Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

jani300

Gondolkodtam kicsit a dolgon .
A gázüzemnél úgy működik hogy a gázautó 10zen ezerért hatástalanítja ,kiszereli ,és ad igazolást amit visz az ember a bontásra jogosultnak .
Hasonló lesz majd a villanynál is , csak a tizen ezer nembiztos hogy stimmel .

keri

Igazad van, de azért nem szolgált rá a jelzőre RJancsi.

mex

"De lignit és lignit között is van különbség"
Hát még a tőzeg és a lignit közt!
Semmi egyebet nem tettél a hozzászólásoddal, mint degradáltad a visontai erőművet,bányát, áttételesen az ottani dolgozókat a természet ellenségének állítva be...
Tudom ez népszerű most, mindenesetre nekem nem tetszik, és ennek hangot is adok ha van rá lehetőségem.
Igazad van, lövésem sincs a mai cementgyártásról, akkor mégiscsak igaz, hogy a hegyi levegő nagyrésze a cementgyárak jóvoltából kerül a levegőbe? [#nyes][#nyes][#nyes]

keri

Azok a szélkerekek is az Osztrákoknak termelik a villanyt, mert nekik megérte mégis.

keri

Mint mondtam, jelenleg a még jó akkut jó áron el lehet adni, akár részletekben is, lévén elég magas értéket képvisel.
Teljesen használhatatlan akkut meg a gyártónak kell átvenni hatástalanítást intézni.
De ez sem gond igazán, legfeljebb a környékeden nem tudnak róla.
A Gödi Samsung SDI akkugyárnak van saját újrahasznosítója, ott boldogan beveszik. Persze nem ilyen mobiltelefon méretű akkukat.
Azt én simán az akkuboltban odaadtam ő külön gyűjti és úgy viteti el ha összegyűlt egy csomó. De a barkácsboltokban is szokott ilyen lenni.
És az újrahasznosítás sem egy ördöngősség.
Ólom akkunál a mérgező anyagok miatt kicsit valóban körülményes, de lítiumnál nincs ezzel probléma.

Ledarálják, szárítják, szeparálják, az elektrolit gőzöket kondenzálják és szintén újra hasznosítják.
Ez itt pl. a VW újonnan megnyitott újrahasznosító üzeme.

[yt]Qi8Y2lF7Luw[/yt]

keri

Ahol vetted, ott vissza is kell venni.
Így van ez az autó akkukkal is.
De aki villanyautó szervizt üzemeltet, és bont, az nem tudja letenni a műhely padlóra, mert megveszik mielőtt koppanna.

Az hogy egy átlag bontó, vagy hulladékos nem veszi át azt megértem, mert nincs képzettsége re, de te okmányirodát mondtál, ott nincs ennek akadálya, legfeljebb tudatlanok az ottani emberek, mindent el kell kezdeni egyszer.

keri

Ezek már mind ki lettek fejtve, de úgy látom hiába, mint a falra hány borsó.
Ha mégis érdekelne, olvasd ezt itt visszamenőleg, minden kétségedre megkapod a választ, ha akarod.
https://villanyautosok.hu/

Az elektromos autók a hatalmas nagy ellenszél ELLENÉRE lettek népszerűek és terjednek.

onagy

Az 1923-as Kaufman-villamosítási törvény , vagy röviden a Kaufman-törvény volt a New York-i államgyûlés által elfogadott törvény , amely 1926. január 1-ig elrendelte New York összes vasútjának villamosítását. A szavazás után, de még a kormányzó aláírása előtt, a vasút nyilvános és politikai kampányt indított a törvényjavaslat blokkolására. Az aláírási határidő előestéjén a Baltimore & Ohio, a New York Central, a New York, a New Haven & Hartford és a Long Island vasút képviselői Albany-ba gyűltek egy utolsó pillanatban Al Smith-szel. Megemlítették az átalakítás leküzdhetetlen költségeit (30 millió dollár a LIRR esetében) és a városi vasút villamosításának veszélyeit.  Kaufman hozta saját polgári aktivistákból és üzletemberekből álló pártját, és érvényesült: Smith másnap, 1923. június 2-án, szombaton írta alá a törvényjavaslatot.
A fenti idézet/részlet a Wikipédiából, a helyzet pedig napjainkat idézi, ahogy ezeket a változásokat a társadalom nehezen emészti meg. A megújuló energiák és elektromos járművek szinergiája már létrejött a jelenben, létjogosultságuk kétségtelen. Szerintem csak a "savanyú a szőlő" helyzete áll fent sok honfitársamban.
O.

RJancsi

Felőlem akár antracitnak is nevezheted a visontai barnaszenet. De lignit és lignit között is van különbség, és a visontai nem az élvonalba tartozik. Nem véletlen, hogy a tökéletlen égés miatt hegyekben áll a hamu (pernye) a lerakóban, amivel nem tudnak mit kezdeni. Ha már a cementgyártásnál tartunk: látszik, hogy lövésed sincs róla. Ma már csak elvétve fordulnak elő "tiszta" portland cementek, amiben gyakorlatilag csak klinker van. Nyáron a legelterjedtebb cement a CEM III-as, aminek a klinkertartalma nagyon alacsony, akár 80% kiegészítő anyag is lehet benne ami nem a cementgyárban készül. Egy ideig próbálkoztak a visontai pernye cementben való "eltüntetésében", de olyan gyatra és ingadozó a minősége, hogy jelenleg Szlovákiából és Németországból vasúton hoznak be pernyét a cementgyáraink.

RJancsi

"degradáltad a visontai erőművet,bányát, áttételesen az ottani dolgozókat a természet ellenségének állítva be"

Talán próbálj meg arra szorítkozni amit leírtam, az üldözési mániádból fakadó önérzeted nem a fórumra tartozik.

Azt azért elismerheted, hogy az ország CO2 kibocsátásának a 14%-a a visontai erőműből származik nevesítve évi 6,6 millió tonna CO2-t ereget a levegőbe. Emellett termel még 1,4 millió tonna veszélyes hulladéknak minősülő pernyét (hamut) és 250 ezer tonna salakot is. Ez is lerakóba kerül, semmire sem lehet felhasználni ráadásul gyengén radioaktív is.
Ezzel szemben pl. a váci cementgyár évi 460 ezer tonna CO2-t bocsát ki de tervei között szerepel 2030-ra ennek a lecsökkentése is. Emellett a CO2 kibocsátás mellett több. mint 1,2 millió tonna cementtel látja el az építőipart.

jani300

Gondolkodtam kicsit a dolgon .
A gázüzemnél úgy működik hogy a gázautó 10zen ezerért hatástalanítja ,kiszereli ,és ad igazolást amit visz az ember a bontásra jogosultnak .
Hasonló lesz majd a villanynál is , csak a tizen ezer nembiztos hogy stimmel .

hostya

Melyik cikket kellene elolvasnom hogy meg legyek győzve..?
Mert a https://villanyautosok.hu/-n nagyon sok van..

mex

"De lignit és lignit között is van különbség"
Hát még a tőzeg és a lignit közt!
Semmi egyebet nem tettél a hozzászólásoddal, mint degradáltad a visontai erőművet,bányát, áttételesen az ottani dolgozókat a természet ellenségének állítva be...
Tudom ez népszerű most, mindenesetre nekem nem tetszik, és ennek hangot is adok ha van rá lehetőségem.
Igazad van, lövésem sincs a mai cementgyártásról, akkor mégiscsak igaz, hogy a hegyi levegő nagyrésze a cementgyárak jóvoltából kerül a levegőbe? [#nyes][#nyes][#nyes]

keri