Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

000000000

simán!:)))de kár azért a pájinkáért,mert szerintem csalárd modon csap vizzel öntötted fő!?:)))valjál,én meg bocsájtok!:)))majd teszek föl egy kis videot,amikor a festékes vizből ujra kristály tiszta lesz!:)))ez nem vicc!!!!:)))

000000000

A cik hemzseg az adatok és tények összevissza keverésétől. Legjellemzőbben az egyik hozzászólás minősíti ezt a katyvaszt.
"Szóval a 20 milliárd tonna kőolaj egyenérték hőre egy 5MW-os, "háztáji" erőmű telepíthető.... Számolja már ki mindenki, hogy mennyi az annyi!!!
A cikk számai össze-vissza baromságok. Ezt mindenki leellenőrizheti egy kis józan paraszti ésszel.
Kis segítség:
- 1 kg kőolaj fűtőértéke 30-40 MJ
- 20 milliárd tonna = 2*10^13 kg
- 25 év = 25*365*24*3600 sec (szökőéveket most hagyjuk)"

Persze érdekes lenne, hogy az öreg 3,9 millióért a TSZ-től megvett földterülettel egyúttal a több száz milliós kútnak is a tulajdonosává válhat?

Szóval a 20 milliárd tonna kőolaj egyenérték hőre egy 5MW-os, "háztáji" erőmű telepíthető.... Számolja már ki mindenki, hogy mennyi az annyi!!!
A cikk számai össze-vissza baromságok. Ezt mindenki leellenőrizheti egy kis józan paraszti ésszel.
Kis segítség:
- 1 kg kőolaj fűtőértéke 30-40 MJ
- 20 milliárd tonna = 2*10^13 kg
- 25 év = 25*365*24*3600 sec (szökőéveket most hagyjuk)

000000000

ezért érzem jol magam a börömbe,mert nincs fönököm!:)))mikor a fönök föltette a kérdést a mégnagyobb fönöknek,hogy vagy nádházi,vagy én,és a kisfönök repűlt!:)))a varrogép iparban nem lehet szorakozni a tizedekkel,mert ha félválrol vettem volna,engem a német meos megöl!!!:)))a diszitö marást azért szeretem,mert lazán szárnyalhat a fantáziád,és ha van megrendelö,annak könybe lábad a szeme a szépségtöl!:)))persze sokan nem kultiválják a gépi művészetet!vakok,igaz nem egerek!:))))hu ne hari érte,de olyan szépen kijött!!!:))))[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

000000000

...nem kultiválják a gépi művészetet....igy akartam irni helyesen !:)))

s7manbs8

000000000

csak unalmas már ez a sok hirtelen lett erős kutya''':)))a sintérek kihaltak????:))))

Rabb Ferenc

Akárhogyis szorzok-osztok, ha ott tényleg 20 milliárd tonna kőolaj fűtőértékének megfelelő hőenergia van, akkor az 5 MW még kevés is 25 évre. De Te többet voltál erőmű közelében mint én. Mennyi egy erőmű összhatásfoka a kazán olajporlasztójától a legutolsó szakaszolóig?

000000000

amugy ezzel kapcsolatban valami olyasmit hallottam,hogy a földben lévö,összes ésványi anyag,lelet,kincs,az az államé,és te csak a termő réteg felett ren delkezhetsz,ill.használhatod!:)))de az állam nem mi vagyunk????egyébbként itt csak a lottó ötössel lehetsz hirtelen gazdag,vagy ha megválasztanak polgármesternek,és akkor lehet akár 28 millás karorád is!!!:)))

43pbwjg8s

A baj az hogy fúrnak és találnak is. És nem csinálnak vele semmit.
Nálunk a város közepén is volt már hogy egy próbafúrásnál forró víz tört fel.
Nem is egy helyen.
Nehogy azt hidd hogy a fürdőket, a strandot és az uszodát csapból töltik fel felénk!!!

000000000

A szakirodalom szerint fontos szempontok szerint kell értékelni és hasznosítani a geotermikus hő energiát (túlhevített víz) ha gigantikus projektekben gondolkozunk:
-a túlnyomás nagyon gyorsan leeshet a drasztikus kitermelés esetén
-a nyomás csökkenés nagy méretű réteg összeomlásokat is eredményezhet (esetleg földrengés)
-a kicsapódó ásványi anyagok (sók) káros földfelszíni szennyezők
- és még sok-sok megoldandó .....
De hát sokak szerint mindezt csak hátráltatják valakik......
Szél erőműveknél sem érdekli az embereket, hogy mi fizetjük meg azoknak a hasznát akik ilyet építenek és kötelező átvenni tőlük drágán a "villanyt" az elosztóknak.
Nézze már meg valaki, hogy az elmúlt 3 hétben (a megült medencei ködben) hány óra szél fújdogált itt Mo-on.
Lehet álmodni nagyokat is de .... azért ezekben is hagyatkozni kellene a kiváló magyar szakemberek véleményére.

Persze az enyém is csak egy vélemény a sok közül.

s7manbs8

A termőréteget se lehet akármire, pl. kendert nemigen lehet termeszteni.[#circling][#circling]

000000000

s7manbs8

Az egyik honlapon olvastam ilyen témákkal kapcsolatban, hogy pl. költségetek nem mindegy hogyan számoljuk, Német fizetéshez mérten, vagy kínaihoz, mert nagyon eltérő a berendezések elkészítési költsége, és ha a kisebbet nézzük lehet megéri, ha a nagyobbat már nem, de pl. MO-on nem mondanám, hogy az átlag fizi 700 ezer, mint komolyabb országokban.

000000000

-a nyomás csökkenés nagy méretű réteg összeomlásokat is eredményezhet (esetleg Földrengés)  
-a kicsapódó ásványi anyagok (sók) földfelszíni káros szennyezők...... ilyen alapon,bármi amit a földalól kitermelsz,ugyan ezt a jelenséget produkálhatják,csak legfeljebb lassabban következik be!???

000000000

azért az is kurvára érdekes,hogy olyan eu-s országban,ahol csak szinte import energiát használnak,és nuku köolaj,és nuku földgáz bányászat,olcsobbak ezek az energiák,mint nálunk,ahol állitolag még főldgázt,és köolajat is bányásznak!!!