Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

000000000

Ebben a fórumban az elmúlt pár évben a tisztelet és tolerencia jegyében fogalmaztam meg észrevételeimet.
Amennyiben ezt az általam képviselt elvet a két hozzászólásom #225 és #223 átlépi mások szerint
(hiszen az jött ebből át mások számára, hogy át harapom a torkát Nádházi mesternek), kérem a moderátorokat, hogy töröljék a #223,  #224 és a
 #225 hozzászólásomat.
Mivel ezek szerint a modorom csődöt mondott, levonom amit ilyenkor illik és csak olvasója maradok a fórumnak.
Viszlát!

Farkas Ádám

Eladó a be nem fejezett szélerőmű projektem. A lapátok üvegszálból készültek, szénszál esősítéssel műgyanta habkitöltéssel, 2-3KW-os generátort meghajt. 4 méter átmérő. A generátor még fejlesztést igényel, de szerintem 1Kw-ot ki lehet hozni belőle, van hozzá üvegszálas generátorház, szélbentartó lapát ami nagy szél esetén kifordítja a szerkezetet a szélirányból. ha kell odaadom hozzá a 6m-es "csőtornyot" 6-os drótkötélzettel, szerelvényekkel, ledöntő talppal.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/szel/kisszel/DSC05940.JPG" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/szel/MOV07246.MPG" TARGET=_fnew>VIDEO

4um5b65d

Á, nehogy már elmenj egy ilyen apróság miatt....
Mondtam én a tiednél már különb dolgokat is, csak a reakciót nem értettem az előző hozzászólások tükrében. Olyan fura volt....  
Most már bánom, hogy megszólaltam....

s7manbs8

Na én már fel se merek mászni a padláson túlra, mert még lekaszálja a spanyol széltulaj a drága fejemet. Én meg egy nagy távcsövet akartam a tető felé telepíteni, vagy azt se lehet ?

s7manbs8

Amúgy csak olyan dolgokat lehet eladni, aminek értéke van, vagy lesz a jövőben, ezek szerint a szélben van valami. Most mondta a hírekben nemrég, hogy az összes úrahasznosítható energia csak kb. 1 %-át fedezi az emberiség szükségletének, úgyhogy tulajdonképpen kár erőlködni is, ez nem fogja megváltani a világot.

s5f8tmfv3

Volt idő amikor a kőolajból származó energia az emberiség energiaszükségletének csupán 1%-át fedezte és láthatjuk hol tartunk ma. Szükség van a tisztább energiákra, remélem ezek is terjedni fognak idővel.

s7manbs8

Én se vagyok ellene, csak hát ezt nem én találtam, ki, túl sok az ember a Földön. És amilyen okos az ember, ahhoz képest elég hülyén tud viselkedni.

s5f8tmfv3

Igazad van, sajnos nagyon nehezen mennek ezek a változások, főleg ha pénzügyi érdekek is lassítják.

4um5b65d

Nem is tudnám megmondani, hogy mekkora káosz lenne a földön, ha hirtelen elapadna a kőolaj utánpótlás. De egyszer elapad. Mindig leszegez a TV elé egy olyan műsor ami az új és legújabb energiahordózókról szól és amennyire látom igen szerteágazó kísérletek folynak a kőolaj kiváltására. Azt hiszem már nincs messze a nap mikor az Arabok becsukják az utolsó kőolajmezőt is és átáll a világ egy teljesen más energiára. Kénytelenek leszünk átállni, mindegy mennyibe kerül.

s7manbs8

Na és az az újfajta energia mi lenne ? Mekem fogalmam sincsen, mit találtak már ki, amiről még hallani sem igen hallottam.

4um5b65d

Hát annak se szeri se száma amivel elcsapják az időt ezek a feltalálók. Engem leginkább a permanens mágneses elvű motorok nyűgöznek le, mint ingyenes energia forrás. Bár ebben sokan kételkednek, de 1980 környékén már publikáltak belőle ezt azt. De a tiszta vízcsepp elektromos úton történő robbantása és ezzel mechanikák hajtása típusú kísérletek is elég érdekesek.
Nézz be a következő oldalra:
http://fenykapu.free-energy.hu/
vagy írd be a youtube-ba vagy a kugliba a "free energy" kifejezést aztán csemegézhetsz.

000000000

uraim,ajánlom a figyelmetekbe Egely Győrgy:Tiltott találmányok c.kőnyvét.sok gondolat ébresztő téma van benne!akik forradalmian uj őtlettel jőttek elő,és nem csak őtlettel,azok sajnos nem természetes halállal haltak meg!

000000000

ha valakinek nincs meg,szivesen kőlcsőn adom!amugy a mágnesességben nagyon nagy fantázia van!csepelen vagy hol,mutattak a tv.ben egy mérnők feltalálo,mágnes generátorát,és nem is kis teljesitményű!

s7manbs8

Csemegéztem én már ott is, de mazsolát még nem találtam, ami elég édes is lett volna. Ha ilyen nyilvánvaló lenne, hogy vannak ilyen energiák, már minden házban az működne, mint ahogy mi is összebarkácsoljuk a kis CNC-inket, mert úgy néz ki, hogy ez létezik is, nem csak mendemonda meg UFO jelenség.

4um5b65d

Igen, ezekről már én is hallottam/olvastam....
Érdekes az összefüggés, hogy sokan azok közül akik valami nagyot tudtam pukizni véletlen balesetekben vesztették életüket. Furcsa ! Csak nem az olajipar áll ezek mögött ??
Valahogy az ultrahangos mosógép is eltünt a sűlyesztőbe......Vajon melyik mosópor gyártó széfjében vannak a tervek ??