Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

t5kzsyyvh

azt ugye tudod hogy az unio nem a napelemek termekdijat tette kotelezove, hanem a napelemek ujrahasznositasat! csak a kurmany az eddig beszedett adokbol nem munkahelyteremto napelem ujrahasznosito uzemeket epitett, hanem stadionokat. a termekdijbol akarjak fedezni a mar regen esedekes uzemek felepiteset.

t5kzsyyvh

szerintem teged is megvezettek. nem kell semmit lecserelni amig jol mukodik. az unio arra kotelezi a tagorszagokat, hogy 2018-tol csak olyan kazanokat lehet gyartani es forgalmazni aminek hatasfoka min. 86%.

keri

Ez lenne a korrekt, de a mai hírek ettől viszhangoztak. Idéntől csak kondenzációs kazánt lehet újonnan, 2018ig meg az összeset le kell cserélni, és milyen jó ez nekünk. Ez ugyan balfékség, de utóbbi hónspban nem ez volt az első ilyen húzásuk. Ha te tudsz konkrétumot, akkor ki vele, mert a médiát sem tartom hiteles forrásnak

B.Zoltán

keri

Még csak üzemeket sem kell. Csak a gyüjtést és újrahasznosítást kell megoldani ahogy akarjuk. Tehát elis küldhetjük a németeknek, ahol van ilyen üzem. Ezért lehet tudni, hogy ez egy újabb lehuzás csak.

t5kzsyyvh

azoknak kotelezo a kond. kazan most akik az allami tamogatasra palyaznak. szerintem...

hirtelen ezt talaltam, 1 hetes  
http://www.tozsdeforum.hu/szemelyes-penzugyek/napi-penzugyek/sokba-fajhat-osztol-a-kazancsere/" TARGET=_fnew>cikk.

t5kzsyyvh

jah, el is kuldhetjuk, csak ezzel is lehetne munkahelyeket csinalni.  
az osztrakoknal sorban csinaljak a varosok a hulladekfeldolgozo uzemeket.
a klf. haztartasi gepeket szetkapjak es a hasznosithato dolgokbol alkatreszek lesznek amikbol potoljak a megjavithatokat es olcson odaadjak a raszoruloknak. jah..ok megengedhetik maguknak..ovjak a kornyezetuket, munkahelyet teremtenek es meg segitenek a szegenyebbeken is.
tiszta nyugat! [#hehe]

B.Zoltán

Kösz én is találtam hasonló cikket.
Igy rendbe lenne.
Most akarom megcsinálni, hogy a kémény huzat ne hűtse a kazán amikor nem megy.
Úgy méregetem, hogy 1 köbméter gáz naponta most kimegy a kéményem.

keri

Én azon sem lepődnék meg ha a rossz napelemek feldolgozása még nyereséges üzlet is lenne, mivel 70%-al kevesebb energia kell rossz napelemet beolvasztani (98%-ban újra hasznosítható) és újat csinálni mint nyersanyagot megvenni és újat csinálni.

Tehát nincs itt semmi költséges eljárás, sőt ellenkezőleg! Ehhez képest én fizessek azért, hogy építhessenek napelem feldolgozó üzemet aminek a nyereségét ők teszik el?

Értem én hogy propaganda, de ezt akkor, nem értem hogy képzelték? Néha kedvem lenne addig verni az ilyen cinikus hülyeségeket nyilatkozó politikusokat amíg meg nem jön az esze. Ha a Való Világ helyett élőben sugároznák és szavazni lehetne SMS-ben hogy elég volt vagy üssem e még, abból is több milliárd bevétele lehetne az államnak...ennyit igazán megtehetnének a hazájuk érdekében, sőt én úgy tudom hogy az Unió elő is írja ezt nekünk, tehát muszáj lenne már értelmet verni néhány politikus fejébe [#boxer][#eplus2]

t5kzsyyvh

[off] nekem is van egy jo musor ideam:
a valasztasi kampanyban fomusoridoben minden partnak a vezetoit hazugsagvizsgalora kotve
mutogatnam, smsben lehetne kuldeni kerdeseket, amit a politikusoknak meg kellene valaszolni.
amikor hazudnak akkor a musor sztarvendege hulk hogan merne egy meretes pofont a politikusra.
es lehetne a musor neve: "vallo vilag". [#fogmosas]

keri

Azt hogy tervezed?
Ha nincs égés akkor huzat sincs elvileg, mert hőmérséklet különbség kell ahhoz. Lezárni meg biztonsággal, CO veszély nélkül lehetséges? (nem értek hozzá, lehet hogy meg lehet oldani)

keri

[#taps] Tetszik.
Úgy is cirkusz kell a népnek, de akkor legalább legyen értelme is [#hehe]

B.Zoltán

Ennek a kéménynek akkora huzata van, most hogy egy kis szellő fújdogál mintha ventilátor volna beépítve olyan. (10méter magas a kémény).

Először arra gondoltam, hogy csak a kazán füstcsövét szabályoznám, de lehet hogy a kéményt kellene lezárni mikor nem megy a kazán.

Úgy akarom megcsinálni,hogy a kazán termosztátját sorba kötöm azzal a mikrokapcsolóval,ami érzékeli,hogy nyitva van a kémény elzáró.
A termosztát már indítja az elzárót és ha kinyílt teljesen csak úgy indulhat a kazán a mikrokapcsolón keresztül.
Az elzárót egy szervó mozgatná. Ha kikapcsol a termosztát leáll a kazán, és utána bezárja a kéményt.

Ha valami meghibásodna akkor, vagy nem megy a kazán, vagy nem zárja el kéményt.
Olyan esett, hogy megy a kazán és nincs nyitva a kémény nem lehet.
CO érzékelő fent van, és alaksorba van a kazán (nem lakótérbe).  

keri

[#eljen] Ez így jól hangzik.
http://www.kazanwebshop.hu/katalogus/fse-fuestcso-huzatszabalyzospillangoszelep-d120mm" TARGET=_fnew>Közben néztem hogy kapni is lehet ilyen huzatszabályzó szelepet.

B.Zoltán

Jó is lenne a mérete nekem is 120-as a kémény.
Ha itt helyben lehet kapni veszek egyet,nem kell
csinálni csak a kapcsolót meg a motort rátenni.