Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

végre egy képlet :)
akkor a 6-szoros  freki miatt 6-szoros lesz az impedancia
és ezt a B meg A által csökkenthetjük , tehát vastagabb drot kevesebb menetszám és kész a motor :D

svejk

Valahogy így ,de ne végy rá mérget majd holnap Tibor45 rámondja az áment a képletre ha valós.
Nem vagyok biztos benne, az enyémet nem én számoltam ki.

svejk

Vigyázz az A a vasmag keresztmetszetét jelöli nem a huzalét!

000000000

nyomatékra hogy változott a motorod?

svejk

Valóban a zaj javarészét a ventillátor termeli,de hűteni neked is kell aktívan mert gondolom rosszabb a hatásfok a vasveszteség miatt.

svejk

erről nem tudok semmit mivel előtte sem tudtam milyen volt, most a céljaimnak megfelel.
(max. 6-os maró műanyagba)

svejk

A kivehető teljesítmény biztos több ..

000000000

forogni biztos fog azért:D
100-200 watt  veszteség csaknem lép föl , mer ha igen akkor jo lesz fémolvasztásra:D

000000000

na ilyenem lett hollanderrel, mondjuk ugy hogy ingyen
az enyém er16-os,és überjo
http://varsanyipeter.com/cnc/ER25%20MT2%20COLLET%20CHUCK/75_1_b.jpg" border=0>

bmejdz9nu

From Hong-Kong...  
Nekem is tőle van... az MK2/M10 - ER32 befogató... jó... és olcsó... csak 0,02mm a hiba... de szerintem ennél jobbat nem is lehet találni... gondolom.
Baba az egész befogatási rendszer... passzos... nem szorul... erős...

Az én patronjaim máshonnét...

svejk

Ki az a Tőle?
Az ER 16 sorból még egy pár db. hiányzik nekem...

bmejdz9nu

Csak egybe van....  full szet... de bármelyik...

000000000

a képletekbeöl számomra az derül ki hogy 6 szoros frekvencia növelésnél gyök6-szor kevesebb menet, és gyök6-szor vastagabb drot kell a motorhoz, a vasmag mérete lehetne kisebb, de nem számit mert telitödni biztos nem fog,emiatt lehet erösebb motor is belöle mert birja a vasmag  
ugyhogy elvileg semmi probléma nem áll a magas fordulatszám eléréséhez

3vv2btrhv

Sziasztok
nem biztos hogy ide valo http://www.manuf.bme.hu/Seged/Foisk/KulonlegesMegmunk.pdf" TARGET=_fnew>megmunkálások
Tibor