Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

keri

A saját érvelésedhez csatolt hivatkozásod tartalmát sem tudod. Aztán amikor rámutatok az ellentmondásra megy a hiszti.
Hogyne, bennem van a hiba, hogy én tájékozott vagyok, és kb. mindent elolvastam már a témában.
A lekezelő, pökhendi stílusról te is elég sokat tudsz.
A különbség hogy nekem van mire.[#mf3]

keri

Volt ilyen [#nyes]
Pl. vásárok alkalmával leleményes árus a bódéját szépen rádugta a villanyautó töltőre.
Meg  régebben volt 230V-os konnektor is, arra meg vitték tölteni a mobiltelefont, meg powerbankokat.

hostya

Azt gondolom hogy ez az egész villanyautós vita már kezd offtopik-á válni..
Lehet hogy többen is azt gondolják rólam hogy én egy villanyautó ellenes faszi vagyok, de ez nem így van..

Nekem a villanyautó erőltetett (ha tetszik hanem, ez van!) terjesztésével van a bajom.
Részemről onnan indult a hozzászólás áradat hogy: RJancsi azt írta a #4110-ben hogy:" ...a Nissan úgy döntött, hogy már csak tisztán elektromos változatot gyárt."
Erre én a#4112-ben:"Sajnos nem csak a Nissan döntött így.."

Ebben az a szomorú hogy ha ma egy átlag magyar,aki az ő átlag fizetéséből le szeretné(végre) cserélni a régi kocsiját egy újra,természetesen csak az alsó árkategória jöhet számításba.
Akkor döbben rá hogy pl.a "mi autónk" a Suzuki már csak hibrid, vagy tisztán elektromos autót forgalmaz ebben az árkategóriában.. (Magyarországon)
A többi márkát nem ismerem ebből a szempontból, mert nem vagyok érdekelt ebből a szempontból..
Erre a magyar mit fog csinálni..?
Vesz egy (agyon)használt benzines v dízelt itthonról vagy külföldről..
Nesze neked környezetvédelem...

PSoft

IdézAkkor döbben rá hogy pl.a "mi autónk" a Suzuki már csak hibrid, vagy tisztán elektromos autót forgalmaz ebben az árkategóriában..

Eszi, nem eszi...nem kap mást!

Összeszámolni se lehet hányszor voltunk már hasonló, ránk kényszerített "kelepcében" az elmúlt sok évtized alatt?

keri

Rohadt életbe. Írtam egy nagyon hosszú és szép esszét, ez a rohadt fórum motor meg közben kiléptetett és elveszett az egész [#rinya]
Bár ez neked jó hír mert nem kell olyan sok hülyeséget olvasni [#idiota]

Akkor röviden.
Egyetértek veled nagy vonalakban.
Ezzel kezdtem:
[#t209p4119#]

Én is szerettem a régi egyszerű, olcsó, megbízható motoros autókat, mint pl. a G Astrád, de annak a világnak már vége, és nem a villanyautók tehetnek erről, az csak a következmény.
Egyszerű racionális okokból, egyre több embernek fogja megérni az egyre komplikáltabb, drágább belsőégés helyett az egyre jobb és olcsóbb villanyautókat választani. Kinek előbb, kinek utóbb billen át a mérleg. Nekem pl. előbb, mert ugyan annyiért vettem villanyautót mint amennyiért benzineset (hibridet) vehettem volna. És hiába a nagyobb hatótáv, racionálisan elgondolkodtam, hogy a villanyos jobb választás egyszerűen az én felhasználási célomra. A kis turbósok meg eleve szóba sem jöhettek. Használok sok félét a munkahelyemen, hiába van bennük erő, már rég nincs meg az a vezetési élmény mint amit pl. a Porsche motoros Seat Ibizában megkaptam. Ezt sajnos el kell engedni, bár a villanyautók elég közel vannak hozzá, a közvetlen gázreakcióikkal és ezért is kedvelem a villanyhajtást.

A villanyautókat sem erőlteti senki (Tesla az egyetlen akinek érdeke ez, de ő elvileg kis hal), sőt inkább fékezni próbálják többségben, de ez a változás a kapitalista szabadpiac egyenes következménye.
Erről van egy jó cikk, noha picit elfogultnak érzem én is a szerzőt a véleményeiben, de a lényegben igaza van, szerintem:

https://villanyautosok.hu/2020/11/28/ezert-fog-osszeomlani-a-hagyomanyos-autok-gyartasa/

hostya

"Egyetértek veled nagy vonalakban."
=======
Örülök hogy megértetted a mondandómat.

Generációk közötti nézet különbségek(feszültségek) mindig voltak, és lesznek is...
Ha megfelelő toleranciával kezeljük ezeket a feszültségeket, akkor nincs is semmi baj..  [#wave]

PSoft

RJancsi

Hejj de rusnya! Bottal sem piszkálnám meg. [#wilting]

hostya

Megnéztem minkét videót.
Néztem,néztem és közben hallgattam is.
Mert hallgatni arany...

remrendes

Nekem a második videón lévő úrtól áll fel a szőr a hátamon :)

jani300

Nagyjából megnéztem a videókat . Nem relevánsak ,a fórumozók részére :)
Egy közös van bennük hogy az egyenáramú rész nem pufferelhető .
Mi is ennek a magyarázata ?
Vagy egyszerűen csak úgy nem és kész ?

fn47xk7ei

Én csak kis szakaszokat néztem de igazi véleményem nincs bár sok mindent lehetne vagy tudnék összehordani... de még a "hölgy"-ről sem véleményezek ellentétben a jelenlévő "olasz csődörökkel". Talán azt mégis hozzátenném, hogy nők külsejét nem úriemberes becsmérelni főleg nem egy állítólagos szakmai fórumon.

PSoft

jani300

Izé , volt egy hegesztő Barbi :)
Na de mindjárt törli is ezt a főni .

PSoft

Van aki annak tart, de én sose mondtam hogy az vagyok. :)