Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

000000000

Igen, ha valóban így történt akkor el lehet ítélni, egyet értek veled hogy akkor hülye. Csak viszont nekem furcsán hangzik mert ami a kollégámmal történt az inkább az igaz. Amikor ő elvesztette az elméletét akkor az ő Tesla autója megállt az autópálya szélén magától. A kanadainak miért nem? Lehet hogy hiba volt benne, de az is lehet hogy a vezetője valahogy manipulálta a rendszert hogy ne fedezze fel hogy alszik. [#nemtudom] Az is lehet hogy az egész cikk, vagy egy része

fn47xk7ei

Nagyobb teljesítményű 3 fázisú ( pontosan 160 KVA-es) szünetmentes tápegységet mire lehetne felhasználni? Én arra gondoltam mivel inverterről van szó hogy talán napelem park inverterének? Vagy hülyeség az ötlet? [#nemtudom]

Szalai György

Az ilyen, ,,intelligens" ember helyett gondolkodó rendszereknek nem az volna a lényege, hogy idióták is tudják biztonságosan használni?

000000000

Nálam a munkahelyemen ennél nagyobb van. SOKKAL nagyobb, de az is csak kis ideig működik, ameddig a dízel generátor elindul és stabilon adja az áramot. Vannak munkahelyek ahol áramszünet nem lehet.

Szünetmentes tápegységet nem szoktak napelemre kötni, mert az nem arra való. Legalább is én erről soha nem hallottam. Ha áramot akarsz tárolni akkor van arra akkumulátoros megoldás, de drága, nekem nem éri meg.

fn47xk7ei

fn47xk7ei

A szünetmentes is egy inverter és ezért gondoltam a felhasználási lehetőségként napelemekkel táplálni. Bár nincs szinkronizálva a hálózati frekvenciával mert nem az a funkciója de szigetüzemeléssel el tudom képzelni.

fn47xk7ei

Wattot is megadnak hozzá mint adatot nem csak amperórát.

ywathzay

Szép ZÖLD jövő?
Minap felkaptam  fejem, olvasom a cikket, a németek beindították a szénerőműveket, mert annyira zöldek, nem akarnak szemetet hagyni a föld felszínén, ezért inkább égetnek. Ja, megvan miért, azt nyilatkozták, hogy idén kevesebbet fújt a szél.... ahham, mindent értek. Meg ha kevesebbet süt a nap is, akkor mi lesz? Ja, majd kicsit elhalasztjuk a klímasemlegességet, amit annyira akarunk, hát sötétbe nem maradhatunk... Érthetetlen irányba halad a világ kereke.....
Nem vitaindító. Csak az elmúlt hetek témájához illik.

keri

Ez már az előző télen is bekövetkezett. A németeket a Francia atom húzta ki a bajból.
Simán hülyék a németek, ezen nincs vita.

keri

Persze ez nem azt jelenti hogy a megújulók hülyeség, csak azt hogy a németek hülyén csinálták.
Magyaroszágon szerencsére eddig okosabbak voltak.

jani300

RJancsi

Az egy dolog, hogy hülyék, de vezető gazdasági hatalomként az EU-t tekinthetjük IV. német birodalomnak is. Régebben és most is ők fújják a passzát szelet az EU-n belül, az Euro bevezetését is ők erőltették és ők húzták belőle a legnagyobb hasznot. Most pedig a "központban" bajok vannak, ez kihat a teljes birodalomra így az EU energiatermelésére és felosztására is.

remrendes

Ezt nem orara vetitve szoktak megadni? 2500W 10 percig, akkor az 416.6Wh?

Motoros

Az atomerőművek (de akár a szén és olajerőművek) üzeme folyamatosan és  jól képzett szakembergárdát igényel. Az újraindítás sem olyan mint amikor begyújtok a sparheltba. Ezeket csak úgy szeszélyből politikai okokból kockáztatni...nem tudom érdemes e?
Én minden téren azt látom, hogy a túlbonyolított rendszerek üzemeltetése egyre nagyobb gondot jelent, főleg az új generációnak akik az alapokat nem kapták meg, csak gombokat nyomogatnak miközben a háttérben  halvány fogalmuk sincsen mi történik. Ha belebirizgálnak az elektromos energiatermelő és elosztó rendszerbe és bedől az egész akkor ...de ezt inkább nem folytatom.[#conf]
Mostanában egyre több jel mutat arra hogy hozzá nem értők beleugathatnak.