Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Pláne, ha akad a ház körül egy jó kis csavarkompresszor.
Esetleg egy Mazda RX8 Wankel motorja.

sasi

http://www.ingatlanmagazin.com/11006/Video_grandiozus_magyar_vilagszabadalom_az_uj_szeleromu_forradalmasithatja_a_vilag_megujulo_energiatermeleset" TARGET=_fnew>Dr. Györgyi Viktor kifejlesztette a függőleges tengelyű szélerőművet, ami az alternatív energiatermelés piacát forradalmasíthatja. A professzor a világszabadalmat nem viszi se Amerikába, se Kínába, itthon épít gyárat és kutatóintézetet. EU-s támogatást nem kapott eddig. A gyártás beindításához 50 milliárd forintra van szükség.

000000000

pontositanék tanár ur!:)))ö csak plagizált egy kicsit!:)))én is láttam a filmet!:)))amugy az elve ,és a leirása benne van a mappáim közt!:)egy 30 éves ezernester ujság a forrása!:)))

000000000

kb.annyira a saját találmánya,mint kertész imrének a sorstalanság c.műve!:)

s7manbs8

Pont ma is nézegettem mindenféle technológiájú energia hasznosító gépeket módszereket, van már annyi, hogy sok is, csak használni kellene őket.

Na, akkor ebből lesz az ország milliárdos ?

keri

Nem hogy 30 éves, de az első szélmalmok is így működtek, jó persze ez egy kicsit hatékonyabb lehet, de attól még semmi új nincs benne.

http://www.youtube.com/watch?v=q9flSPAdOLk&feature=related" TARGET=_fnew>Nekem ez jobban tetszik és a mellet hogy irtó egyszerű, nagyon hatékony , változatos szélsebesség is irány mellet is.

000000000

hát barátom,háttal nem kezdűnk mondatot(:)))no mindegy!:)szoval a dobokocka ésszerűsitéséra van pénz,és csak a valamilyen szinten befutott emberke a nyerő!egy sufniban melozo ismeretlen agy tröszt,labdába se rughat,és csak ismerni kell a magyar találmányi hivatal áldásos tevékenységét!aki ide bead egy ötletet,és nincs egy börönd pénze,meg persze kötél idegzete,az bele se kezdjen ilyenbe!no meg azon se lepődjön meg ha a saját know-how-ját,látja szabadalmaztatva,és persze nem általa!:)na ehhez kell csak az igazi idegrendszer!:)))

000000000

nagyon jo pofa,és imádom az ilyen home made cuccokat!:)))szerintem aki mélyebben foglakozik az aero dinamikával,azok tudnak pár ötletet!:)))

2vkx6unz

Szerinted ezek miért nem terjedtek el?  
Mit csinál ez egy viharban?
Egyébként valóban szép, de ez nem váltja meg a világot...

000000000

a keri féle,inkább az egyszerűséget demonstrálhatja,és az elvet,és szerintem  tovább fejlesztéssel,a problémád is megoldhato lehet!:)))

sasi

Kedves professzor úr! Úgy gondolom, a találmány újdonsága nem a függőleges tengelyben rejli, hiszen olyanokkal Dunát lehet rekeszteni, hanem a különleges állórészben elhelyezett függőleges turbina együttese adja egyediségét.
Az Ezermester cikk nem ilyen típusú!
Emlékeimben felsejlett nekem is, hogy láttam hasonlót egy háború előtti könyvben, de miután fellapoztam, az is csak annyiban hasonlított a Györgyi-féléhez, hogy függőleges volt a tengelye, és széllel működött.
Engem ebben a történetben a kulcsszavak fogtak meg: magyar világszabadalom, műszakilag megbízható, nálunk fogják gyártani…

000000000

sajnos sok ilyen magyar szabadalmom,de hogy szabadalom,inkább terv kallodik már a TH utvesztőjében,és ez sem fog elterjedni és ennek számtalan oka van,kivéve persze,ha találnak egy politikailag is erős érdek csoportot!:)))de azt hiszem hogy a köolaj lobby torony magasan erösebb!:)))csak sokan nem akarják meghallani azt a kö kemény tudosok által már ismertetett tényt,hogy a földben rejlő tartalékokat, szándékosan tul becsűlik,és nem pár %-al!!!!gondolom nem kell ecsetelnem miért?!:)))

keri

Nem túl energia hatékony mechanikus formában tárolni az energiát. A levegőnyomás kb 500bár felett kezd jó lenni, de az meg már durva.
A legjobb hidrogént fejleszteni, de ott a visszaalakítással van gond.
Másik jó megoldás a hőenergia tárolása.

Mivel az energia nagy része fűtésre megy el, ezért célszerű ilyet létesíteni kezdésnek, mivel a legnagyobb energia megtakarítást ezen a területen lehet elérni és ez nem is követel túl nagy befektetést.

Amúgy azért akar mindenki elektromos energiát tárolni, mert egy szerszámgépet, még valahogy meg lehet hajtani sűrített levegővel, de a TV-t, számítógépet, lámpákat elég körülményes, tehát a villamosság sokkal rugalmasabb energia forma.

2vkx6unz

Sajna a szél nagyon is jól tudja a fizikát. A talaj felett a szélsebesség meg részben területi adottság, de a földfelszíntől távolodva nő. Ezért olyan magas egy szélerőmű. Ebből viszont nem építhetsz magasat.

000000000

azt hiszem az elektromosságot csak az öskorban tudták nélkűlözni,és belegondolni is tragédia,hogy mi lenne nélkűle!:)))szerintem a környezet tudatosabb szemlélet,és takarékosság azzal ami még a rendelkezésűnkre áll,és okosan élni vele!:)))