Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

keri

Ezt sehol nem írtam. Sőt ha jól emlékszem azt viszont már írtam is hogy bármilyen emberi tevékenységnek van környezetkárosító hatása, viszont nem mindegy mennyi.
Villanyautóknak töredéke a lábnyoma mint a fossziliseknek.
https://villanyautosok.hu/2021/08/12/ennyit-szennyez-a-tesla-model-3/

PSoft

Mondjuk ha elég élénk a fantáziám, el tudok képzelni egy hűs vizű patakot is vizikerékkel az E.ON Boostere mellé. [#nyes]

Kicsit tovább gondolva...
Pusztán csak a "tisztánlátás" kedvéért, én zöld energiát, kizárólag zöld színű villanydrótokon engednék vezetni.
Kár hogy a jelenleg hatályban levő szabványaink ezt nem engedik meg. :(
De ha majd a "helyzet fokozódik", biztos vagyok benne hogy egy tollvonással...erre is meg lesz a lehetőség. [#nyes]
Lehet, a németnél már így is van??? [#nemtudom] :)

remrendes

Az, hogy elegetik es abbol allitanak elo aramot, vagy eladjak (hogy majd mas egesse el) es abbol vasarolnak az aram eloallitasara alkalmas eszkozoket, az csak latszati kulonbseg. Tehat ha a folyamat elejetol indulunk, akkor ott is koolajjal megy az auto.

000000000

Azt én nem mondtam hogy a kutyaszán az zöld, az a te félreértésed. [#nyes] Csak azt kérdeztem tőled hogy mivel közlekednének ha a Tesla meg a többi elektromos autó télen garázsba van tartva hogy ne romoljon el. [#conf] De választ nem kaptam.

msas

Iróniának szántam, lassan egy hete küzdötök itt ebben a témában, nem tudjátok abbahagyni!
Hasonló hiteles pro és kontra érveket láttam, gondoltam én is bedobok valamit.
Uff!

000000000

Idézzöld energiát, kizárólag zöld színű villanydrótokon engednék vezetni.

Zöld drót és zöld szigetelés. [#nyes]

R = zöld
S = zöld
T = zöld
N = zöld
PE = zöld

Sok szerencsét a villanyszerelőknek. [#kacsint]

keri

Ha tényleg kíváncsi vagy rá, tudok neked hitelesnek tűnő ilyen forrásokat linkelni, és persze a cáfolatukról is, szóval én nem hibáztatom aki ezeket találja meg és mivel egybe vág az elképzelésével, hisz is nekik, de vitatkozni mindig fogok ezekkel [#vigyor]

RJancsi

Nincs félreértés, ha figyelmesen elolvasod, sehol sem állítottam, hogy te ilyet modtál volna. Pusztán kíváncsi vagyok mekkora hatásfokkal üzemel egy szánhúzó eb és mennyi széndioxid keletkezik 1 kWh "kutyamunka" létrehozásakor.

msas

Iróniának szántam, lassan egy hete küzdötök itt ebben a témában, nem tudjátok abbahagyni.

keri

Mit olvastatok ti? Én csak egy EON gyorstőltő állomás reklámját kapom.

keri

Szerintem az olajkitermelést nem kell leállítani, de pazarlás és felelőtlenség üzemanyagnak használni ezt az értékes és egyre nehezebben hozzáférhető ipari alapanyagot, ha ki lehet mással váltani.

keri

Ez a gyakorlatban úgy működik, hogy a cégnek van pár napelem parkja, és azok annyit termelnek amennyit a töltőik elhasználnak.

jani300

Aki éjjel tölti a villanyautóját az rosszabb hatásfokkal használja a kőolajszármazékot mint aki egyből a vacak belsőégésű autójának a tankjába tölti .
Télen pedig nagyjából mindig .
Az egyszerű nép nagyrészét meg lehet szédíteni .

keri

Viszont nem ők használják azt az olajat. Ők nagyon nagy arányban megújulókat használnak, persze főleg a természeti adottságok miatt vízerőműveket.

000000000

IdézMondjuk az is igaz hogy halászó, vadászó, gyűjtögető életmód bár nagyon zöld, de nem lehet a föld jelenlegi lakosságát életben tartani.

Az nem ilyen egyszerű. Mert például a Rómaiak a Római kor alatt kb. 800 liter friss vizet használtak naponta személyenként, mi pedig ha a üzemi használattal együtt sem érjük el a 650 liter használatot sem érjük el személy naponta. Ha az üzemi használatot levonjuk (Rómaiakhoz hasonlítjuk) akkor 150 litert használunk naponta.