak a Római kor alatt kb. 800 liter friss vizet használtak naponta személyenként, mi pedig ha a üzemi használattal együtt sem érjük el a 650 liter használatot sem érjük el személy naponta. Ha az üzemi használatot levonjuk (Rómaiakhoz hasonlítjuk) akkor 150 litert használunk naponta.

keri

Nagyszerű, akkor most hogy így elfogadtad a forrásaimat, végre hiteles forrásból tudsz tájékozódni.

Kérlek idézd hol írtam hogy az űrszemét remek dolog.

keri

Nos igen, már többszörös ciklusba kerültünk [#nyes]

PSoft

Van egyáltalán "hiteles forrás"?

Tárgyaláson...
A bíró meghallgatja először az egyik felet...
-Igaza van, mondja neki.
Következik a másik fél...
-Magának is igaza van, mondja a bíró.
Erre megszólal az írnok, aki eddig csak csendben jegyzetelt...
-No de bíró úr, olyan nincs hogy mindkettőnek igaza legyen!
Erre a bíró...
-No látja bassza meg...magának is igaza van!

remrendes

Remelem egyre tobb villanyautos lesz, hogy nekem tovabb maradjon belole [#vigyor]

keri

000000000

IdézTi villanyautósok mind azt gondoljátok hogy..."nulla ökológiai lábnyommal", környezettudatosan, meg "kurvazőőőden" autózgattok.

Ezt ki gondolja vagy állítja? Az elektromos autók csak vezetés közbe, ha már kész akkor zőőőd. Gyártáskor nem zőőőd, de a dizel vagy benzin autó sem. Meg attól is függ hol lesz töltve, de viszont még ha nem zőőőd árammal töltöd, akkor is jobb és zőőődebb mint egy büdös dízel.

000000000

Megint butaságot beszélsz... [#nyes]

Idézetet írta: https://energifaktanorge.no/en/norsk-energiforsyning/kraftproduksjon/Norway has the highest share of electricity produced from renewable sources in Europe, and the lowest emissions from the power sector. At the end of 2020, the total installed capacity of the Norwegian power supply system was 37 732 MW, and normal annual production was 153,2 TWh.  

000000000

Ha ők leállítják akkor az az ő dolguk. Na meg mindegy, mert el fog fogyni az Araboknak is. Természetesen, olajra lesz szükség később is, csak nagyon drága lesz, ne meg másból fogják csinálni, nem csak pumpálni fogják ki a földből.

000000000

Itt a téma "Szélgenerátor és napkollektor technika és készítés" Mi csak hozzáraktunk kicsit mást is, mert ide tartozik elektromos autó téma is (szerintem). Viszont ha a téma téged nem érdekel, akkor el kell menni más fórumra.