Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Már én is láttam ilyet... de 60.000-re...levegőst... ott ahol a kompresszort vettem... a cég weblapján fent van... de szerintem nem elég preciziós...

bmejdz9nu

2nbj3n5m

Péter. Nem ragasztani kell, hanem a tengelyre
zégergyürüt kell rakni.Igy elkerülhető a tengely
kicsuszása a csapágyházból.Gondolom a patronos
szárat egy házba akarod rakni,két vagy négy
csapággyal.És mikor összerakod kell a zégergyürüt a tengely végére egy zégerfogóval
felrakni.Vagy nem igy gondolod?Egy fortunát szeretnél készíteni, melybe feltudod használni
a patronjaidat. Na ennyit mára megyek reggelizni.
Janko

Kristály Árpád

Hallihó!
Szerintem a zégergyürű nem elég elvileg ott egy anya kellene kontrával, hogy be lehessen állítani a kottyanásmentességet.

bmejdz9nu

Valahogy így kellene ahogy te is és Janko is írja... egyik felének (alul) nekiszorítani... vagy zeger és a felső felének kellene szorítani... pl. a szárra menetet vágni (felül) és anyát készíteni ??? Vagy?
De Árpi neked... ha megjön mindkettő egyiket elküldöm...

bmejdz9nu

Nagyon jó összeállítás... csak ezeket a svájci árakat meg ne tudjuk... kissé szkeptikus vagyok...

dg8n4i8x

Ettől félek én is... De a patronaim ilyenek lesznek...[#nyes] Csak az az érdekes, hogy még 6, 7, 8, 12-es szárral is létezik az er11 egyenes befogó, er16-ból is van 12-es szárral. Ezzel már nem lenne gond a csapágyazás!

bmejdz9nu

Tudom Balu... jó patronjaid lesznek...
Ha boltban vetted volna... nem tetted volna... nem lennél a "svájci" márka kedvelője...
Maradt ott még egy kolekció... engem is érdekel...
Az ER11-es befogót mennyiért, milyent és hol vetted?

dg8n4i8x

Na az az ami után kajtatok! Egy árat kaptam 12+áfa ami nagyon jó, csak még nem tudom milyen vastag a szára, de megérdeklődöm. A Nóniusznál is van többféle de a legolcsóbb is 27+fa... Lehet az olcsó lesz, maximum meg kell köszörültetnem a csapágyazáshoz, még nem tudom...

svejk

Sziasztok!
Ami nekem van ER16-os patron egy pár darab az angol és cseh gyártmány. A cseh 2/3 annyiba került a kiskerbe mint az angol és volt raktáron.
Lóránt lehet hogy tudna segíteni a felkutatásban.

dg8n4i8x

A cseh szerszámok nem is olyan rosszak, és az áruk a legjobb a piacon! Az a gyanűm, hogy az a befogó amiről kértem az ajánlatot az is cseh lesz. Csak még a szár átmérőjét kell tisztáznom, és az is egy nap alatt itt van! :)

bmejdz9nu

Csak megjegyzem a cseh-angol-német kérdéshez...
10 levelet írtam patron ügyben... német és angol forgalmazóknak... (ER16-ER25-ER32)
A válasz mindem helyről ugyanaz volt... Nem Europai a product (már vagy 8-10 éve)... kínai... és mind azt ecsetelte, hogy ŐK mennyire csak nekik gyártják, saját termelés felügyelettel stb... a szokásos duma...
Következtetés: jó szerencse kell a dologhoz...
Ha tudsz "elfekvő" hőskori darabokat... az más... szintén szerencse kell hozzá...
A cseheket nem kérdeztem... lehet, hogy az még nem az...

bmejdz9nu

... Egy Kínai SK40-es befogató 20USD... egy német vagy amcsi... 200 USD...
A körfutásra 0.015mm-et adnak a kínaiakra... a nyugati társaik talán ennél jobbak(?)...
Ezért - Balunak írom - Kínaiak nem is nagyon foglalkoznak (ismereteim szerint) az ER11-es patronokkal mert az sokkal szigorúbb tűrésűek... ezért van a 0,5mm osztás is... HF motorokhoz is... stb...

dg8n4i8x

A múltkor vettem valamit, már nem is emlékszem mi volt de meglepődtem rajta, hogy cseh gyártmány volt! Jut is eszembe van egy maszek szerszámos aki (gondolom vagongyáras) höskori cuccolat árul, meg kell látogassam. Meg az ócskapiac is tele szokott lenni ilyen cuccokkal itt Győrben! Múltkor vadi új 1/8-os menetfúrót vettem 400 pézért, mérőórát (szintén újat) meg 800-ért...