Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Balázs és Péter!
A Nóniusz katalógusban ezt találtam: https://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/noniusz%20002.jpg" TARGET=_fnew>ER szorítópatronos befogó, hengeres    460.o.
Érdemes beszélni velűk mert beszereznek olyatis amit már esetleg nem gyártanak. Nekem spec. SK30-as patronos befogót szereztek be.
Ha köszörültetni akarjátok a szárat. akor inkább kupos befogóhoz csináljatok tengelyt.Egyszerkel a szerszámot beállitani és amig elnem kopik vagy törik. Csak cserélnikel. Nem kel tökölni a pozicionálással...hoszútávon kifizetendöbb.

dg8n4i8x

Igen megvan a katalógus és néztem, de a másik helyen fele ennyiért ajánlották... A webshopjukban van többféle is! Amúgy a Rego-fix-nek is van hazai képviselete, egy érdeklődést megér az is

bmejdz9nu

Én a kupos befofatást elvettem... egy hibalehtőséggel több és nem "kézbentartható" a beállítása a végén...
(Úgysem taszek bele marótárcsát...)

Ez a Nóniusz biztos tele van áruval... de sajnos nem "barácsbarát" árakon...
pl. 50 USD körül van az Er16-os hengeres... szállítással... az kevesebb mint a harmada...
Ez megfordítva olyan mintha 3x-et keresne az ember...

bmejdz9nu

Csak egy kérdés:  
Használ itt a fórumon valaki Preciziós HF motort?  
Arra a freiváltós, vízhűtéses, 60.000 rpm gondolok...???

bmejdz9nu

Megjöttek az ER16 és ER25-ös hengeres szárú patronbefogók...
Nem fényképezem mert egyértelmű: (adatok mind kettőre :)  
20mm-es szár (total pontosan)
95mm-es a szár hosszúsága...

Csapágyazásnak utánna néztem... Hát igen a ferdehatásvonalú csapágyak 4 ezertől/db...tól ... 80.000/pár árban vannak.... persze van kerámia is... akár OTP hitelre... (THM=40%)

A legolcsóbb 20mm-es SKF tipus: 7204 BEF
1 db 4 ezer... ez az alap... a kövezkező felette sokszoros ár... de azok már párban vannak... de arra gondoltam hiába vesz az ember 1um-es csapágyakat azt be is kell úgy rakni... hogy tudja...
Szerintem ebből 2 db-nak elégnek kellene lenni...ránézésre nem semmi darabok... A csapágy pont nem megy rá a tengelyre (gondolom melegen... ok)

SKF 7204 BEP Adatlap:

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/SKF_7204_BEP.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Lemaradt: A henger végén(!) M10-es menet van belül... mint az MK2/M10-es nél...

svejk

Elég lesz az a 18000-es fordulat?

bmejdz9nu

Persze... ez nem a BL topik... nem HF spindle lesz..  
De gondolom hobby körülmények között ezt jócskán túl lehet lépni...?
Az ER25-ös höz lesz...
Már csak egy jó motor kellene max. 0,5-1Kw-os ami passzolna hozzá... vagy frekiváltós... vagy egyenáramú 5.000-20.000 között direktbe??? Ha létezik ilyen...???

ra8nsmk6w

A csapágyat ne melegitsd csak ha meg akarsz szabadulni az eredeti kenéstől. Próbáld meg a tengelyt mélyhütözni úgy jó kell, hogy legyen.De mindennek elötte mérd meg a tengelyt, hogy tényleg jó a méret

bmejdz9nu

Minden pont 20-as... és pont nem megy rá... de csak tolomérővel mértem... előveszem a mikrométert és a tengely megy a fagyasztóba...
Jaj de ha felpróbálom... soha nem bírom utánna levenni... gondolom...[#conf]

sasi

svejk

Ha a tengely pont 20 mm akkor nem kell melegíteni-hűteni semmit, viszont ez csak éppen egy átmeneti illesztés lesz.
Pedig tengelycsapra szoros illesztés dukál..

svejk

Nem hinném hogy túl lehet lépni.
A másik kérdés, mivel gondolom olajban lesz a szimmering sem jó akármilyen mezei ekkora fordulatra.

4mjnxdwuu

Hali, ER16 patront, és befogót találtam megfelelőnek a kisebbik csapágyaimhoz, ha tényleg van 12-es tengellyel, ahogy Balu írta. V. Péter te jobban körülnéztél a piacon, mennyibe fájna nekem egy teljes patronkészlet ER16-hoz, -/legolcsóbban ( az ER25-öt elnapolom, majd a nagyobbik csapágyamhoz,...)  [#wow3][#zavart2][#zavart2]

bmejdz9nu