Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

keri

Ja én lecseréltem az olajat, a kocsimban meg a motorjaimban. Lett 10 liter fáradt olaj. Már azt sem akarták sehol átvenni. Bedobtam egy benzinkút kukájába, oldják meg.

Bicska

Erről az jutott eszembe (bocs az OFFért), "egészségtelen a gyerek ebédje az iskolában, nem megfelelő a kórházi koszt?"> Akkor tüntessük el a sótartókat!! :D :D

jeepatti

A szélgenerátorom egy gyári cucc amit tervezek eladni, "0 kilóméteres" sajnos .. mivel már több éve megvettem de nem építettem rá lapátot.
Masszív erős acél háza van erős permanens mágnesekkel (akit érdekel mailban küldök képet, infót)

Ára visszanéztem 65.000 volt
eladási ára legyen 30.000 akit érdekel jelezzen.
("kicsit bukok rajta" de..)

Ennyiből semmit nem lehet összerakni az tuti..

Erre nem kell csak 3 lapát kb mint ez amit itt csatolok.  

Szinte 0 fordulattól termel, 24V egyenáram jön ki belőle 500W ot tud, ha rövidzárral terheli az ember tesztként kézzel megforgatni sem lehet nélküle pille könnyen forog.  12V 50W autó izzót rákötve kézzel megtekerve lassan forgatva szinte kié az égő.

Egy tuti többet fúj a szél mint süt a nap..http://www.watchtv.net/~rburmeister/Web%20Pictures/VAWT%20Spindle.JPG" border=0>

keri

Ja, most már nem csak egészségtelen, de az íze is pocsék :)

ON
Jól értem hogy 2018-ig MINDEN gázkazánt le kell cserélni kondenzációsra? Eddig úgy értettem hogy csak újat nem lehet üzembe helyezni, de most a médiálban valami ilyesmit lebbentettek meg.

Kíváncsi leszek a vegyestüzelésre milyen lenyúlást találnak ki.

jeepatti

Én kb egy ilyen független lapát megoldást csináltam volna hozzá vagy magára a generátorra is lehet tenni közvetlenül 3 lapátot és kész..

https://www.youtube.com/watch?v=d4ZWHtKapN0

jeepatti

http://imgfrm.index.hu/imgfrm/8/2/1/0/BIG_0010558210.jpg" border=0>

vagy így klasszikusan vas hordóból akár

jani300

Rabb Ferenc

https://www.youtube.com/watch?v=cv2qyH0ZS3I" TARGET=_fnew>Ez az igazi! Ennek szél sem kell, forog zárt térben is. A mellette lévő papírlapok is mozdulatlanok, tehát még egy nyitva felejtett ajtó sem kell hozzá [#vigyor2]

keri

keri

Ez valami elektromos bringa kerékagy?
Végülis nem hülyeség.
Nekem egy kiszuperált 1kw-os AC szervóm van ilyen célra. Vagy 200V-ot az is lead ha megforgatom.

B.Zoltán

Valóban én is ezt hallottam, hogy minden kazánt le kell cserélni kondenzációs kazánra 2018-ig, fel is ment a vérnyomásom. Azt hittem, hogy a jó régi bevált kazánommal kihúzom még 10-20 évig.

Most mérgemben megmértem, hogy az az állítólagos 200 fokos füstgáz, meg az interneten az a 150 fokos füstgáz, ami elhagyja fönt a kémény tetejét, mert ugye a kondenzációs kazánnal csak 40 fokos, nekem ez most vajon mennyi.
Merthogy én nekem soha nem gőzölgött a leghidegebb időben sem a kéményem, mint pl. a szomszédoknak. Gondoltam, hogy túl sok hő nem mehet ki a "varjaknak".

Kazánból 100-115 fokos hőmérséklet megy közvetlenül ki.
A kéménybe már 72 fokos érkezik, a különbség a csövön fűti a kazánház légterét, tehát az sem veszteség.

Fönt a kéményajtónál, ami a padlástérben van, és két és fél méterrel van lejjebb a kémény tetejétől, ott mindössze 24 fokos levegő távozik a kazán működése közben!!!

És mivel hogy a leghidegebb időben sem kell 50 foknál melegebb vízzel fűtenem, nem tudom hogy a kondenzációs kazán nekem milyen hasznot fog hozni. A fűtés az padlófűtés + radiátor fűtés.

Most az lesz a méreg, ha megveszem a kondenzációs kazánt, és tényleg 40 fokos levegő megy ki a kéményen, akkor mi van? Hasba szúrjam magam?

Én kondenzációs vizet soha nem láttam életemben sehol sem csepegni a kéményből. Igaz, hogy a kéményt azt trükkösen, hőszigetelten csináltuk, olcsó megoldással, egyszerűen nem ér hozzá a béléscső sehol a kémény falazathoz. Van egy 1 cm-s rés közte. Úgy néz ki, a gyakorlatban jól működik.

Ráköltök egy vagyont a kazánra, meg állítólag a kéménybe is kell csövet húznom, ami nem lesz jobb ettől, ami most van. Az életben nem fog megtérülni! Nem beszélve a meghibásodásokról, és annak a javítási költségéről, ami jóval drágább lesz a mostani kazánhoz képest.

Elolvastam a kondenzációs kazán működését, az én esetemben abszolút nem vagyok meggyőzve arról a 110%-os hatásfokról, amit írnak.

Elnézést, ha hosszú voltam, de most fel kell dolgoznom ezt a hírt, és ideges vagyok miatta.

jeepatti

Na itt a gond...  miért törődnél bele hogy valami hozzá nem értő faszkalap helyetted döntsön? a zsebedben turkáljon?

Ebben az országban mindenki (többség) ilyen? én ezt nem értem..

A kondenzációs kazán rosszt sem ér megfelelő szigetelésű és megfelelő fűtésű épület nélkül (falfűtés stb)..
de a kondenzáció is elavult dolog van avyg 20 éve jobb áram termelő + kondenzációs stirling fali kazán..pl

De ez is elavult ott a hő a földben, levegőben amivel ha támogatnák 10 éven belüli megtérüléssel havi 40 ből árammal is fűthetsz (hőszivattyú pl)

B.Zoltán

JA!
Helyettem döntenek mintha kiskorú hülye lennék, és nekem kell kifizetni az árát.

sasi

Azt ugye tudod, hogy ez a döntés Brüsszelben született és kötelező az összes tagállamra, ugyan úgy, mint a napelemek termékdíja, valamint annak besorolása...

B.Zoltán

Igen tudom.
De akkor úgy lenne korrekt,hogy akkor fizesse ki a teljes cserét az UNIO,és ne kötelezzen a jól bevált rendszerem cseréjét amíg működő képes.

Bár valami támogatásról beszéltek, de ez általában sokszor nem reális.
Nagyon kevesen fogják ezt megkapni, és valószínűleg nem én.