Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

000000000

Lehet.
Nem vagyok építész, de érdeklődve követem a témát.

Kristály Árpád

Lajos!
Ne aggódj....
Majd ti rátesztek egy lapáttal...
[#nemtudom][#wow1][#help][#wave][#worship][#worship][#worship]

ebalint

Valamivel ébren kell tartani a nép érdeklődését..., ill. el kell terelni a gondolatait.

A legutóbbi m.országon is észlelhető teljes napfogyatkozás is olyan okos kérdéseket vetett fel a médiával rokonlelkű tudós társaság, hogy a madarak lehet, hogy elalszanak, stb.. / lehet röptükben... ezt már csak én gondoltam hozzá /

VighLajos

Rabb Ferenc

Csak két apróság:

1., Magyarországot még ki szabad írni teljes nevén, nagy kezdőbetűvel. Ez még nem reklám

2., Az első napfogyatkozást még kisgyerek koromban láttam. És a nagyszüleim baromfiudvarában az állatok láthatón zavarban voltak egy ideig, aztán elindultak az ólak felé. Majd a napfogyatkozás elmúltával hatalmas zajjal előjöttek - mint általában minden reggel. Ezt azóta tudatosan is figyeltem - most már a szomszédaimnál lévő állatokon - és azok is így tettek. Érdekes, de igaz.

ebalint

1. Igazad van.

2. Amiről írtam : nálunk (Magyarországon) nyáron volt, ha igaz, de az biztos, hogy kánikula volt. Szabin voltam, és mivel annyit beszéltek amennyit, kiültem nézni a madarakat, meg a tyúkjaimat.

Nem vettem észre rajtuk semmit.

Ezzel szemben mások ezt írták:  
" A Balatonban álltunk és úgy vettem fel a teljes napfogyatkozást. Nagyon lehült a levegő, fáztunk az alatt a pár perc alatt a vízben. Azt láthatjátok, ahogy kivilágosodik a part és hallhatjátok, hogy mindenki ordít és fotóz."

Megj.: A Balaton mellett lakunk. Valójában azért írtam, mert kezdem fárasztónak találni a mérhetetlen felhajtást az ilyen piszlicsári ügyekben, mialatt a fontos dolgokat szépen elsumákolják.  

keri

http://www.ev-power.eu/LTO-Cells/" TARGET=_fnew>Na ez ígéretes.
Lítium-titanát cellák.
10* annyi ciklust bír mint a sima Lítium cellák.
Bár amit találtam azoknak az ára is 10* annyi...bár a kínaiaknál ez is csak 4* annyi.

keri

Ah, mondjuk az is igaz, hogy ezek a szemét kis sárgák, a sima Lítium akkura is ráírják lazán hogy LTO, de ennek a cella feszültsége jóval alacsonyabb, nem 3,7V

keri

Nem a műszaki kivitelezéssel volt eddig sem a gond, hanem az árával :)
Áttörés akkor jön ha jelentősen csökken az akkuk ára.

4ybj8h3c8

Nem az ára a gond, hanem az, hogy 3 évente kell cserélni egy olyan technológiát amit röhögve lehetne évtizedekig használni egy laza felújítással ami a töredékébe kerülne.
Emlékszik itt valaki az öreg Mázi-ra?