Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

ER16 set= 10db (1-10mm) Kb. 65 USD = 13.000 Ft... Plusz =kb. 25%) ha bemegy a menyországba és az angyalok "kezelik"... Nekem nem ment az ER16 be... az ER25 szet most ott van...
Az ER16 "Made in Taiwan" felírat van a dobozokon...

bmejdz9nu

Motorra milyen tipjeitek vannak... jó legyen és nem hangos...

sasi

Egy félórával ezelőtt még ment, átmeneti szerverhiba lehet, egyébként egy 1900 W-os BL motort mutat a link.

bmejdz9nu

Én valami egyszerűbbre gondolok...

4mjnxdwuu

Ja, hogy már van ilyened??.  
Hogy-hogy, nem ment be a kúpba??? Hát kúpos nem??? [#wow1][#dumcsi]

bmejdz9nu

4mjnxdwuu

Ezt hogy érted??? ha kisebb akkor meg pláne...

4mjnxdwuu

Vagy az anya válla nem ugrik bele???

4mjnxdwuu

Mindegyik ilyen???
Mert ha nem tudod használni, esetleg átvenném őket ( csak a patronokat) hátha tudok hozzá csináltatni tengelyt. És az pont olyan lenne mint amilyen kell...

bmejdz9nu

Sajnos most bekerülnek ezek is a gyüjteményembe...
ER32 - ER25 - ER16 ... és még nincs is ER11-em...

Tengelyt a semmiből? nem semmi ám a kúp és a szorító anya kialakítása sem... elől-hátul egyszerre kell feszíteni... sokal passzosabb mint egy Kress befogatás...

4mjnxdwuu

A melóhelyen van cnc maró, cnc eszterga, sima maró esztergák, köszörűk, kimérő padok, kovács cucc, edző, impregnáló, stb...  
Hátha... Találnék egy öreg szakit aki nemcsak ...
Csak azért mert ha nem tudod használni akkor csak dísznek jó, vagy macskát dobálni.

sasi

Trapista, jó ötletet adtál, most már tudom mit kezdek a kacatjaimmal! Reszkessetek macsekok![#nyes]

4mjnxdwuu

Normális áron gondoltam, nem .10-en.

bmejdz9nu

Kaptam az SKF boltban egy magyar nyelvű "főkatalogust"...
Most ezt tanulmányozom. Rengeteg jó infó van benne a csapágyak lelkivilágáról...
Még csak az elején tartok...

Szerinted olajban kell futtatni? A hagyományos "zsírzós" nem megfelelő?
Nem vagyok ellene - ha van szimmering - mert ha pontosan szembenyomom egymásnak... a hőtágulás is lehet probléma...
Emlegettem nekik az "önbeálós" elképzelésemet de lebeszéltek róla... állítólag kevesebb fordulatot tudnak...

svejk

Nem kell, csak amit belinkeltél ferde hatásvonalút az ugye nyitott így fűggőleges tengelynél elég nehéz a zsírzást megoldani.
Illetve a mezei csapágyak is olajban kb. másfélszeres fordulattal hajthatók
Én egyébként sem bonyolít/drágítanám, úgyse tudsz olyan massziv gépet csinálni ami nem enged sehol 1-2 századot. bele egy pár darab mélyhornyú aztán hadd szaladjon :) Az olajban futás azért jó lenne, mert nálam is fél óra után érzhetően melegszenek a mezeiek, de nem vészes (50 fok)