Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

000000000

tesokám,oda rakod ahová gondolod,én őrűlők ha tudok segiteni benne!webforditas.hu-t tudom ajánlani,de szerintem ellehet sok részén igazodni igy is!

s7manbs8

A hozzászóló nevére kattintva, látható az email cím és még egyéb infó, az enyém is. Küldheted. Köszönöm.

000000000

egyem a szivedet,mindig tanul az ember![#circling][#vigyor3][#vigyor2][#vigyor5][#vigyor5]máris átlővőm!

000000000

Persze, csak azért van olyan rész ahol nem árt,
webfordítás.hu a tökéletes megoldás.

Köszi még egyszer és akkor várom a másikat is majd egyszer.

000000000

őrűlők hogy sikerűlt megnézned!jok az ilyen leirások,mert tőbből már őssze lehet hozni egy a szájizűnknek valot.amugy szerintem 1kw nem kevés szerintem.csak azt nem értem,ha én bejelentem,és a generátort is magam csinálom,akkor egy akta kukac hogy állapitja meg a teljesitményt?másiki:csinálok egy papiron egy 600w-ost,és azt mutatom be?de már mondjuk egy 2kw-ost teszek fől?akko mi van?havonta ellenőrzik????!!!!

s7manbs8

Megkaptam, majd ha elkezd fújni jobban a szél, elkezdem építeni is.[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

000000000

akkor te nem csak kiváncsi vagy rá,ha nem meg is birkozol vele!Béla majd egy tanácsot szeretnék tőled kérni,és majd emilben,remélem valamit tudzs majd segiteni!kőszőnőm előre is!még valami,ha meg lesz a másik rendszerű leirása,át kűldjem?

Bicska

Sziasztok! Kellenec sinálnom egy kisebb előadást a megújuló energiaforrásokról. (lehetőségek, újdonságok, térhódítása napjainkban, magyarországi helyzet..stb.) Ha valaki ismer honlapokat, anyagot ezekkel kapcsolatban, akkor szívesen fogadom! Köszi!

000000000

szia András!ird be a keresőbe hogy:szélgenerátor,és itt jőn minden az alternativ energia forrásokbol,de ha kűlfőldi kell akkor csak annyit hogy:wind generator!fdoglalkoztam e témával,csak elvették a kedvem tőle!szerintem már minden ilyen koncesszio el van adva kűlfőldre!

Miki2

Ez nem egy mai találmány.
Kb 10 évvel ezelőtt már terveztem én is egy mechanikát függőleges tangellyel.
Persze nem a saját kút fejemből.
Láttam egy természettudományos filmet vagy húsz éve, ahol ilyen elven működő, függőleges tengelyű forgó vitorlákat használó hajóval szelték át a Csendes óceánt.
Innen már csak pár gondolat a további hasznosítás.

Szalai György

A függőleges tengelyű szélturbina nem új dolog.
Másold be a keresőbe, hogy
vertical wind turbine
és kerestess képeket vele.
Eddig még nem forradalmasított semmit, a jövőben persze minden lehet. Sőt mindennek az ellenkezője is.
Itt is az energia tárolásával van a probléma. Mert mindég nem fúj a szél. Nem csak akkor akarsz hegeszteni, ha fúj.
Akkor lesz ez alternatívája a mostani villamos energia termelésnek, ha nem kell valaki másnak drága pénzen, drága csúcserőműveket fenntartani mellette, hogy hegeszthess szélcsendben is.
Azért üdvözlöm a hazai próbálkozást, de nem tartom forradalminak.
Ebből megint csak az újságíró csinált szenzációt. Az a dolga, csak átlátszó a szita. Nem is állit többet, mint hogy „forradalmasítHATJA.”  „EU-s támogatást nem kapott EDDIG.”  
De meglepne, ha nem pályázna rá. Mi lehet az új szabadalom tárgya?

s7manbs8

Még ezt a Stirling motort kellene megépíteni, parabola antennával, meg ilyen motorral áramot csinálni.

Szalai György

Hát ez jelenti a problémát! Uniformizált a világ.
Miért akar mindenki áramot termelni magának?
Mert minden kütyüje azzal működik.
Körbe vette magát kütyükkel. Azt ígérték neki, hogy attól több szabadideje marad, így boldogabb lesz. A boldogsághoz villany kell!
Boldogok vagyunk? Sok a szabadidőnk?
A villanyt azért lehet nagy haszonnal eladni, mert a vásárló nem tudja tárolni, kénytelen mindég venni, venni.
Pedig kitalálták rég, hogy a széllel lehet vizet húzatni a kútból, az sokáig eláll a magas tárolóban és megőrzi az energiát, amivel felpumpálták oda.
Lehet levegőt pumpáltatni tartályba, az is kedvezőbb befektetés és tovább tart, mint az akkumulátor.
A nappal melegíttetni lehet, minden jó valamire, szinte közvetlenül is.
Még a sötétség is hasznos. (nem a szellemi)
De nekünk villany kell! Nemsoká már az autónkba is.

s7manbs8

A levegő pumpálása tartályba nem is rossz gondolat.