Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

s7manbs8

Lassan elérik az árak azt a szintet, hogy érdemes lesz még akár szobabiciklivel is áramot termelni. Nemrég volt egy ötletem, hogy a szobabiciklikbe, a súrlódós terhelés helyett áram termelőt kellene tenni, így nemcsak sportol vagy foygik a gazda, de még este a tv-t is a bicikli fogja táplálni az aksijáról.

000000000

te ez nem rossz őtlet,de van olyan is ami a cipőbe van épitve,és járás kőzben termeli a naftát!fenébe most találtam egy komplett leirást,csak nem tudom publikálni![#fejvakaras][#falbav][#falbav][#falbav][#falbav][#falbav]

000000000

4um5b65d

Milyen jó ötlet !
Einstein is annak idején megcsinálta a szorulós kiskaput. Míg egyszer valaki szóvátette, hogy egy ilyen elme nem képes már valamit kitalálni a szorulás ellen. De ebben pont ez volt a poén. Ha valaki nekifeszült a kiskapunak, hogy kinyissa, akkor bizony egy vödör vizet húzott fel a kútból ezzel a mozdulattal. Persze lehet, hogy nem Einstein volt az illető....

000000000

vagy a négyszőgletes kerék?a lejtőn nem gurul kőnnyen vissza...!:))))[#csodalk][#csodalk][#conf][#csodalk]

4um5b65d

Látom neked sem kell a szomszédba menni ha valami okosat kell kitalálni...
[#nyes]
Egyszer valaki mondta, hogy a telek ahol laki elég lejtős és amikor nyírja a füvet akkor lefelé jól és könnyen tud haladni, de mikor felfelé kell mennie akkor megkínlódik a géppel....
Mondtam én neki mindjárt, hogy akkor felfelé ne nyírja a füvet.....
[#nyes]

s7manbs8

Még a sebességmutató műszerébe is elemt szoktak tenni, vagy adapterről megy. Bár lehet van más ilyen, amit én mondtam, mondjuk én még nem találkoztam ilyennel.

000000000

Tűzvész pusztított a faluban. A cigány bemegy a polgármesteri hivatalba:
- Jajajaj! Leégett a színes tv, a video, a hűtőláda, mikrohullámú...
Másnap a kárszakértő kimegy a cigányhoz:
- Te, cigány... TV? Videó? Hiszen nincs is nálad áram!
- Jaj, az aggregátorom is...

s7manbs8

A rajzok alapján valami kesebbféle modellt is ki lehetne marni nem ? Próbaképpen. Vagy fél méteres méretben. A lapáthoz nagyobbféle gép kell, bár csak hosszúnak kell lennie.

000000000

jo reggelt az uraknak!irj egy emilt,és kűldőm a dokumentet!

000000000

000000000

nézőpont kérdése:))))kűldőm az egyiket,a másikhoz át kell még nyálaznom,tőbb száz ős régi ezermester ujságot.

000000000

Menyire publikus?
Feltehetem a weboldalamra (persze a forrást megjelölve)?

Nem akarok szemtelenek tűnni, de nincs egy magyar verziód belőle?

Köszi szépen, mindenképen sokat fog segíteni.