Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Sejtem én is, hogy van páralecsapódás, és főleg a jó orosz gázban, amiben állítólag van bőven kén. Így lesz kénessav.

Számomra itt az a dilemma, hogy ha följebb emelem a kazán hőmérsékletét, akkor romlik a hatásfoka, gyorsabban használódik el a kazántest a magasabb hőmérséklet miatt, viszont talán nem csapódna le annyi pára.

Bicska

Hát, szerintem a falba a csőháló is baromi munka, főként ha csak korszerűsítésről beszélünk és nem teljes átépítésről. A legnagyobbbaj ezekkel a lakásokkal a légköbméter...4m-es belmagassággal.. :S

keri

Nagy munka, de még mindig egyszerűbb újra vakolni a falat, mint újra burkolni a padlót.
Persze, mindenki saját lehetőségeihez mérten dönti el mi éri meg neki.

g89ketty

A termosztát nálunk is a nappaliban van a középső szinten, ahol 20 fokot tartunk és ehhez szabályozzuk a többi helységet egyedileg. A padlófűtésnél a beton+burkolat felületének hőmérséklete késve követi a víz hőmérsékletét. Mikor a levegő eléri a kikapcs. hőmérsékletet a felületi hőmérséklet tovább nő és ez lengésekhez vezethet. Azért írom feltételes módban mert ezzel nem kísérleteztem, csak abból gondolom, hogy a fűtés kimaradást kb. 3-4 órán belül nem vesszük észre a nagy hőtehetetlenség miatt (kb. 15m3 beton).

Bicska

g89ketty

A kazánban a kondenzációval vigyázz, gáznál valahol 55fok körül beindul. Hogy kén mennyi van a gázban nem tudom, de az a gyenge szódavíz ami kicsöpög az is sav. Te már mérted a ph-ját. Szerintem a kazánt ne engedd 60fok alá.(baypass)

Kristály Árpád

Halihó Mindenkinek!

Egy jól érhető magyarázattal honfitársunk Stirling motort épít....
Gartula!
https://www.youtube.com/watch?v=dkwSsKM66b4" TARGET=_fnew>kis film...

s7manbs8

Azt mondja bátran lehet menni a méh telepekre, hát sajnos nem mindenhol.

Kristály Árpád

Mint kisült...nem tudhatjuk,mer Romániai infom nincs a MÉH lehetőségekről

gaspa

Bocs,hogy beleszólok,de ez pont az én szerkezetem és hordónak nagy,mert 1.8 m magasak a lapátok.Ha már szóba került,nekem napelem és szélgenerátor is van pár éve,azonos névleges teljesítménynél 1:10 a viszony a termelésben,a napelem javára.(nálam)

keri

Nem rossz. Én csak napelemet akarok, mert az is fedezi a szükségletemet, de azért szem előtt tartom a szélturbinát is mint lehetőséget.

Felmérted a szélviszonyokat előtte, vagy felraktad és ezt osztotta az élet?

keri

Persz, ha visszalapozol, már anyáztunk is ezen a témán nem keveset :)

gaspa

Előtte egy évig mértem,ez alapján választottam ezt a fajtát és tudtam,hogy csak hobbi lesz(10 m/s szélnél 500W-ra képes).Ennek ellenére ez is visszatáplál a hálózatba,de a napelemek már a fűtést is biztosítják,persze hőszivattyúval.