Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

000000000

Ezek a huzatszabályzók abszolút hülye biztosra vannak csinálva. ( legalább is aki látott ilyet az tudja )  
Tehát ha akármit is csinálsz teljesen elzárni NEM lehet.
Mivel a pillangószelep átmérője legalább 2 centivel kisebb mint maga a cső.
Ami meg nem ilyen azt tuti öngyilkosság beszerelni !
Huzatnak mindig kell lenni, az már más kérdés, hogy mekkora .  

g89ketty

Nálam ilyen rendszer működik sok éve hibátlanul.
Saját készítésü kondenzációs feltéttel a gázzal fűtött öntöttvas kazán után (padlófűtés). A 30 fok körüli füstgáz simán távozik a kéményen. Bármilyen rendszert használhattok,de a kazán mindig hermetikusan legyen elzárva minden lakótértől és legyen szellőzése a szabadba.

Bicska

Azért ne vegyük már megint be a közmédia faszságait...

1. Ez a rendelet: "A nitrogén-oxid kibocsátásra vonatkozó követelmények  
2018. szeptember 26-tól a fűtőberendezések nitrogén-oxid mennyiségben kifejezett kibocsátása nem haladhatja meg az alábbi értékeket:  
o   gáznemű tüzelőanyaggal működő helyiségfűtő tüzelőkazánok és kombinált tüzelőkazánok: 56 mg/kWh tüzelőanyag-felhasználás GCV-ben, azaz égéshőben kifejezve,  
o   folyékony tüzelőanyaggal működő helyiségfűtő tüzelőkazánok és kombinált tüzelőkazánok: 120 mg/kWh tüzelőanyag-felhasználás GCV-ben kifejezve
"

2. Kaphatunk felmentést, ahogy eddig is 100 más dolog alól is kaptunk..  

3. Ha nem tűnnének el a pályázati pénzek folyamatosan, akkor évek óta megindulhatott volna a cserebere...

B.Zoltán

Már régóta tervezgetem,hogy megcsinálom kár ,hogy ennyit vártam vele.  

Ez a kondenzációs dolog tetszik,én is ezen gondolkodtam,hogy a 72 fok is lehetne kevesebb talán olyan huzata van a kéménynek.

Irhatok magányba lenne egy két kérdésem még?

g89ketty

p3t7nebn6

Légy szíves a saját készítésü kondenzációs feltétről adjál részletesebb információkat.

g89ketty

Készítek majd róla egy egyszerü rajzot és néhány képet. Cserébe egy kis türelmet kérek.

robroy007

ne felejtsétek el, hogy a kondenzációs hő kivételével a kéményben a huzat alapjául szolgáló mozgató erőt csökkentjük le  

ezért kényszer áramoltatást kell alkalmazni a tüzelő berendezésben!!!!

ventilátorral kell mozgatni a füstgázt

g89ketty

Ez pontosan így van. Elöször egy 1.5W körüli PC vetit használtam (10-20 pa bőven elég), de az hamar tönkrement a kondenzvíztől. Próbáltam átmenetileg nélküle és működött, azóta így megy. Ez természetesen kéményfüggű. Egy könyökcsőbe tengelyirányba vagy egyenes csőbe kb.45 fokba bevezetett tengelyre szerelt venti lapátot (járókereket) kívülről lehet meghajtani. A csappantyú tökéletesen zár ,csak a teljes nyitása után indulhat az égő. Lakótértől független, jól szellőző helyen!

B.Zoltán

Várok én is türelmesen.

A kondenzációs részről kérdeztem volna én is, mert jó pár variáción agyalok, csak nem akarok fölösleges köröket futni.
Nagy segítség a te tapasztalatod és előre is köszönjük.

Egy, két kérdésemre már válaszoltál is.
Csak a kéményt zárod el , a kazánt csövét a huzatmegszakítónál már nem kell?
Ott vár fölösleges elzárni, ha a kéményt normálisan elzárja az ember?
Végül is házon belül marad a hő. Ezen dilemmáztam még, te hogy csináltad?

VighLajos

Majd ide is kitalálják a "kék folyadékot", ami már a kamionoknál használatos.
Az égéstermékek egy részét egy elnyeletőn vezetik át, ami az égéskor keletkező nitrogén-oxidokat redukálja nitrogénné, széndioxiddá és vízzé.
Formaldehidtartalmú oldat, kékre színezve.
A motorok és a katalizátorok hatásfoka már olyan jó, hogy nem távozik éghető anyag: szénmonoxid, szénhidrogén.
Emlékeztetőül: nem a harminc éves dízel golfról beszéltem.
[#wink]

keri

t5kzsyyvh

ez egy raketa kalyha es egy tomegkalyha szerelemgyereke. sporol, kornyezetet kimel.

vadember

Azért ettől az olajoshordó, betonágy kombinációtól láttam már szebb fűtőalkalmasságot . Nem tudom hány ember örülne itt ha tele kellene raknia a konyháját egy ilyennel.