Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

PSoft

Borzalmas lehet!
Mármint, az...anyós visítása. [#hehe]

PSoft

Segítek...
Innen indult a diskurzus, 12 nappal és majd 400!!! hozzászólással ezelőtt. [#vigyor2]
[#t209p4273#]

000000000

PSoft

Jahhh...
És az úgy 'vóóót hogy...
Közben jött a keri és...belekeverte a villanyautót! [#vigyor][#eplus2]

PSoft

Motoros

Kösz! Szerencsére falusi környezetbe a kimaradások nem jelentenek túl nagy veszélyt. Csak esetleg újraindul a Wifi és az anyós visít, hogy nincsen kép, és nem tudja nézni a folytatásosát.

000000000

Nekem mindegy ki nyer, mert az a fontos hogy én. Minden alkalommal ha megnézem az átlagos fogyasztásomat akkor nyerek.

14773 km, átlagos fogyasztás: 2.8 l/100km. Ez jó, nem csak a körülményvédelemre, de az én pénztárcámra is, pláne a jelenlegi benzinárakhoz képes. Még jobb is lehetett volna ha a corona vírus nem jött volna hozzánk, mert akkor minden munkanapon 50 elektromos kilométerrel több lett volna benne  az elmúlt 1.5 évben, mivel azóta itthonról dolgozom, az irodába nem sok napot voltam. Gondolom októbertől újra irodai munka lesz, de már lehet hogy nyugdíjba megyek egy, vagy egy és fél éven belül. Ha belefáradok és unalmasnak találom akkor még előbb... Akárhogy nézzük, nem lesz úgy kihasználva az autó mint terveztem sajnos, de hát ez van, viszont ennek ellenére, mai napig 414 liter benzint égettem, 1100 liter helyett, ha két évvel ezelőtt megtartottam volna a Mazdámat, ami akkor volt. Persze anyagilag jobb lett volna megtartani, mert az is jó autó volt, viszont ez jobb és abba belefáradtam. Több hibridet nem veszek, legközelebb nekem is dodzsem lesz, az biztos, mert az a nyerő. [#nevetes1]

PSoft

Borzalmas lehet!
Mármint, az...anyós visítása. [#hehe]

keri

Ez nem politika.
Tudományban van.
Akkor is ha valaki nem képes felismerni.

000000000

keri

Elmondjam? [#hehe]
Najó inkább nem. [#love11]
Elfogadom hogy nincs alapvető véleménykülönbségünk ebben.

Musk egyértelműen üzletember (ezt Kopirnyák róta fel neki ennek a vitának az elején). Szerintem jó dolgokat csinál, de nyilván ha nem lenne haszna ezeken, akkor nem csinálná, és nem is lenne miből csinálni.

Az űrszemét szerintem is rossz, de nem a SpaceX szemeteli teli az űrt.

StarLink műholdsereg okoz fényszennyezést, de tesznek ellene a csillagászokkal együtt működve.

PSoft

keri

Addig látszanak ezek amíg el nem érik a kijelölt pályát.
Van rajtuk árnyékoló ernyő, és a napelemeket is úgy fordítják hogy ne látszódjanak, de a pályára állás 1-2 hónapos manőver ionhajtóművel.

000000000

Nekem mindegy ki nyer, mert az a fontos hogy én. Minden alkalommal ha megnézem az átlagos fogyasztásomat akkor nyerek.

14773 km, átlagos fogyasztás: 2.8 l/100km. Ez jó, nem csak a körülményvédelemre, de az én pénztárcámra is, pláne a jelenlegi benzinárakhoz képes. Még jobb is lehetett volna ha a corona vírus nem jött volna hozzánk, mert akkor minden munkanapon 50 elektromos kilométerrel több lett volna benne  az elmúlt 1.5 évben, mivel azóta itthonról dolgozom, az irodába nem sok napot voltam. Gondolom októbertől újra irodai munka lesz, de már lehet hogy nyugdíjba megyek egy, vagy egy és fél éven belül. Ha belefáradok és unalmasnak találom akkor még előbb... Akárhogy nézzük, nem lesz úgy kihasználva az autó mint terveztem sajnos, de hát ez van, viszont ennek ellenére, mai napig 414 liter benzint égettem, 1100 liter helyett, ha két évvel ezelőtt megtartottam volna a Mazdámat, ami akkor volt. Persze anyagilag jobb lett volna megtartani, mert az is jó autó volt, viszont ez jobb és abba belefáradtam. Több hibridet nem veszek, legközelebb nekem is dodzsem lesz, az biztos, mert az a nyerő. [#nevetes1]

keri