Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

jani300

000000000

Révész Richárd

Ugyan az.
Ez pont olyan mint a krumpli meg a pityóka.

000000000

000000000

jani300

A pityóka felénk ital . :)
A jósági tényező szerintem szépen utal arra amit mérnek vele . De sajna nem én találtam ki .

Révész Richárd

Mint az előbb is írtam nem vagyok hozzáértő szaki.Csak azt tudom hozzáfűzni amit olvastam róla.
Már olyat is olvastam, hogy "jóságfok"

Révész Richárd

Ilyen ez a magyar nyelv:))
De nem OFF-ok tovább mert elküldenek a p...ba.

000000000

Én még le vagyok maradva.
Nálam most a kemence ötlete a menő. Hogy ezt hogyan csatlakoztatom a lakás padlófűtéses részéhez? [#rinya]
Mert ahol most lakom, ott csak 50 négyzetméteren van padlófűtés. Meg vagy kétszázon radiátor adná a meleget. [#nevetes1]

KoLa

Évi 52 kuka éghető szemét se elhanyagolható! csak hová tegyük addig amíg nem kell fűteni?

jani300

Kandallóba régóta tesznek víztartályt (betétet) az viszi a radiátorokat meg a padlófűtés is ráköthető .

jani300

Kazánba . Én nyáron is csinálok meleg vizet a vegyessel . Most meguntam a szutykolást a fával ,cseréltem kazánajtót ,azon véletlenül van egy olajégő . Már mindjárt melegebb van . Egy órája megy .

000000000

Ha ingyen van az olaj, akkor biztos megéri.
De 420Ft/literrel?

jani300

Hát , ingyen azért már nemigen van . De igyekszik az ember .

000000000

Ezek tényleg költséges hobbik, csak nem környezetbarátok.
Mert azért ezeknek a csoda cuccoknak a gyártása is csak termel hulladékot, káros anyagot.
De, tényleg jó poén, hogy kiteszik a háztetőre a "hirdetést", hogy milyen jól állnak anyagilag.
Szerintem, egyik megoldás sem lesz gazdaságos. jó esetben megtérül csak.