Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

keri

Nagy méretben a jelenleg alkalmazott szélturbinák hatékonyabbak, és általában nincs szükség túl gyakori irányváltoztatásra, mert olyan helyre telepítik ahol stabil szél van.
Ezek a spirális turbinák viszont városi környezetbe való ahol hagyományos turbinát lehetetlen telepíteni, a kiszámíthatatlan szélirányok miatt. Nagyon jól viseli a vihart, jobban mint a lapátkerekes megoldások és az egyik http://www.helixwind.com/en/" TARGET=_fnew>gyártó szerint 8km/h széllel már működik.
Másik előnye hogy jól néz ki, ezért épületek részeként is alkalmazható a városkép rombolása nélkül.
Végül pedig mostanában találták ki a helix turbinát és elég jól terjed, csak nem nálunk.
Keress rá a Greensburg city-re. Lerombolta egy tornádó a várost, és ott több középületet úgy építettek újjá, hogy ilyen turbinákat építettek be mint díszítő elem és energia termelő.

keri

http://www.youtube.com/watch?v=zkJiNNLOuow&feature=related" TARGET=_fnew>Ez egy szélcsatorna teszt, nem home made megoldásra.
Amúgy meg tényleg keress rá a googleval, mert dunát lehet rekeszteni az ilyen különleges és fantasztikus megoldásokkal.

43pbwjg8s

Valakinek szívesen felajánlom azt a nagyméretű motort amit a találkozóra vittem.
Sajnos még mindig nincs semmi adatom róla, és sejtésem sincs milyen motor.
Valszleg 2 kefés (kivülsől ez jön le róla) és 4 vezetékes.

000000000

000000000

végeredményben,az elöbb irtál egy nagyon okosat,ami a szöget űtöt a fejem,be!:)))a toronyházak legfelsö szintjét ki lehetne épiteni szél erőműnek!:)))a közösségi kis szél turbinák rá segitenének a ház energia ellátásába!:)))

43pbwjg8s

Ott ajánlottam pár embernek.
A végén Svejknek akartam ajándékozni, de közbeszólt a zsokásos kínom. :(
Most nem mászkálnék vele.
Az a baj, hogy nem is tudom leellenőrizni, hogy egyáltalán jó-e, így nem szívesen invitálok csak ezért senki ide érte. Ugymondanám: Ha valaki erre jár....

000000000

hogy nem vizsgáltad még meg????:)))valaminek csak kell rajta lenni,ami beazonositja?nem szedted még szét?

43pbwjg8s

Direkt nem bántom azt amit nem ismerek.
Méregettem már tanácsok alapján.
Elvileg műxik, mert ad jelet vissza forgatásra, de ez nem túl sokminden.

000000000

kár hogy hatvanba nem néztem meg alaposabban,hátha agyaltunk volna valamit!:)))

43pbwjg8s

Mert az emberek szeretete megfoszt attól, hogy sokat (eleget) tudj beszélni mindenkivel. :)

keri

És ez nem hülyeség. A toronyházak tetején mindig fúj a szél...legalább is amikor antennát telepítek :D
Ennek a helix turbinának a másik előnye, hogy fektetve is lehet telepíteni, tehát nem kell tornyokat rakni a háztetőre.

sanka74

Sziasztok! Igen Nádházi fórumtárs, olvastam a mappáidban azt az ezermester számot.De mutatok egy érdekességet: Verancsics Fausztusz, egy 1959-es Magyar feltalálók könyvben olvastam róla, Ő egy olyan turbinát alkotott ami szintén függőleges tengelyű......http://kepek.freemail.hu/fototar/kepek/00/02/93/13/06/U0002931306/T00000001259512595109/4994913.jpeg" border=0>

s7manbs8

Na most lenne jó holnapra egy Stirling generátor ráakasztanám a kályhára, aztán adjad neki , vagy 500W kellene legalább. Egy ilyen gázkonvektorba beépíthetné valamelyik gyártó. Mivel áramszünti lesz a környékünkön.

000000000

épp erre akartam ráű világitani a multkori irásommal,hogy ezt az utat már régen kitaposták,és nem tartom a györgyi félét igazi szabadalomnak.az is tény ha plagizálom valaki találmányát,és minimálisat változtatok rajta,akkor már az enyém is az!:)))de hát uraim köztudott hogy a szél kvota nem a mienk!:((((

besirkyjh

Egész pontosan minimum 20% kot kell modositanod és onnan a Tiéd ha szabadalmaztatod .
Nem is olyan egyszerü az a 20% .
[#shakehead][#fejvakaras]