Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

keri

Németek gyártanak olyan gázkazánt amiben van stirling motor is, így fűtés mellet villanyt is termel.

000000000

de nem is lehetelen!:)van egy olyan egyszerű találmányom,egy olyan bio filter,amit ha beadnék,tuti hogy nem az én nevemre jegyeznék be!!!:)))

43pbwjg8s

Az a baj, hogy egy régebbii reinstall után elvesztek a linkjeim :( , de ilyen kazánt magyarországon is forgalmaznak.
Persze a hatásfokról nem tudok semmit mondani.
Még arra is emléxem, hogy a kazán fűtését (egy helyen ahol ezt megvették) forgáccsal, zúzalékfával oldották meg.

besirkyjh

Nem kel bejegyezni , elég ha letétbe hellyezed egy részletes leirással a találmányi hivatalnál ( mostmár minisztérium ) évi azt hiszem 5000ft ért .
Onnantol fogva a szerzöi jog téged véd .Ha forgalmazni is akarod akkor levédheted ( 390 000ft egyszeri kifizetése után )és a Madridi eggyezmény szerint ( kis megkötéssekkel ) piacra dobhatod a terméket .A 1005-os jog dij már egy más tészta az kicsit drágább .Utánna bár mi történik téged ( szerzöt mint szellemi alkotot ) véd a jog . Eladhatod , átruházhatod bérbe adhatod örökbe adhatod stb akkor is Te vagy a szellemi alkotoja és a jog szerint a Tied még ha irásban le is mondasz rola akkor is Te vagy az alkoto .

Az idén végig jártam ezt logoval és szofverrel .

Mér valami a találmányi hivatal nem nézi ( nézheti ) meg hogy mi az ami letétbe hellyeztél . Csak ha élni akarsz a jogoddal akkor bontják az eredeti dokumentumot fel  .

Bocs az OFF-ért .

Hátha más is olvassa .
 [#nezze]

besirkyjh

" A 1005-os jog dij "
Bocsi el irás :" A 100%-os jog dij " akart lenni.

s7manbs8

Gondolom jó pénzért adják, itt a hatékonyság meg annyira nem is számít,. mert a többi úgyis hő formájában a szobába kerül.

s7manbs8

Remélem a neutrino sugárzási kvótát, vagy a Hold fény kvótát még nem adták el, lehet nemsoká be tudom fogni...[#circling][#circling][#circling]

keri

Nem mindegy a hatásfok ha a hulladék hővel úgy is fűtesz? A stirling motorok amúgy elég jó hatásfokúak, kb. a diesel motorokkal vannak egy szinten, vagy talán kicsivel jobbak.
Amit én láttam a németektől az ráadásul nem is játék gép volt. 600ccm-es magasnyomású gázzal töltött 90fokos V2-es motor volt, komoly hőcserélő rendszerrel. A gázszivárgást úgy akadályozták meg hogy a magasnyomású részből csak a villanydrótok jöttek ki, így nem kellet a forgó tömítésekkel bajlódniuk.

http://www.cleanergyindustries.com/production.html" TARGET=_fnew>Meg is van a weboldaluk.

keri

Árat nem írtak ki, de szerintem nem olyan vészes mint gondolod.
Ha abból indulok ki hogy már a hőszivattyús fűtésrendszer sem kerül többe mint egy modern gázfűtéses rendszer, akkor arra tippelnék hogy max 1millió körül lehet egy ilyen rendszer, az pedig bőven jó szerintem. Persze ott éri meg ahol nincs villany, vagy ingyen van a fűtőanyag.

s7manbs8

Na erről van szó kérem szépen. Ennek a generátor része, meg maga a Stirling motor működése olyan, hogy meg vannak benne oldva a hatékonyság növeléshez szükséges dolgok szépen, a hőcserélője pl. . Amíg az egyszerű bemutató darabokban ilyen részei nem optimálisak, csak hogy éppen működjenek, mozogjanak, úgy vannak megcsinálva.

s7manbs8

Nem tudom, az erőművek milyen hatékonysággal dolgoznak, meg mire lejut a fogyasztóhoz, meylik az olcsóbb, ha magam a gázégetésből csinálok elektromos energiát is, vagy ha áram formájában kapom. Szerintem egy ilyen generátorral olcsóbb lenne az áram is, mivel úgyis fűtök közben, ha belegondolok, mennyi a villanyszámla szerintem az drágább, mintha ilyesmi módon állítanám elő. Télen legalábbis, nyáron meg a kollektorokkal és Stirlinggel.

besirkyjh

A leg gazdaságosabb a vegyestüzelésü ( gáz ,szén , pakura , szemét stb ) ezek kb 80-84%-osak .Utánna a vizierömüvek , itt a hasznot az ökologia megváltozása ( környezet védelem stb ) viszi el . .Az atom erömüvek a leggazdaságtalanabbak mert a költségek az uránium cserélése után kezdödnek ( rádio aktiv szennyezö anyag tárolás ) .

ukcge40u

Nem friss a komment, de a fejembe ment a gondolat tőle.
Belegondoltál már, hogy a piramisok belsejében, amikor készen voltak, hogyan csinálták a sok falvésést, meg festményt?
Tudod-e, mivel világítottak?
Elektromos izzóval, barátom!
Edison csak lemásolta az elvet, az elektromos izzólámpa jópárezer éves találmány, úgy bizony!
A galvánelem volt a forrása.
Az elmúlt 500 évben igazán új találmány nem sok született, igazából a régi elvek új köntösbe való öltöztetése megy már régen.

ukcge40u

Ettől függetlenül megnézik, abban biztos lehetsz... :(

ukcge40u

A hőszivattyún már én is agyaltam, lévén falfűtést csinálok otthon, lassan de biztosan.
A problémám ott kezdődik, hogy az áramszolgáltatótól úgy függnék utána, mint gyermek a köldökzsinóron. És ez nekem nem tetszik.
Tehát más szisztémát csinálok... :)