Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

4mjnxdwuu

A 12-est nem az ER25-re gondoltam, bár ahhoz semilyen befogót nem láttam legalábbis én, de hátha más... ( valami kicsi, de nagy fordulatra)
Te a 832-re mit gondolsz??? mi a fenéért volt ez egy mociba belerakva mind a négy.?
Igazség szerint nekem ER25-re fájna a fogam, 25-ös szárral minimum 150 de inkább 200-as hengeres résszel.

dg8n4i8x

A komolyabb orsókban is legalább 4 ferde csapágy van, alul 2 és felül 2 lehetőleg ferde hatásvonalú és szemben egymással, mármint az alsó kettő egyirányba és a felső kettő egyirányba. Példa  http://www.exist.hu/download/2506_komplett_e.pdf" TARGET=_fnew>itt!

bmejdz9nu

semmi metrikus... 25,4-es van... 1"... sajna a csapágyaidhoz itt nincs....
De jön egy másik is az 20mm-es lesz... ha az jobb... de ott nincs is másik csak 20...
Szerintem a táv jó lesz... de akár 4 csapággyal is lehet...
Ékszíjtárcsát meg a belső furatba... annak már nem kell a minőségi felület... szerintem...

bmejdz9nu

Jól látod a dolgot...!

A BF20-ban is négy van...
Itt pont elfér a négy csapágy... gondolom...
A BF20 20-as maróval... szóval nincs neki lehetetlen.... akkorákat szoktam fogni, hogy magam is félek...
De szerintem - cáfoljatok ha nem jól látom - egy CNC gép ha "gyengébb" az nem akkora gáz... mert akkora fogásokat amiket a BF20-on csinálok nincs szükség... mert egy cnc-vel egyszerübb ezt két lépésben tenni... nem a kezem fárad...(csak a léptető motor kopik) és jobb is lesz...
Akkor ez egy kicsit a fortunára is igaz... persze nem akarok gyenge masinát...

4mjnxdwuu

És a 20-as milyen hosszú szárral van??

4mjnxdwuu

Ja ha már itt vagytok arra mit mondotok, hogy ha a 2 ferdeh csapágyat egyirányba raknám, lehetne-e sima csapággyal feszíteni??
Mert ott csak a lógást kell megfogni terhelés nem igazán van szerintem, vagy rosszul látom??

dg8n4i8x

A tárcsánál a körfutás fontos, persze nagyobb fordulat mellett...

bmejdz9nu

Az még nem tudom... napok kérdése... és megjön... de ez a szár szerintem nem akkora probléma... vagy nem teszed alu házba...

bmejdz9nu

Láttam olyan példát amikor 3 ferde egyírányba és csak egy ferde az ellenkezőbe... de ferde.
Talán ez lenne a legjobb megoldás?
Önbeálló vagy nem?
(Az irányok gondolom egyértelműek.)

bmejdz9nu

Mekkora fordulatra tervezed?

4mjnxdwuu

Na jó, de ha azt veszem amit a képen mutatsz az 70mm arra rárakok 2 db csapágyat ami kb 15-15mm akkor marad 40mm amiből levesz legalább 15-öt a hátsó megtámasztás, akkor 25mm-re vannak a csapágyak egymástól, nekem ez karcsúnak tűnik, akkor inkább beletenném egy hosszabb csőbe.

4mjnxdwuu

Az jól hangzik, de sajna nincs annyi csapágyam, vagy úgy mint eredetileg volt 2db 25-ös alul, a 2db 12-es felül, de az azonosak nem szembe, hanem egy irányba.

bmejdz9nu

Igen. full csapágy. mondjuk. A hátsó megtámasztást nem értem...
Szerintem ezzel el lehet menni a végsőkig... hobby kategóriában... azaz házilag...
max. acél házba kell tenni... Vagy?

Kristály Árpád

Hallihó!
Ma a köbányai bazárban jártam és láttam egy levegős "fortunát", olyan 45-milliméter átmérőjű min fordulat 22.000!!!
4-6-atm és 150-liert levegő kell hozzá.
Ára két méretű 8-6 patronnal 6.000-Ft, szerintem igen baráti.......
Megmozdult a fantáziám..., csapágy biztos profi, talán megérné szétszedni és átalakítani elektromossá????.........
Hallihó

4mjnxdwuu

"A hátsó megtámasztást nem értem... "
Miért te csak fel akarod tolni a csapágyakba, aztán ha nincs alatta semmi kiesik..., valamivel össze is kellene feszíteni, vagy rosszul gondolom?