Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

remrendes

En nem csak tole hallottam ezt. Egy holland tanulmanyt olvastam, ahol arra jutottak, hogy a 220.000km megtetele alatt jelen pillanatban naluk egy elektromos auto 35-42t, egy belsoegesu 50-53t CO2-t termel. Ezert az akar 16%-ert tolnak bele dollar milliardokat ebbe az iparba. Igaza van, hogy ezt el lehetne kolteni okosabban is.

keri

Konkrétan az előadásán is elhangzott, csak azokat szépen kivágták.
Pl. mutogatott egy műholdképet, hogy mennyire nem szennyez a diesel. Na azt egy hétvégi gyér forgalmú időszakban vágta ki, hogy alátámassza a saját állítását, de a valósághoz ettől még nincs köze.
Ezen felül sok vélemény hangzik el, vagyis tényszerűen nem is állít semmit. Ha mégis azt is hibás, vagy téves.
A villanyautók élettartama, az előállításuk CO2 kibocsájtása, ez mind meg lett cáfolva tényszerűen, mert vagy eleve hasra ütéses adat, vagy azóta cáfolt, rendelésre készített hamisított tanulmányok, vagy régen elavult információkra alapozza.

Ezen felül a győri Audi gyár pénzeli a tanszékét. Ezzel természetesen nincs baj, célszerű együttműködés az adott területen, de nem az elektromos hajtás a szakterülete.

Sok kárt okozott, hogy a szakmai tekintélyét ilyen tanulmányhoz adta.

PSoft

keri

[#eljen]Egyetértek. Gondolkodni érdemes rajta, de ez további kutatás témája még, van sok megoldandó probléma, de vannak ilyen kísérletek V2G néven (Veichle to grid)

https://villanyautosok.hu/2020/11/06/vehicle-to-grid-v2g-mintaprojekt-magyarorszagon/

Rabb Ferenc

Na és? A sötétződek megmondták, hogy kell a villanyautó és kész!

Meg azt is megmondták, hogy nem kell Paks II (sőt a Paks I sem) mert az sugároz, nem kell Visonta mert az büdös, és nem kell a nagymarosi vízi erőmű sem mert azzal elrontják a Prédikálószékről a szép kilátást.

A villany meg úgyis csak úgy jön a falból kifelé a konnektoron...

remrendes

A Toyota idenre igerte a szilardtest akkumlator bemutatasat es 2025-re a szeriagyartast. Altalaban ok nem beszelnek a levegobe. Szoval ez meg talan meg is oldodik.
Mi van akkor, ha mondjuk egy komolyabb flottaval rendelkezo ceg atall villanyra, pl egy nagyvarosi Bardi vagy Unix a kb 20-30 autoval? Oda mar nem eleg a jelenlegi 32A-es halozatuk. Ennek a bovitesnek is van nem keves koltsege es nem keves CO2 kibocsatasa.
Persze minden megoldhato, anno a Nokiaba is dedikalt kabel jott a hoeromutol :)

farkasl

A hatóság azt nem vesz észre, amit nem akar. Elég egy írigy szomszéd. Olyan meg mindig van. És ha egy ilyennel megbuksz, inged-gatyád. Meg a többieké.

Ez egyébként itt és most, nem csak a monopóliumról szól, hanem arról is, hogy keresztbe tesznek minden spontán, "alulról szerveződő" összefogásnak, és nem csak energiaügyben.

Nem cél, hogy az önszerveződő, civil társadalom akár gazdaságilag, akár politikailag lábra kapjon.

jani300

Izé ...
Be kellene menni a kormányhivatalba hogy meguntam a Teslát hogyan tudom kivonatni a forgalomból végleg , hát kíváncsi vagyok .
Persze lehet Ibrahim megveszi ,kiviszi az országból ...

remrendes

En nem csak tole hallottam ezt. Egy holland tanulmanyt olvastam, ahol arra jutottak, hogy a 220.000km megtetele alatt jelen pillanatban naluk egy elektromos auto 35-42t, egy belsoegesu 50-53t CO2-t termel. Ezert az akar 16%-ert tolnak bele dollar milliardokat ebbe az iparba. Igaza van, hogy ezt el lehetne kolteni okosabban is.

PSoft

Szenzációs ötlet! [#taps][#eplus2]

Te szeretsz odajárni, látogasd meg a hölgyeményt! [#kacsint]

PSoft

jani300

Úriemberként szoktam viselkedni ..
De az igaz hogy szívesen veszem a lapot ,ha úgy adódik .
Sok mindenre fizetünk környezet terhelési díjat meg a bánat tudja még miket .
Persze átvert már a hatalom sok minden mással is :(

Rabb Ferenc

Na és? A sötétződek megmondták, hogy kell a villanyautó és kész!

Meg azt is megmondták, hogy nem kell Paks II (sőt a Paks I sem) mert az sugároz, nem kell Visonta mert az büdös, és nem kell a nagymarosi vízi erőmű sem mert azzal elrontják a Prédikálószékről a szép kilátást.

A villany meg úgyis csak úgy jön a falból kifelé a konnektoron...

keri

A holland tanulmány is eleve hazugságokra épül.
Bőven megvan mindegyik ilyen tanulmánynak a cáfolata csak az már nem érdekelt, annyira hogy utána nézz.

El kell fogadni hogy van egy olyan elég komoly gazdasági erővel bíró ipar, aminek az az érdeke, hogy minél inkább hátráltassa a villanyautók népszerűségének növekedését, mert nem érdekük a váltás. Minden nappal késleltetve dollár és euró milliárdok múlnak ezen, hogy minél tovább használhassák a meglévő gyártósorokat.
Bőven megérik az árukat az ilyen megrendelt eredményű tanulmányok, de magadat téveszted meg ha fenntartások nélkül elhiszed.

https://villanyautosok.hu/2021/01/06/a-nagy-agymosas-igy-szennyeznek-az-elektromos-autok/
https://villanyautosok.hu/2020/02/16/linkgyujtemeny-a-villanyauto-tobbet-szennyez-mint-a-dizel-vadakra/