Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

remrendes

Én csak annyit mondtam, hogy 2 percet kapott.
A széria P85D pedig a rövidebb körön 8:50-et ment, pont mint az 1986-os 2302 köbcentis E30. :)

farkasl

És ha egy utcában tíz szomszéd összefog és csinál egy az áramszolgáltatótól független 100 kW-os rendszert, akkor mi van?

remrendes

Erről Hanula Barnának volt egy elgondolkodtató előadása a TEDx-en (is).

jani300

Éjjel nem lesz villanyuk . :)
Egyszerűnek tűnik de biztosan nem az .

keri

Hanulát hagyjuk.
Belsőégéshez lehet hogy ért, de a villany témában ordas nagy baromságokat hordott össze, és remélem csak tudatlanságból.
Szerintem ő tipikusan olyan mint azok az orvosok akik tanulmányokat írtak arról hogy a dohányzás nem veszélyes, sőt egészséges, mert ugye van az a pénz...

J-Steel

"És ha egy utcában tíz szomszéd összefog és csinál egy az áramszolgáltatótól független 100 kW-os rendszert, akkor mi van?"

Közös lónak túros a háta. Emlékszel mi volt a TSZ-ek idején, amikor minden "közös" volt?

jani300

És ha letojom az áramszolgáltatót és nem termelek a rendszerére akkor is engedélyköteles a napelem ?

farkasl

A TSZ kényszer volt. Dániában, meg egész Skandináviában a 18-19-ik századtól máig működnek termelő és értékesítő szövetkezetek. Jól, rendezetten, ÖNKÉNTESEN, minden résztvevő hasznára. Na ilyesmire vagyunk mi magyarok valahogy képtelenek.

keri

Akkor nem. Az magánügy olyankor, amíg nem adod el a villanyt.

J-Steel

Sokkal jobb egy arctalan KFT-t létrehozni ilyen feladatra. Nem véletlen, hogy társasházak külön céget kérnek fel ügyek intézésére és lakógyűlés lebonyolítására.

Akkor lenne aki karbantartsa a parkot, és szedje a pénzt.
Tíz szomszéd esetén hova kerülne a battery pack? Bérelni kellene valakitől egy helyiséget.
 Ezt nem lehet szomszédok közt elintézni.

farkasl

És ha egy utcában tíz szomszéd összefog és csinál egy az áramszolgáltatótól független 100 kW-os rendszert, akkor mi van?

remrendes

Tenyszeruen azert nem sok cafolatot olvasni a velemenyerol.

jani300

Éjjel nem lesz villanyuk . :)
Egyszerűnek tűnik de biztosan nem az .

remrendes

Felesleges, nem tudsz (illetve tudsz, de nem kifitezodo) leszakadni a szolgaltatorol.