Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

2f428kduf

Rabb Ferenc

IdézÉn a 16éves G-Astrával is megtettem ezt a távot, igaz többe  került a tankolás..

Persze, hogy többe került, hiszen neked/nekem/nekünk kell megfizetni a hatezer és a valós ár közötti különbséget. De még így is felháborodtak amikor megszüntették az ingyen tankolást. Mert nekik az jár a 20+ millás kocsihoz...

Rabb Ferenc

Bocsánat tévedtem [#rinya]. 30-40++ milla... [#csodalk]

keri

Hogyne lehet ilyet is, tökéletesen tapasztalatlanul, rosszul használva a villanyautót, úgy ahogy 1% használj az autókat, ezek az 1000km-et egyhuzamban utazók is csak a villanyautó fikázáskor vannak túlsúlyban.

keri

keri

Amúgy meg senki nem mondta hogy vegyél Teslát, ez másra volt válasz.

PSoft

Megint "csúsztatsz"... [#hehe]

Olyanra színezed ezt a "fos sárgát", amilyenre csak akarod.
Lehet Te nem is tudsz róla???...de attól még igaz! [#nevetes1]

keri

"Hívőnek" tituláltál.

Attól hogy nem csúnya szavakat használtál még lekezelő, és azt jelzi alaptalan az állításom.

Rajongó vagyok, igen, de nem hívő. Azért vettem villanyautót hogy legyen valódi tapasztalatom.
Villanyautósok közösségében is benne vagyok, így elég reális képünk van a tudás és tapasztalatok megosztásával, és egyáltalán nem úgy van ahogy a tapasztalat nélkül ítélkezők ezt elképzelik.

Van hátránya, vannak gyengéi, de ezt soha egy villanyautós sem tagadta, sőt le is írjuk, ahogy én is leírtam ha visszanézel, de úgy hogy 10 ember támad engem egyedül, csapongva a kifogások között, nem lehet jó választ adni.

Simán fogjatok egy követ azt dobáljatok halálra, sokkal egyszerűbb mint meghallgatni az elképzelésetektől eltérő tapasztalatot.

keri

Te is tudod mekkora nyünnyögés volt amikor költözni kellet, végül MoparMan írt egy fórum motort, ami pont úgy néz ki és úgy viselkedik, mert egy alternatíva sem volt jó a társaságnak.

keri

Amúgy tudok róla. Csak nem izgat...emlékeim szerint MoparMan írta egyszer hogy egy tag sem változtatott a színen [#nyes]

RJancsi

Ízlések és pofonok. Ha már Tesla. Kívülről egy átlagos tucat sportautó kinézete van, a logóján kívül semmi egyedi.
Ez mondjuk igaz az összes mai autóra, alig van olyan aminek egyéniséget adtak a tervezők. Persze azok meg is osztják a közvéleményt a "cool" és az "ocsmány" között bármire. De. Ha benézek egy Teslába (nyilván még nem ültem egyben sem), undor fog el az ízléstelenül odahányt tablet látványától.

Egyszerűbb lett volna egy univerzális tablet tartót rakni a műszerfalra, és egy letölthető app-al bárki használhatná a megszokott sajátját. Ráadásul mint mostanában derült ki ezek a sz@rok 5-6 évre lettek tervezve és emiatt elindult a Teslák visszahívása.

keri

Senki nem háborodott fel. A magadfajta kárrogók kezdtek csak kárörvendeni ezen, hogy lám hogy megjárták a villanyautósok.
A fizetős töltés az alapja a normális szolgáltatásnak, mert az ingyenesnél a potyázók miatt nem lehetett tölteni, valamint ingyenes töltéssel a hálózat sem bővítés sem éri meg senkinek. Ezért a villanyautósoknak nem volt ezzel baja, hiszen még ha drága is a töltés, az esetek 1%-ában szorulunk rá, akkor viszont nagyon jó, hogy van.

hostya

"Tapasztalat meg után nézés nélkül alkotsz véleményt, és képtelen vagy belátni, hogy nem pont úgy vannak a dolgok ahogy elképzelted."
======
Ez a megállapítás RÁD(keri) ugyanúgy illik!

Akik itt veled szemben mennek azoknak jóval nagyobb (élet)tapasztalatu(n)k van mint neked.. (szép korúak vagyunk)
Hidd el mi is utána nézünk a dolgoknak, csak mi nem hisszük el a különböző promóciós videók,mondanivalóját/sugallatát.
Ez azért van mert, mi már régen élünk és tudjuk(!)-nem hisszük- hogy nem mind arany ami fénylik..

Én meg úgy gondolom hogy te kellő tapasztalat nélkül, de annál több utánanézéssel,promóciós videók stb. értékelésével alkotsz véleményt.
Képtelen vagy belátni, hogy nem pont úgy vannak a dolgok ahogy azt sugallják neked..

keri

Ízlésről vitatkozni nem igazán lehet.
Nekem pl. a németes kapcsoló erdő, és elcseszett szoftverek nem tetszenek. De akinek ez jön be az választ másik autót, nem kötelező Teslát venni.

Az origós hülyeséget meg ne hidd el. Nem 5 évre tervezték, és nem is az összes Teslát. De ezt tudnád ha elolvastad volna a linkelésedet.

keri

Jóval nagyobb élettapasztalatoddal menni villanyautós kilométer is van mögötted?

Hány igazi villanyautóssal beszéltél erről? Mármint úgy hogy nem voltál ilyen beképzelt és hitted azt magadról hogy te jobban tudod, mert ő úgy is csak promóciós videókra alapozza a tudását?

Nem mind arany ami fénylik. Ezért vettem magamnak egy villanyautót hogy SAJÁT tapasztalatot szerezzek.
Ez nem sugallat hanem SAJÁT TAPASZTALAT.

Lapozz vissza, leírtam a hátrányokat, leírtam hogy nem mindenre és nem mindenkinek való, de rengetek ostobaság elhangzott itt, ami egyszerűen nem úgy van.

És nem. Ha belenéztél nem promóciós videó, hiába jó minőségű.
Ez egy valódi út volt, valódi körülmények között. Nem titkoltak el töltést sem. Akkor mi a promóció?