Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

PSoft

remrendes

Nem teljesen gondolom maskepp, en is szeretnek fuggetlen lenni (bar a baratnom elott ezt nem reklamozom), de szerintem nem kifizetodo.
A Geo, H es a kapcsolt tarifak mellett a napelem megterulese is megkerdojelezheto.
Mondjuk nekem amugy is boven van hova tennem "felesleget", nem konnyu ugy epitkezni, hogy ne fuggjek a bankoktol :)
A villanyauto vasarlas veszelye sem fenyeget, majd egyszer, ha Pecs-Debrecent megjarom oda-vissza toltes nelkul.

RJancsi

keri

Ez teljesen érthető.
Ha van hova tenni a pénzt (Vagy eleve nincs) akkor tiszta sor, hogy nem ezek az első dolgok amire költeni kell. Nekem szerencsére nem hiányzik ezeknek az ára sehonnan.

Villanyautó:
840km hatótáv elég lesz? [#vigyor]
Oké az 50milliós áron most ne akad már fenn, de cserébe a Bugatti Veyront is alázni fogja piros lámpától indulva miközben a 3 gyerekülés is elfér hátul [#nyes]

Persze a viccet félretéve ilyenre nekem sem futja, de nem is kell. Túl nagy autó.
A Skoda és a VW is kijött villanyautókkal, meg a KIA-nak is vannak jó gépei, ezekből fogok választani.
Nekem 220km a legnagyobb táv amit egyszerre meg akarok tenni, ezt meg elég jól teljesítik már a mostaniak.

g89ketty

Te vagy az ötletgazda, választhatsz. Jó a 8-as mellett egy dombtető, ahonnan egy demkó mellől lessük a forgalmat.[#pias]

ywathzay

Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy fenntarthatatlan ez az állapot ami most van. Hosszútávon biztosan. Szerintem demagógia azt gondolni, hogy a villanyautó, meg a napelem megváltja a világot. A világgazdaság jelenlegi berendezkedése nem a jövőt szolgálja, érdekcsoportok, nemzetközi holdingok amik meghatározzák a haladási irányt, ezek fő mozgatórugója hogy pozitív szaldóval zárjanak évről -évre. Hogy mi lesz ha nyugdíjas leszek? Leszek nyugdíjas? A jelenlegi felállás szerint kicsi rá az esély.
Egy villanyautó BP agglomerációjában életképes, nekem nincs 1.5 napom egy budapesti útra. (Tavalyelőtt télen cégünk beszállt az ÖKO buliba, Bp-Nyíregyháza útvonal az M3 autópályán 14 órát vett igénybe, jeges szélvédővel, megfagyott újjakkal, a típust nem írom le).
Az mondjuk érdekes, hogy ami villannyal működik ott nincs amortizáció? Tehát minden örök életű? Csak ez a k...szott diesel autó romlik el? Mert akkor te tényleg a jövőbe ruházol be.
Majd ha a Tesla vízből és levegőből készít autókat, talán akkor lesz környezetbarát/ tudatos, addig meg ugyanolyan fogyasztási cikk mint a többi.
Én kiszállok a témából. [#wave]

PSoft

Tökéletes!
Akkor legyen mondjuk, 2044 szeptember 16.
Majd...keressük egymást. [#wave]

remrendes

g89ketty

PSoft

IdézCsak ez a k...szott diesel autó romlik el?
[#eljen]

Szeretnék majd látni egy 20-30 éves villanyautót! [#nyes]
Dieselt...látni bőven!

g89ketty

remrendes

PSoft

RJancsi