Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Na tele számokkal minden akkor én is nyomok árakat... minden ár "Duty Free" és szállítási költséggel... (1 USD= kb.200Ft most...)
Lehet, hogy nem a legolcsóbb, de ez van...

1. FULL ER25 COLLET SET (15 PCS) == 75 USD.
2. ER25 20MM STRAIGHT SHANK COLLET CHUCK (nem gromax) == 48 USD.
3. 1-1/4" Gromax ER25 CNC Collet Chuck SL32-ER25 == 63.50 USD
4. FULL ER16 COLLET SET (10 PCS) == 64 USD
5. ER16 20MM STRAIGHT SHANK COLLET CHUCK (nem Gromax) == 48 USD

Az SK40-es dolgok a legelterjedtebbek... ezeket használják a megmunkáló központokban is... sok fogy az iparban... sokat akciózzák... automata szerszámcserélőhöz ideális.... de "hobby" célra szinte reménytelen... szerintem.... Nagy erőkre és nagy motorokhoz fejlesztették... akár 25Kw-os marómotorhoz is... súlya is jelentős... a kúp beszerzése nehéz... ennek saját gyártása a hibalehetőség (ütés) forrása lehet... Szerintem... Tehát gondolkodjunkaz ER sorozatban... Ezt teszik "nyugati" CNC-s kollégáink is...

bmejdz9nu

Ezek az árak nagyon jók...Miért ERC az ER?
Milyen ezeknek a patronoknak a (körfutás specifikáció) türése?
Milyen az a nagypontosságú ez mennyivel jobb?
Ezeket nem kérdezted?

A befogató szárak milyen átmérővel vannak? Hengeres? Nem MK...
Tényleg jó lenne valami kimerítő infó...

Egyébként szét leveleztem magam... az összes amíről itt szó van... mind kínában készül... csak az a kérdés mennyire jó helyen.... Európai vagy amerikai gyártás már nincs. Egy céget találtam aki Taiwan-on készíti... 3x volt az ár...

Kristály Árpád

Hallihó Péter!
Ezért szeretnék látni egy PDF-et...........

uzahitefr

sziasztok szerintetek lenne rá itt igény ha valaki szerszám befogokat gyártana egyedi igények alapján? lehetöségem meglenne rá vannak forgácsolo gépeim és szaktudásom.

j3rx6bsjd

Szia!
Hobby árakon biztosan.De ha ebből szertnél "jól élni!?"
Én jelenleg egy automata befogórendszeren gondolkodom amiben ER16-os patronok lennének felhasználva.Ehhez keresgélek gépműhelyt ahol megesztergálnák és majd edzés után meg is tudnák köszörülni az alkatrészeket.Természetesen ez nem érheti el a 10000Ft-os "lélektani"határt,mert onnantól kezdve már nem számít túl olcsónak.Viszont így "ingyen" kell dolgoznia a szakinak,mert ez az összeg talán a rezsit fedezi,de a munkával eltöltött időt nem.

uzahitefr

kinek mi a jol élés, én is szeretnék miliomos lenni de az becsületes munkával nem megy! a mühelyemre csak most fogom megkapni az épitési engedélyt a gépeim java meg van mire a mühely meg lesz adigra bövül a géppark még.

bmejdz9nu

A képtáramban (https://cnctar.hobbycnc.hu/) van egy fickó aki nem bízta a véletlenre... maga csinálja... persze csak egyet... de ennyiből nem lehet kihozni...
DE! A business a Kress patronjaiban vannak azok nem elterjdetek és ezért drágák !!!

j3rx6bsjd

Körülbelül milyen árakon tudnál produkáli befogókat?pl:SK30/ER 16-os patronhoz szorító anyával vagy anélkül?

bmejdz9nu

Az automata cserélőt is láttam - a neten - megoldva ER patronokkal... Annyi befogatószár kell ahány csere marónak kell készenlétbe lenni...

j3rx6bsjd

Szerintem erre lenne igény!De fontos,hogy "nyomott" áron legyen,mert nem sokunknak van pénze megvenni több 10000Ft-ért.

bmejdz9nu

De nem a patrongyártáson filózzunk... nem hiszem, hogy a magyar olcsó munkaerővel* "leverjük" őket... Viszont egy ilyen fortuna patronok és motor nélkül (ER25 tengely) 500 Euro...
(China= 20.000 Ft = 160 óra... aki 18 órát és igen jól dolgozik az akár a 40.000 Ft is megkeresi...)

j3rx6bsjd

A lényeg a befogón és az automata fortunán lenne,amihez bárki meg tudná venni az ER16-os patronokat.Esetleg egy nagyobb verzió az ER25-öshöz.

dg8n4i8x

Szia Péter!  

Szóval én azért maradok az ER11-nél mert:
1. úgy néz ki ilyet tudok bartelbe beszerezni, ami azért nem mindegy! Mert ugye a a pénz, az a legkevesebb...  
2. a gépem kicsi nem nagyon birna el sokkal nagyobat max ER16

Amúgy nekem marásra kell leginkább, és amúgy egy bwf40-es proxxonra gyúrtam de így talán olcsóbb lesz, kérdés persze milyen motor lesz rajta... Ha ez a patronszett nem lenne így nem álnék neki szórakozni vele mert a proxxon olcsóbb lenne...

bmejdz9nu

Büszke leszek rátok!
Kézimunka lesz vagy megmunkáló központtal... mert utóbbival a németeknek sem éri meg...

#796...  
1. FULL ER25 COLLET SET (15 PCS) == 75 USD.  
Tehát 15.000 Ft a 15 db patron...  
azaz 1000 Ft/db... szállítással a világ másik feléből...

j3rx6bsjd

Bármilyen motort lehetne használni nem kell Kress vagy bármi drága gyári marómotort venni.Az azon megspórolt költséget fortunára és patronra lehetne költeni.De ha a fortuna meghaladja ezek árát akkor nem ér az egész semmit.