Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

000000000

Igen tudom, aki keres az talál. [#nyes] Néha rosszt, néha igazi tudományos tényeket.

remrendes

000000000

Mindegy, de még mindig nem tudom miért nem lehetne elektromos autót télen használni és miért romlana el ha nincs garázsba télen. Persze hogy többet fogyaszt télen, de a benzines és a dízeles is. Tél az mindenféle motor ellensége, de szerintem olajos motorok még kényesebbek mint az elektromos motorok.

A kutyaszán csak irónia volt (azt csak turisták használják), viszont nincs sok más lehetőség, mert ott a ló sem bírja, pláne nem Norvégia, Svédország és Finnország északabbi részén. Kutya vagy rénrosszvas. Más nincs, ha autót nem lehet használni mert elromlik.

keri

Olajat egyszer lehet elégetni. Igaz az akkut és napelemet is, de azt üzemszerűen nem kell [#vigyor]
Tehát nem ugyan az, nem kőolajjal megy az autó.

keri

Nekem is csak egy fedett beállóm van.
Bár itt nem szokott olyan hideg lenni.
-13fok volt a rekord, az meg sem kottyant neki.
-30foknál kapcsolja csak be az akku fűtést.

000000000

De értem, csak te nem.

Más téma... Mohácson nincsenek vesszők meg pontok...? Nehéz jól írni? Én is hibázok sokszor, bár Google meg Firefox barátaim segítenek, de azért a vesszőket oda rakom ahova kell, csak néha nem. Szebben néz úgy ki, annak ellenére hogy én nem Magyar billentyűzetet használok.

000000000

Nálam minden évben van -15°C és -20°C körül, bár nem sok heteken keresztül, de mindig meg jön januárban vagy februárban a hideg, annak ellenére hogy Svédország legdélebbi részén lakok. Nagyon szeretem hogy be lehet állítani a fűtést (vagy hűtést) indulási időre mindkettő autónkba. Még a kormányt is melegítem. Már elszoktam jég kaparástól, és nagyon kényelmes reggel meleg autóba ülni. Jövő héttől gondolom kell a hűtés minden nap Magyarországon, pláne ha a hotelgarázsba nem lesz hely és a fönti parkolón kell állni, mert oda süt a reggeli nap. Kényelmes lettem, jó ez a lehetőség időre fűteni / hűteni az autót füstölés nélkül.

msas

Ne oszd az észt! Ide vehetnéd még a lapos föld témát is, meg még jó pár dolgot (szerinted).
Csak arra akartam reflektálni, hogy a téma nyúlós, száz érvet és százegy ellenérvet fel lehet hozni.
Ne küldj el más fórumra,mert nincs hozzá jogod! Nekem is lehet véleményem, ha nem egyezik a tieddel attól még elmondhatom, téged sem küldött még el senki.

PSoft

Én se használok magyar billentyűzetet...
Angolról írok most is, mint mindig.

remrendes

Ott pont vannak, csak en nem vagyok mindig ott, az asztali szamitogep kornyeken.

PSoft

IdézAz elektromos autók csak vezetés közbe, ha már kész akkor zőőőd.

Bámulatos technika ez hallod... :)
Mire elkészül, úgy kizőőődül mint a rét eső után.
Illetve, nem is igaz!
A rét kizöldül, a villanyautó meg csak úgy hipp-hopp..."zőőőd" lesz valamitől. [#hehe]

Motoros

Nem hagy nyugodni a beszólásod a tájékozatlanságomról.
Írtam valakinek arról, hogy annyi az űrszemét hogy nem lát ki a csillagász.
Erre Te leugattál demagógnak neveztél és még másnak is.
De nem lehet az, hogy buborékban élsz és csak a Neked tetsző emberekről és hírekről értesülsz, és a Téged hitedben erősítő infókat veszed.
Űrszemét a kedvencedtől
Űrszemét másoktól
Persze ha mégis Neked van igazad akkor elfogadom, csak ne minősítsük egymást durván mert annyit nem ér ez az egész téma.

000000000

Gyártás semmi autónak "zöld". Csak az elektromos autó akkor is ZÖLDEBB. Na meg hogy "zöld" azt minden értelmes ember gyártásáról haláláig számítja. Hogy zöld az nem azt jelenti hogy semmit nem használ, nyoma nincs.

000000000

Ezt a választ meg egy tab-on írom, mégis vannak vesszők meg pontok.

000000000

Természetesen lehet más véleményed, nem baj ha nem értesz egyet velem, az engem sohasem zavart. Én viszont nem vagyok panaszkodós, ha valami nem tetszik, megyek tovább.

Igazad van, ne mondjam hogy menj innen, nyugodtan maradj még nincs is jogom téged innen elküldeni, de te se mond hogy miről vitatkozzunk és mikor elég. [#nevetes1]