Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

000000000

másik:rá tévedtem egyszer egy ami barkács oldaléra,és mutattak egy fazont aki E-hulladékot hasznositott ujra!pl.a winyobol ki szedte azt a jo kis erőss mágnest,rászerelte egy textil bak. tárcsára,szembe vele a tekercsel,és rá egy szélapátot,és már termelte is az ingyen áramot!

000000000

sőt,hiszed vagy nem,de volt ultra hangos varro gép is!!azt is elsűlyesztették.számold ki,ha egy uj energia forrás,ami semmiből energiát állit elő,akkor a kő olajnak már nem lenne tul nagy jelentősége.és szerintem három nagy érdek van a világon,a kő olaj,a hadi ipar,és a gyogyszer gyártás.ha ezek kőzzűl valamilyen érdek sérűl,nagyon pipák birnak lenni!

4um5b65d

Ha már az UFO-król esik a szó, mivel lehet azt magyarázni, hogy egy több millió éves barlangrajzon egy repülőgép rajza van egy másikon meg egy szkafanderes fazon?? Ezek ugyanolyan véletlenek lennének mint az a bizonyos hatalmas tiszta alumínium tömb aminek a tisztaságát még ma sem tudják előállítani ? Persze a mai ismeretek szerint elektromosság kell az alu előállításához.... Azt vajon hogy csinálták az ősök ??

s7manbs8

Egyébként elég nagy szerencsénk, van, hogy pont jó helyre kerültünk így a Nap közelébe, egyébként kb. annyi lenne itt is, mint a Jupiter mellett például, ott aztán nem sok élőlény szaladgál. Amúgy biztos van aki már kikalkulálta, hogy ha nem lennének fosszilis enerdiahordozók, hanem csak ami az állandóan hozzáférhető, az milyen fejlődést engedett volna meg az embernek, mint fajnak. Lehet, hogy nemcsak lassabb lett volna a fejlődés, hanem egyenesen lehetetlen. Lehet ilyen szimulációkat csinálni programokkal, modellezni a körülményeket, és az eredményt.

000000000

egy apro hűlyeség,de érdekes!te is biztos épitettél detektoros rádiot,és vajon mi műkődtette?

4um5b65d

Én sem lennék boldog, ha 2000 FT-os esztergát dobnának piacra ami tudásban az én gépemet 10-szer körbeugrálná és csak mutatni kellene neki a rajzot és kicserélni a vesszőkosarat amibe potyognak az alkatrészek percenként.....
Mehetnék virágárus lánynak.....
[#nyes]

000000000

és lehet azt a virágot árulnád,amit ők állitottak elő....

s7manbs8

Pedig lassan lesz olyan is, tanulj meg valami más szakmát ... :(-) a virágárus lányról már lekéstél, most volt valentine nemrég, vagy még márc. 8 előtt végezz el egy gyorstalpalót.

nádházi !

én azt a barlangot még nem hallottam, ha tudsz valami linket róla mutasd meg.

a detektoros rádió a rádióadás hullámaiból veszi azt a pirinyó energiát, nem is tudom hány ezer wattokat szórnak szét, annak az enrgiasűrűsége négyzetméterenként valami kis érték, az elég a kis det. rádióhoz, azért nem is tud 2x100W-os ládát megdöngetni.

most találtam ki egy jó energiatermelő módszert, bolygókat kell ütköztetni, kis pályaeltérítéssel, csak nem tudom a hirtelen felszabaduló energiát hogy lehetne felfogni :)

ez végül is olyan, mint a földből a geotermikus energiát is kivenni, ha kevesebb energia kell felhozni, mint amit az ad, akkor az már nyereség

000000000

nem a neten olvastam,ha nem van egy olyan kőnyv,ha jol emlékszem a cimére hogy,kűlőnős jelenségek a főldőn,de utánna nézek pontosan.a kozmikus sugárzást is ősszelehetne gyűjteni?ja geotermikus energia!ja!itt leállok, nem folytatom mert nem!

4um5b65d

Ez a geothermikus egy elég tiszta dolog lenne, de ki tudja nem okoz e ez is hasonló ékhajlati problémákat mint az ózonlyuk a légköri szennyzés miatt. Ez is csak akkor működik jól ha vizet hoznak fel és lehülve visszaengedik. Nem is tudom, hol halottam, hogy ha vizet pumpáltak le a 2Km-es mélységbe amiből gőzt szerettek volna nyerni akkor több helyen földrengések keletkeztek. Néhol elég pusztító hatásfokkal.

000000000

ezért a geotermikus energiáért,egy Vén István nevezetű ur,bőrtőnt kapott nem rég,vagy tiz éve!azt mondták hogy marhaság mert nem!az a gáz hogy a hő szivattyuk rohadt drágák,de nem tuom miért?azért 130 méterre lefurni nem semmi!

7vpav5d32

7vpav5d32

Például: http://www.smallwind.co.uk/caddownloads/caddownloads.php" border=0>

7vpav5d32

http://cnctar.hobbycnc.hu/csiki/tulbinalapat.JPG" border=0>

000000000

szép szép,de csak álom marad,nem azért mert megcsinálhatatlan,ha nem mert magyarországon vagyunk!