Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

000000000

xg2w6ib9x

Bocs, én most kaptam az üzenetet fél órája egy napelemekkel foglalkozó haveromtól.
Frissnek nem friss, de attól még sajnos aktuális.
[#rinya]

sasi

„radiátorral pont olyan rossz mint a régi FÉG cirkó” Ez a te privát hiteden alapuló állítás.
Az én négyéves tapasztalatom ennek erősen ellentmond, de nem kívánok senki hitéletébe beavatkozni.  
[#wave]

keri

Jó annál jobb, de ha megnézed a kondenzációs kazán adatlapját 40fokos vízhőmérsékleten jön előnye a turbósokhoz képest.

s7manbs8

Azt nem értem miért nem a Napra vetik ki az adót, az pocsékolja a sugárzását annyira.

s7manbs8

000000000

Azt mondja az idióta, hogy azért vetették ki a napelemekre az adót, mert az elektronikat termékek újrahasznosítása miatt már eleve termékdíjas a napelem, és az uniú kötelezi a tagállamokat az újrahasznosításra és ezt fogja fedezni(vagy a nagymamáját a vezércsődör).

Akkor ha az elektronikai termékeken van újrahasznosítási termékdj és ezt vásárláskor kifizetjük, akkor miért kell fizetnem azért, ha le akarok adni elektronikai hulladékot az átvevő helyen???

jeepatti

Még régebben vettem egy állandó mágneses masszív kis generátort 550W os direkt függőleges tengelyű szélgenerátorhoz (máshoz is jó).

Érdekel esetleg valakit építéshez?

Ha igen kitalálok rá egy árat. (sajnos nekem nem jut időm a megvalósításra)http://www.megujuloenergiak.eu/userfiles/images/maglev_generator.jpg" border=0>

keri

Főleg hogy a napelemben és az akkuban is könnyen kinyerhető értékes anyagok vannak, tehát az lenne a korrekt, hogy mint nyersanyag fizessenek nekem amikor leadom.
Ja meg ugye most beszedik a termékdíjat és 30 év múlva majd átveszik...ja.

Az akkus nagy kegyesen megengedi hogy ingyen otthagyjam nála a rossz akkut. A cigány meg 1000forintot fizet érte, aztán az erdőszélén kiolvasztja és úgy adja el az ólmot. Persze az akku árban ott a termék díj, ezért lett olyan drága hirtelen.

De rendben. Vezessék be a termékdíjat, viszont a támogatást is. Mivel úniós kötelezettség a megújuló energiá fejlesztése is. De hogy csinálják? Simán kötelezővé teszik támogatás nélkül új házakra. Hát kapják be.

9npx2xk89

000000000

Azért normális helyeken átveszik az akksit normális áron kb 1000-1500 egy normál autóakku, az elektronikai hulladékért meg nem kell fizetni, minimálisan adnak is érte (pl hűtőkért 8ft/kg-ra emlékszem) nem azt mondom hogy minden ok a rendszerrel, de ne fessük rosszabbak a képen mint amilyen.

pvmyc6p5

Ár függvényében lehet ,hogy engem is érdekelne...

000000000

Figyelj!
Intermetál, megkérdeztem, elektronikai hulladék.

Ha egy rossz TV-t beviszek, akkor otthagyhatom lókeffentés fejében.

De mondom, hogy nekem van 30.
Majd infarktust kapott és már nem kellett neki egy sem!

Ha én fizetek érte akkor ott hagyhatom!

KApja be!

keri

Hol?
Én egy normális hulladék udvart nem találtam pesten, mert az is bezárt és át sem vettek ilyesmiket és azt is csak ingyért jobb esetben.

keri

Tehát én csak a saját tapasztalatom írtam le, ennél fogva a valóság pont olyan rossz.