Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

Egy "normál" Katiban még a barna gyerek sem szorul meg. Tapasztalatból tudom....

bmejdz9nu

Kalapácsot neki...[#circling]

s5f8tmfv3

000000000

épitem a maromotoromat, de a csapágyakkal szokás szerint szivok
a 7205-es ferde hatásvonalu csapágy 35ezer forint , persze van olcsobb fajta a B jelü de az csak 10 ezer fordulatot bir ami nem elég
ugyhogy nem tudom mi tévö legyek  
jo ötletet szivesen fogadok...

bmejdz9nu

Csináltam egy összeállítást a marómotor megoldásokról. Kicsik és nagyok is.

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Maromotor%20megoldasok/" TARGET=_fnew>ITT!

000000000

van köztük jo is, mindenesetre azt a tapasztalatot leszürtem hogy 15-ös csapágybelsö átmérönél hatványozotttan emelkednek a költségek
mig egy 15-ös csapágy  ezer forint, afölött 20ezer-töl indul

bmejdz9nu

Pedíg nekem a csapágybelső 50mm-es lesz...
Itt sopronban a "ferde" csapágyra 8-10e ft-ot mondtak... (NSK)

000000000

ja de az pörög 6 ezret max

bmejdz9nu

ekkora átmérőnél.... talán nem is kell több.

000000000

azért ez függ attol hogy mire kell ha fémre akkor jo, nade fánál a 20 ezer a minimum
3Dnél az axialis erök szétverik a kisbb csapágyakat, és 6 tengelyes marásnál ,nem árt ha mélyen tud nyulni
nálam minden negativ dolog ál, ezért szopok mint a gomboc:D

bmejdz9nu

Én is szeretem a fordulatot... fémre is... de egy ER32-es patront állítolag nem szabad 10.000 felé vinni... tehát nem tudom...

Kristály Árpád

Hallihó Péter!
Ez a méretű csapágy "ferde"!?....
A kispolszki első belső csapágya és nem több, még maszeknál sem, mint 3.000-jó forint!
Üdv.: Árpi

sasi

Én nem aggódnék ennyire a csapágyaknál a határfordulat túllépése miatt, ugyanis a katalógus adatok, pl. NTN 7205B esetén olaj kenésnél ugyan csak 16000 1/sec, de ez a maximális terhelésre vonatkozik. Az ajánlott fordulatszám túllépése, az élettartamot ugyan csökkenti, de az alacsonyabb terhelés ezt kompenzálja, természetesen a kenésen nem szabad spórolni. Véleményem szerint a mi esetünkben nagy pazarlás a nagypontosságú SKF beépítése. Vannak alkalmazások, ahol ez megkerülhetetlen, pl. optikai lencse-csiszoló fortuna.  
Én egyébként előnybe részesítem a lengyel gyártmányt, mely ebben a méretben 2-3 e. Ft, legfeljebb egy év múlva cserélem.
Szép estét!

bmejdz9nu

000000000

az olaj kenést hogy lehetne megvalositani?
az egész motort teleönteni  olajjal? nem lassit az jobban ?
eddig vizhütésben gondolkodtam,de nagyon veszélyes  ha zárlat van
az olajcserélés biztonságosabb lenne, mint az automata váltoknál