Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

dg8n4i8x

Sziasztok!

Én ma rendelem meg(ha minden igaz) az er11-hez a befogót, 12-es szárral 12+áfa! Ha megyek érte megkérdezhetem a nagyobbakat is! Itthoni viszonylatba szerintem a legjobb ár(eddig)! Szerintem elküldik utánvéttel is, elég rugalmasak abban a boltban szerencsére! Rákérdezek erre is!

Üdv!
Balu  

bmejdz9nu

Köszi... azért megbróbálom olajban futtatni... precizebbnek tünik a dolog... és a hőmérséletnek is jót tenne...
A csapágyháznak szerinted jó egy keményebb alu "darabka"?

bmejdz9nu

Balu, ha megvan ne sajnáld a fényképezőt koptatni..

dg8n4i8x

Hogyne lenne jó! De lehetőleg egy darabból legyen! Csak azt kell elérned, hogy fusson a két végén a csapágy fészek! [#eplus2]

bmejdz9nu

Na ezaz amivel gondok lesznek... ezért gondoltam... ráhagyás (0,1mm)... mérőóra...aztán csapágyragasztás.... vagy valami exotikus megoldás...

svejk

Azt hogy a két csapágyfészek nem egytengelyű azt mérőórával nem tudod kimérni.
De ne bosszantsál már , amikor mikronokkal meg többtízezres csapágyakkal bommbázol bennünket akkor ragasztanio akarsz!!!???
Ha így van akkor tanácsokat se kérj inkább!  
Már megbocsáss!

dg8n4i8x

Lehet ezt érdemes lenne komoly NC gépen megcsináltatni és kb 1 századdal mínuszosra csináltatni! Amúgy ha ferde hatásvonalú csapágyat veszel akkor annak a belső gyűrűje mínuszos tűrésű ezért nem megy rá a nullás tengelyre. Ebben a katalógusban vannak táblázatok erre vonatkozóan:
http://www.exist.hu/download/GMN_Catalogues_HochpraezisionskugellagerE.pdf" TARGET=_fnew>http://www.exist.hu/download/GMN_Catalogues_HochpraezisionskugellagerE.pdf

ra8nsmk6w

Azt tanácsolnám, hogy otthoni körülmények között is pontosan meg tudd oldani. A fortuna ház belső furata mindvégig csapágyméret legyen és a távtartást seegergyürüvel megoldani.

dg8n4i8x

De a legcélszerűbb tűrés ügyben megnézni az adott csapágyra megadott étékeket!

bmejdz9nu

Jó.. Jó... Rarasztót kidobom... elfelejtem...

bmejdz9nu

A csapágyház kialakítására (mert magam akarom! mert ez a hobby...) 2 lehetőségem van:
1. eszergán...  
van tácsám is hozzá... (nem jut eszembe a neve... a 4 pofás egyesével áll. tokmányokat mind elkunyízták a fórumtársak... de szerzek ha kell..)
2. Marógépen...
BF20 és a lyuk kieszergáló "berendezéssel" ???

Van tapintóm is mérni... 0.002-es...

De ha fogást kell váltani pl. megfordítani akkor vége a pontosságnak... gondolom...

bmejdz9nu

Ez jó ötlet, de a tengely hoszabb... vegyek egy harmadikat a ferdéből.. végül is még jobb lenne... Kettő nyomásirányba egy ellen...?
Mert a távolság a két csapágy között akkor kicsi lesz... talán vagy mindegy?

bmejdz9nu

Hát... Ez az SKF legolcsóbb csapágya... Made in Ausztria felírattal... talán traktorba való... vagy sífelvonóba...[#confused]
Ez a "széria" nem párosított... darabra adják... a pároknak "megfelelő" ára van... azt mondták 40.000Ft/pártól... ez igaz lehet?
De szerintem - persze nem akarom lebecsülni magamat - nem ez fogja a uM-es problémákat okozni...
Szerintem a Kress-nél jobb lesz... nem HF motor lesz... az egy másik dolog... ez olyan 5-15e fordulat közé szertném...

ra8nsmk6w

Két csapágy az több mint egy, ha csak a helyet akarod  csapágyal kitölteni akkor oda már rakhatsz sima mélyhornyút.Egyébként a függ. órsó kenése is megérdemel egy misét. Ha olajal képzeled az alsó csapágy fuldoklik mig a felső  kenése elégtelen lesz.Kérdezz rá az SKF- nél a nagysebességű órsó kenésére szolgáló zsirok és szappanok fejezetre.

bmejdz9nu

Ez eszembe sem jutott... gondoltam feltöltöm teljesen olajjal... aztán ok... Olvasom az SKF könyvet csak még nem éretem ehhez a fejezethez...

Tényleg "helykitöltőnek" "sima" is jó...