Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

000000000

Igen tudom, aki keres az talál. [#nyes] Néha rosszt, néha igazi tudományos tényeket.

keri

Miért ne lennének? Sok balekot lehúzzák a kőolajjal, jól élnek belőle. Te is ezt csinálnád ha lenne olajmező a telked alatt [#vigyor]

Ez semmiben nem befolyásolja azt a tényt, hogy az így szerzett pénzt nagyon okosan használják fel és nem kőolajat használnak annak ellenére hogy sok van nekik. Illetve hogy Norvégiában olyan arányban használnak villanyautókat, aminek (ha hinnénk nektek) a töredékétől össze kellett volna omlania az infrastruktúrának.

Mivel nekünk nincs ennyi olajból származó pénzünk és vízerőművünk ingyen villannyal így lassabb az átállás, de Norvégia teljesen jól mutatja hogy működik a dolog, nem csak ilyen kis penetrációval mint nálunk.

remrendes

PSoft

IdézLehet hogy egy drogkereskedelemből és rosszlányok futtatásából származó bankjegy kerül oda. Mégsem gondolja senki, hogy bűnözésből származik a pénzed amit elköltesz.

Persze hogy nem!
Velünk ellentétben viszont, Ti villanyautósok mind azt gondoljátok hogy..."nulla ökológiai lábnyommal", környezettudatosan, meg "kurvazőőőden" autózgattok. [#crazya]

000000000

Mindegy, de még mindig nem tudom miért nem lehetne elektromos autót télen használni és miért romlana el ha nincs garázsba télen. Persze hogy többet fogyaszt télen, de a benzines és a dízeles is. Tél az mindenféle motor ellensége, de szerintem olajos motorok még kényesebbek mint az elektromos motorok.

A kutyaszán csak irónia volt (azt csak turisták használják), viszont nincs sok más lehetőség, mert ott a ló sem bírja, pláne nem Norvégia, Svédország és Finnország északabbi részén. Kutya vagy rénrosszvas. Más nincs, ha autót nem lehet használni mert elromlik.

PSoft

Viszont, ahogy emlékszem, pld. a cserebogár elhúzta a gyufásdobozt kerekek nélkül is. Akármennyit is pakoltunk a dobozba. [#nyes] [#nyes]

keri

Olajat egyszer lehet elégetni. Igaz az akkut és napelemet is, de azt üzemszerűen nem kell [#vigyor]
Tehát nem ugyan az, nem kőolajjal megy az autó.

000000000

Ezt a sok butaságot honnan szedted össze...? Van valami link ezekhez a "tudományos" adatokhoz? Mert ha "tény" akkor van valami háttere, vagy úgy érted mivel te írtad így igazi "tény", és senkinek nem kell ellenőrizni a hátterét?

Milyen ércről van szó? A kép mit mutat? Látom hogy nyitott bánya, de úgy néz ki mint egy uránium, szén, vagy arany bánya lenne, de szerinted mi?

keri

Nekem is csak egy fedett beállóm van.
Bár itt nem szokott olyan hideg lenni.
-13fok volt a rekord, az meg sem kottyant neki.
-30foknál kapcsolja csak be az akku fűtést.

000000000

Magyar olajjal nem tudnál messzire menni... Örülj neki hogy Norvégok csinálják, mert te is használod az olajukat. De nem sokáig, mert le fogják állítani a csapokat, na meg el fog fogyni.

000000000

De értem, csak te nem.

Más téma... Mohácson nincsenek vesszők meg pontok...? Nehéz jól írni? Én is hibázok sokszor, bár Google meg Firefox barátaim segítenek, de azért a vesszőket oda rakom ahova kell, csak néha nem. Szebben néz úgy ki, annak ellenére hogy én nem Magyar billentyűzetet használok.

000000000

Nálam minden évben van -15°C és -20°C körül, bár nem sok heteken keresztül, de mindig meg jön januárban vagy februárban a hideg, annak ellenére hogy Svédország legdélebbi részén lakok. Nagyon szeretem hogy be lehet állítani a fűtést (vagy hűtést) indulási időre mindkettő autónkba. Még a kormányt is melegítem. Már elszoktam jég kaparástól, és nagyon kényelmes reggel meleg autóba ülni. Jövő héttől gondolom kell a hűtés minden nap Magyarországon, pláne ha a hotelgarázsba nem lesz hely és a fönti parkolón kell állni, mert oda süt a reggeli nap. Kényelmes lettem, jó ez a lehetőség időre fűteni / hűteni az autót füstölés nélkül.

msas

Ne oszd az észt! Ide vehetnéd még a lapos föld témát is, meg még jó pár dolgot (szerinted).
Csak arra akartam reflektálni, hogy a téma nyúlós, száz érvet és százegy ellenérvet fel lehet hozni.
Ne küldj el más fórumra,mert nincs hozzá jogod! Nekem is lehet véleményem, ha nem egyezik a tieddel attól még elmondhatom, téged sem küldött még el senki.

000000000

Tudatlan butaságokat írt, nem tudom honnan szedte össze, de mindegy.

PSoft

Én se használok magyar billentyűzetet...
Angolról írok most is, mint mindig.